Η κυβέρνηση επιχειρεί να βγάλει τους 180 για ΠτΔ μέσα από τις μίζες των εξοπλιστικών – Ποιοι και τι έχει σειρά;

Η κυβέρνηση μετράει και ξαναμετράει τους βουλευτές που μπορούν να στηρίξουν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κάνει σενάρια, αλλά ο αριθμός των 180 δεν… βγαίνει. Μπροστά στον κίνδυνο να καταρρεύσει σε μία εκλογική αναμέτρηση το Μάρτιο και ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αυτοδυναμία, έχει βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο εξουδετέρωσης πολιτικών αντιπάλων και υφαρπαγής ψήφων από τα δεξιά που αφορά στις «μίζες» των εξοπλιστικών.

Οι αποκαλύψεις που «καίνε» τον Γ. Καρατζαφέρη με εμπλοκή του σε εξωχώριες εταιρείες και διακίνηση «μαύρου» χρήματος στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma δεν φαίνεται πώς θα περιοριστούν στη συγκεκριμένη προμήθεια ούτε όμως μόνο στο πρόσωπο του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Δικαιοσύνη και ΣΔΟΕ έχουν αναλάβει και πάλι δράση όσον αφορά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 και στον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου 209. Ψάχνουν να βγάλουν «λαβράκι» χωρίς όμως να αγγίξουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο που εξάγνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Φαίνεται ότι έχουν εντοπίσει ροές «μαύρου χρήματος» και δεν είναι καθόλου απίθανο να εμπλέξουν και στην προμήθεια αυτή τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος σημειωτέων, στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου και το σύστημα εξουσίας στη συνέχιση της εξόντωσης του ελληνικού λαού.

Υπήρξαν ανταλλάγματα για τη στήριξη αυτή και την «ένοχη σιωπή» σε ορισμένα προγράμματα, όπως ο νόμος 3885/2010 ή αλλιώς νόμος Βενιζέλου για τα υποβρύχια; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει παρά μόνο οι εισαγγελικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση.

Εμείς απλά οφείλουμε να θυμήσουμε πώς ο κ. Καρατζαφέρης ψήφισε το νόμο Βενιζέλου για τα υποβρύχια και έστειλε ένα στέλεχος του κόμματος του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Είναι όμως μόνο η στοχοποίηση του κ. Καρατζαφέρη  που αναδεικνύεται ξαφνικά από την αποκάλυψη μιζών στη υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων; Μάλλον ή για κάποιους άλλους σίγουρα όχι. Το σύστημα έχει εγκλωβίσει ένα ακόμη στέλεχος της πολιτικής σκηνής από την αντιπολίτευση και στέλνει μέσω του Καρατζαφέρη το μήνυμα.

Ποιο είναι αυτό το μήνυμα; Ή στηρίζεις πάση δυνάμει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να μην πάμε σε εκλογές το Μάρτιο ή έρχεται η σειρά σου. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πώς οι πρώτες προειδοποιητικές βολές έχουν πέσει με ονόματα εξωχώριων εταιρειών και αριθμούς λογαριασμών και αναμένονται οι κινήσεις του ηγετικού στελέχους τις επόμενες ημέρες για να προχωρήσουν και τα επόμενα βήματα.

Οι εξωχώριες εταιρείες, το «μαύρο» χρήμα και η στόχευση πολιτικών αντιπάλων είναι μία αντεπίθεση του συστήματος εξουσίας και της κυβέρνησης προκειμένου να σταθεί «όρθια» και να συνεχίσει να εξοντώνει τον ελληνικό λαό, να ξεπουλά τη δημόσια περιουσία εξυπηρετώντας τα συμφέροντα.

Μέσα από τις μίζες των εξοπλιστικών η κυβέρνηση επιχειρεί να… βγάλει τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να αποφύγει τις εκλογές. Το αν θα το καταφέρει μένει να το δούμε. Το παιχνίδι πάντως είναι χοντρό και αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *