Η γυναίκα με τα κρυστάλλινα δάκρυα

Μια 35χρονη νηπιαγωγός από τη Βραζιλία έχει αφήσει άναυδους τους γιατρούς, αφού κάθε φορά που κλαίει από τα μάτια τις βγαίνουν λευκοί, συμπαγείς κρύσταλλοι.

Οι μάζες που απορρίπτουν τα μάτια τις κοπέλας είναι αρχικά μαλακές, όταν όμως έρχονται σε επαφή με τον αέρα αλλάζει η υφή τους και γίνονται πιο σκληρές.

Η Λώρα Πόνς από το Λινς της Βραζιλίας αναγκαζόταν μερικές φορές να πάρει άδεια από τη δουλειά της, καθώς η μυστηριώδης πάθηση που την έχει πλήξει την ανάγκαζε να αφαιρεί από τα μάτια της έως και 30 κρυστάλλους την ημέρα.

Η κοπέλα δηλώνει πως όταν νιώθει το μάτι της να πρήζεται, πρέπει να το ανοίγει καλά για να απομακρύνει τον κρύσταλλο. Όταν η μάζα ξηραίνεται, γίνεται πιο σκληρή και τότε αρχίζει να πονά.

Τα κρυστάλλινα δάκρυα άρχισαν να εμφανίζονται όταν η κοπέλα ήταν 15 ετών. Τότε ήταν που παρατήρησε για πρώτη φορά τις λευκές μάζες να βγαίνουν μέσα από τα μάτια της.

Η γονείς της συμβουλεύθηκαν αρκετούς γιατρούς προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς της συνέβαινε. Σήμερα, 20 ολόκληρα χρόνια μετά, ένας γιατρός είναι σε θέση να δώσει μια εξήγηση.

Ο Δρ Ραούλ Γκονκάλβες, οφθαλμίατρος σε κλινική της Βραζιλίας, πραγματοποίησε μια σειρά από αναλύσεις και πλέον πιστεύει ότι οι λευκοί κρύσταλλοι σχηματίζονται επειδή τα μάτια της Λώρα παράγουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες κερατίνης. Ο ίδιος βέβαια δηλώνει πως στα 25 χρόνια της καριέρας του δεν έχει ξαναδεί τίποτα παρόμοιο.

Ο Δρ Γκονκάλβες χορήγησε στην κοπέλα ειδικές σταγόνες και πλέον αντιμετωπίζει κρίσεις πολύ πιο σπάνια.

Πηγη madata

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *