ΗΠΑ: Τα υπερόπλα του άμεσου μέλοντος

Σκηνές από ταινίες σαν το δικαστή Ντρεντ θα δούμε σύντομα. Σύμφωνα με το Bussiness Insider τα έξι υπερόπλα που διαθέτουν οι ΗΠΑ είναι τα εξής:

Το οff road… transformer
To συγκεκριμένο όχημα ονομάζεται Transformer TX και μπορεί να κινηθεί στο δρόμο στη συνέχεια να… βγάλει φτερά και να πετάξει και ξανά πάλι, να μετατραπεί σε όχημα. Το συγκεκριμένο στρατιωτικό όχημα αναμένεται να παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές εντός του 2015.

Η μπαταρία του λαπτοπ που γίνεται… όπλο
Το Folding Machine-Gun αναπτύχθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Μοιάζει με μια απλή μπαταρία λάπτοπ αλλά με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται σε όπλο 9 χιλιοστών. Ακόμη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο παραγωγής.

Η… αγριόγατα
Πρόκειται για ένα ρομπότ που βρίσκεται στη διάθεση του αμερικανικού στρατού, έχει σχήμα αγριόγατας και κινείται καλπάζοντας σαν ζώο. Τρέχει με 16 μίλια την ώρα.

Οι πιλότοι των  AH-64 Apache έχουν στη διάθεσή τους την τεχνολογία εκείνη που τους δείχνει έγχρωμους τους στόχους και όχι ασπρόμαυρους με αποτέλεσμα να έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ακριβή ανεύρεση των θέσεων του εχθρού.

Τα… Google Glass του ναυτικού
Το αμερικανικό ναυτικό αναπτύσσει τεχνολογία ανάλογη με εκείνη που χρησιμοποιείται για γυαλιά της Google Glass η οποία επιτρέπει οι πληροφορίες από τον υπολογιστή να εμφανίζονται κατευθείαν μπροστά στα μάτια του ναύτη χωρίς να υπάρχει οθόνη και χωρίς να γίνονται εμφανή στους υπολοίπους.

Αυτοκαθοδηγούμενο υποβρύχιο
Το υποβρύχιο Reliant είναι ένα υποβρύχιο ρομπότ το οποίο μπορεί να βυθίζεται στο νερό και να προστατεύει το αμερικανικό ναυτικό από τον εχθρό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *