Η κακοκαιρία δείχνει τα «δόντια» της: Έρχονται θυελλώδεις άνεμοι έως 9 Μποφόρ

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η ΕΜΥ – Προβλήματα προκάλεσαν οι βροχές και τα χιόνια σε πολλές περιοχές – Συναγερμός για τη στάθμη του Έβρου, ξεχείλισε ο Αλφειός – Χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων – Δέκα ημέρες στον πάγο η Φλώρινα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Προβλήματα έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη και το Σάββατο κακοκαιρία που έπληξε το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και τις έντονες βροχοπτώσεις.

Επίσης, από την ΕΜΥ, εκδόθηκε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων στο οποίο αναφέρεται ότι οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Ειδικότερα, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 ή 8 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος, οι άνεμοι πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί με ισχύ από 7 έως και 9 μποφόρ. Την ίδια στιγμή, στο δυτικό Κρητικό Πέλαγος οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικά στα 7 με 8 μποφόρ.

Στο βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν επίσης βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 7 ή 8 μποφόρ, ενώ στο νότιο Ιόνιο θα επικρατούν άνεμοι εντάσεως 8 ή 9 μποφόρ, οι οποίοι στη συνέχεια θα μετατραπούν σε βοριάδες εντάσεων 8 μποφόρ.

Παράλληλα, στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 ή 8 μποφόρ, στο νοτιοδυτικό Αιγαίο, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, στο Ικάριο, στο νότιο Ευβοϊκό και στο Στενό του Καφηρέα θα επικρατούν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 7 ή 8 μποφόρ.

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω χονιού

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις, ενώ σε άλλες ο χιονιάς έχει επιστρέψει από τα ξημερώματα.

Λόγω της κακοκαιρίας σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ έχει σημάνει συναγερμός και για πλημμύρες στον Αλφειό και τον Έβρο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *