Τελευταία Νέα

Η «μάχη» των δύο φύλων και στο σεξ: Γιατί οι άνδρες έχουν πιο συχνά οργασμό;

Είτε είναι ομοφυλόφιλοι είτε bisexual είτε στρέιτ, έρχονται σε κορύφωση πιο συχνά απ’ ό,τι οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου – Τι λένε οι ειδικοί

Γιατί οι άνδρες βιώνουν πιο συχνά οργασμό απ’ ό,τι οι γυναίκες; Είτε είναι ομοφυλόφιλοι είτε είναι bisexual είτε είναι στρέιτ, έρχονται σε κορύφωση πιο συχνά απ’ ό,τι οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου.

Και αυτό γιατί, περίπου το 40% των γυναικών (στις ΗΠΑ) έχει πρόβλημα σεξουαλικής δυσλειτουργίας, όπως προκύπτει από έρευνες που δημοσιεύει το αμερικανικό δίκτυο CNN.

“Όλες οι κατηγορίες ανδρών -ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, ετεροφυλόφιλοι- έχουν πιο συχνά οργασμό απ’ ό,τι όλες οι κατηγορίες των γυναικών” επισημαίνει ο Ντέιβιντ Φρέντερικ, επίκουρος καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Chapman, σε μελέτη που αναλύει σε βάθος την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. “Οι λεσβίες, για παράδειγμα, έχουν πιο συχνά οργασμό απ’ ό,τι οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες, έχουν όμως λιγότερους από τους άνδρες προσθέτει.

“Το γεγονός αυτό καθιστά τον γυναικείο οργασμό ως το επίμαχο θέμα στα socal media και τα γυναικεία περιοδικά, με τους ειδικούς να προσπαθούν να αναλύσουν το πρόβλημα, αλλά και να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους για να βοηθήσουν τις γυναίκες να πετύχουν οργασμό πιο εύκολα. Για πολλούς, ο οργασμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι των σεξουαλικών σχέσεων. Ο λόγος για το χάσμα οργασμού μπορεί να είναι κοινωνικοπολιτιστικός ή εξελικτικός” επισημαίνει ο καθηγητής Ντέιβιντ Φρέντερικ.

“Οι γυναίκες νιώθουν μεγαλύτερη δυσαρέσκεια για το σώμα τους απ’ ό,τι οι άνδρες, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει περισσότερο τη σεξουαλική τους ζωή, την ερωτική τους ικανοποίηση ακόμη και την ικανότητα να φθάσουν σε οργασμό” προσθέτει.

Ένα πράγμα που γνωρίζουμε είναι ότι, σε πολλά ζευγάρια, υπάρχει μια διαφορά επιθυμίας: ο ένας από τους δύο συντρόφους επιθυμεί πιο συχνά σεξ από τον άλλο. Στους ετεροφυλόφιλους, ο σύντροφός αυτός είναι συνήθως ο άνδρας. Ως εκ τούτου, μια γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ με τον σύντροφό της όταν δεν είναι απαραιτήτως σε ερωτική διάθεση και τότε έχει λιγότερες πιθανότητες να φθάσει σε οργασμό.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο ανδρικός οργασμός είναι προϋπόθεση για την διαδικασία της αναπαραγωγής, καθώς απαιτείται η εκσπερμάτιση. “Για τις γυναίκες, ωστόσο, δεν υπάρχει σαφής σχέση μεταξύ οργασμού και αναπαραγωγής” υπογραμμίζει ο Αμερικανός καθηγητής και προσθέτει: “Αλλά, πριν από εκατομμύρια χρόνια, πιθανολογούνταν η σχέση αναπαραγωγής και οργασμού. Μία εξήγηση γι’ αυτό είναι ότι, στους προγόνους μας, ο οργασμός ήταν ευκολότερος, επειδή υπήρξε η πεποίθηση ότι ο λειτουργικός σκοπός του οργασμού ήταν να προκαλέσει ωορρηξία. Αυτό συμβαίνει σε πολλά ζώα ” επισημαίνει ο Φρέντερικ.

“Όταν ο μηνιαίος κύκλος της περιόδου άρχισε να ρυθμίζει την ωορρηξία, ο οργασμός έπαυσε να συνδέεται με την γυναικεία αναπαραγωγή. Αυτό επέτρεψε την ικανότητα και την ευκολία του οργασμού να γίνεται πιο μεταβλητή στις γυναίκες για εκατομμύρια χρόνια” προσθέτει.

“Ορισμένες γυναίκες μπορεί να έχουν από ανατομικής πλευράς προδιάθεση για συχνό οργασμό” επισημαίνει από την πλευρά της η Eλίζαμπεθ Λιόντ, καθηγήτρια Βιολογίας Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα “Bloomington”. Η Λιόντ εκπόνησε μελέτη σχετικά με την ανατομία των γεννητικών οργάνων και τον οργασμό κατά την σεξουαλική επαφή.

Μια μικρότερη απόσταση μεταξύ της κλειτορίδας και του σημείου όπου αποβάλλονται τα ούρα, μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα των γυναικών για οργασμό, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Hormones and Behavior” το 2011.

Η καθηγήτρια Λιόντ ανέλυσε στοιχεία από δύο μελέτες σχετικά με τη σχέση μεταξύ ανατομίας και οργασμού στις γυναίκες με την βοήθεια του Κιμ Γουάλεν, καθηγητή Ψυχολογίας και συμπεριφοριστικής νευροενδοκρινολογίας στο Πανεπιστήμιο Emory, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το CNN.

Όταν η απόσταση αυτή είναι μικρότερη των δύο εκατοστών τότε τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα για τις γυναίκες. Όταν όμως η απόσταση είναι τρία εκατοστά και άνω, τότε τα πράγματα είναι σκούρα.

“Μία γυναίκα με τέτοια ανατομία-τρία εκατοστά και άνω!- για να επιτύχει οργασμό, θα πρέπει να γίνει με βοήθεια… Να επιτευχθεί “διέγερση της κλειτορίδας με το χέρι κατά τη σεξουαλική επαφή”, όπως η ίδια τονίζει.

Η μελέτη της συχνότητας του οργασμού παραμένει ένας σημαντικός τομέας έρευνας, καθώς οι οργασμοί έχουν συνδεθεί με μεγαλύτερη ικανοποίηση με τις προσωπικές σχέσεις.

“Οι γυναίκες που έχουν καλύτερες σεξουαλικές σχέσεις με τους συντρόφους τους έχουν επίσης περισσότερες ικανοποιητικές διαπροσωπικές σχέσεις” αναφέρει η Αμερικανίδα καθηγήτρια.”Έτσι, γενικά, μια καλύτερη σεξουαλική ζωή οδηγεί σε μια καλύτερη σχέση, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε καλύτερη σεξουαλική ζωή. Είναι ένας κύκλος” προσθέτει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *