«Η μαγεία του μυαλού»: Πόσο εύκολα μπορεί να χειραγωγηθεί ο νους; (θα πάθεις πλάκα)

1«Ο ανθρώπινος νους μπορεί να χειραγωγηθεί πολύ εύκολα αρκεί να ξέρεις το πώς». Αυτό υποστηρίζει ο μάγος Keith Barry και προσπαθεί να το αποδείξει μέσα από ορισμένα εντυπωσιακά παραδείγματα, χρησιμοποιώντας τη “μαγεία του μυαλού”, που αποτελεί τον κλάδο της μαγείας που ασχολείται με τη δύναμη του λόγου, τη γλωσσική εξαπάτηση,τη μη λεκτική επικοινωνία και ποικίλες άλλες τεχνικές για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση μιας έκτης αίσθησης.

Όλα έχουν να κάνουν με την κατεύθυνση της προσοχής, αναφέρει ο Keith και συμπληρώνει πως επειδή τα μυαλά μας δεν είναι εκπαιδευμένα στην τέχνη της εξαπάτησης, σχεδόν πάντα δίνουμε λανθασμένες ερμηνείες όταν προσπαθούμε να εξηγήσουμε κάποιο «μαγικό» τρικ.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία:

Μαγεία μυαλού.Με τι έχει να κάνει; Η μαγεία το μυαλού για εμένα υποδεικνύει τον τομέα αυτόν της μαγείας που ασχολείται με επιδράσεις ψυχολογικές και ανάγνωσης μυαλού. Έτσι,αντίθετα με την παραδοσιακή μαγεία, χρησιμοποιεί τη δύναμη του λόγου, γλωσσική εξαπάτηση, μη λεκτική επικοινωνία και ποικίλες άλλες τεχνικές για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση μιας έκτης αίσθησης.

Τώρα, θα δείξω σε όλους σας πόσο εύκολο είναι να χειραγωγήσεις τον ανθρώπινο νου εφόσον ξέρεις το “πως”. Και θέλω όλοι από κάτω να συμμετέχουν μαζί μου και ο καθένας εδώ. Θέλω όλοι να μου κάνετε έτσι τα χέρια σας,πρώτα απ’όλα Εντάξει,χτυπήστε τα μαζί μια φορά. Εντάξει,γυρίστε τα χέρια σας. Τώρα ακολουθήστε ακριβώς τις κινήσεις μου. Τώρα περίπου το μισό κοινό έχει πάνω το αριστερό χέρι. Γιατί έτσι; Εντάξει, αλλάξτε τα,σηκώστε το δεξί σας χέρι. Ωραία,τώρα,διασταυρώστε τα χέρια σας,ώστε το δεξί να είναι από πάνω, περιπλέξτε τα δάχτυλά σας έτσι σιγουρέψτε ότι ο δεξιός αντίχειρας είναι έξω από τον αριστερό- αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα δικό σου είναι ανάποδα,άρα άλλαξέ το Τέλεια.Επεκτείνετε μου τα δάχτυλά σας έτσι. Εντάξει.Χτυπήστε τα ελαφρώς μια φορά. Ωραία, τώρα, αν δεν μου επιτρέπατε να εξαπατήσω τα μυαλά σας, θα μπορούσατε όλοι να κάνετε αυτό. (Γέλια) Άρα,τώρα μπορείτε να καταλάβετε πόσο απλό είναι για μένα να εξαπατήσεις τον ανθρώπινο νου,αφού ξέρεις το “πως”. (Γέλια)

Τώρα, θυμάμαι όταν ήμουν κάπου στα 15, διάβασα ένα αντίτυπο του περιοδικού Life, που περιέγραφε την ιστορία μιας 75χρονης τυφλής Ρωσσίδας που μπορούσε να αισθανθεί τυπωμένα γράμματα- υπάρχουν ακόμα άτομα που προσπαθούν να το πετύχουν εδώ- (Γέλια) που μπορούσε να αισθανθεί τυπωμένα γράμματα και ακόμη και χρώματα, μόνο με την αφή. Και ήταν τελείως τυφλή. Μπορούσε να διαβάσει και σειριακούς αριθμούς σε λογαριασμούς όταν ήταν τοποθετημένοι ανάποδα, σε σκληρή επιφάνεια. Ήμουν γοητευμένος ,αλλά ταυτόχρονα και σκεπτικός. Πως θα μπορούσε κανείς να διαβάσει με τις άκρες των δαχτύλων; Ξέρετε,αν πραγματικά το σκεφτείς, αν κάποιος είναι τελείως τυφλός- ένας χθες έκανε μια επίδειξη σε ενα απ’τα δωμάτια όπου άτομα έπρεπε να κλείσουν τα μάτια τους,και μπορούσαν μόνο να ακούν.- Και είναι πραγματικά κάτι περίεργο να προσπαθήσεις και να συμπεράνεις, πως θα μπορούσε κανείς να διαβάσει με τις άκρες των δαχτύλων; Τώρα, νωρίτερα, ως μέρος μιας εκπομπής στην οποία εμφανίζομαι στο ΜΤV, προσπάθησα να κάνω μια παρόμοια επίδειξη αυτού που σήμερα γνωρίζουμε ως ενόραση. Ας ρίξουμε μια ματιά.

(Βίντεο) Άντρας: Εδώ είμαστε. Θα σε οδηγήσω στο αμάξι.

Kathryn: (Γέλια)

Άντρας: Είσαι εντάξει,συνέχισε να περπατάς.

Kathryn: Τι κάνεις;

Keith Barry: Kathryn, Keith εδώ, θα σε πάω σε μια μυστική τοποθεσία, εντάξει;

KB: Kathryn, δεν υπήρχε τρόπος να δείς μέσα από το μαντήλι.

Kathryn: Εντάξει, αλλά μη λες έτσι το όνομά μου.

ΚΒ: Όχι, αλλά είσαι καλά, έτσι;

Kathryn: Ναι.

Δεν υπάρχει τρόπος να δεις από μέσα του, σύμφωνοι;

Όχι.

KB: Εντάξει, θα το βγάλω εγώ, είσαι καλά, είσαι καλά. Θες να βγάλεις το υπόλοιπο εσύ; Συνέχισε και βγάλ’το, είσαι εντάξει. Θα σταματήσω για ένα δεύτερο.

Kathryn: Φοβάμαι τόσο για το τι πρόκειται να δώ.

KB: Όχι, όχι, είσαι καλά, βγάλε το. Είσαι ΟΚ, είσαι ασφαλής. Έχεις ποτέ ακούσει για τη δεύτερη όραση;

Kathryn: Όχι.

KB: Δεύτερη όραση είναι όταν ένας ειδικός στον έλεγχο σκέψης μπορεί να δει απ’τα μάτια κάποιου άλλου. Και θα το προσπαθήσω τώρα.

Kathryn: Θεέ μου.

KB: Είσαι έτοιμη; Πού είναι;;; Δεν υπάρχει τρόπος…

Kathryn: (Beep) Θεέ μου!

KB: Σσσσ. Μην λες τίποτα. Προσπαθώ να δω από τα μάτια σου. Δεν μπορώ να δω….

Kathryn: Ένας τοίχος, ένας τοίχος.

KB: Κοίτα το δρόμο, κοίτα το δρόμο!

Kathryn: Εντάξει, εντάξει, Θεέ μου!

KB: Τώρα, τίποτα να έρχεται;

Kathryn: Όχι, όχι.

KB: Σίγουρα όχι;

Kathryn: Όχι, όχι, κοιτάζω ακόμη το δρόμο. Κοιτάζω το δρόμο όλη την ώρα, Δεν παίρνω τα μάτια μου απ’τον δρόμο. (Beep) (Beep) (Beep) Ωχ, Θεέ μου!

KB: Πού είμαστε; Πού είμαστε; Πάμε ανηφορικά, έτσι δεν είναι;

Kathryn: Κοίτα τον δρόμο-(Beep) Ακόμα φοράει αυτό καταραμένο μαντήλι.

KB: Τι;
Kathryn: Πώς το κάνεις αυτό;

KB: Μην αποσπάς τη συγκέντρωσή μου. KB: Είμαστε καλά,παρόλα αυτά;

Kathryn: Ναι. Είναι πολύ παράξενο αυτό. Σχεδόν φτάσαμε. Θεέ μου! Θεέ μου!

KB: Και έχω σταματήσει.

Kathryn: Είναι παράξενο. Είσαι ένα τέρας της φύσης! Ήταν ότι πιο τρομακτικό έχω κάνει στη ζωή μου.

(Χειροκρότημα)

Ευχαριστώ. Επί την ευκαιρία, πριν δύο μέρες, θα το βιντεοσκοπούσαμε εκεί κάτω, στο στάδιο δρόμου, και είχαμε ένα παιδί στο αμάξι, και έναν κάμερα μαν από πίσω, αλλά στη μισή διαδρομή, μου πε ότι κάτι, νομίζω ήταν ένα εννιάρι η κάτι τέτοιο, κόλλησε στο πόδι του. Έτσι σταμάτησα γρήγορα και αυτό ήταν.

Άρα πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να δεις απ’τα μάτια κάποιου άλλου; Αυτό είναι το ερώτημα. Οι περισσότεροι εδώ θα έλεγαν αυτόματα όχι,εντάξει, αλλά θέλω να συνειδητοποιήσετε κάποια γεγονότα. Δεν μπορούσα να δω απ’το μαντήλι. Το αμάξι δεν ήταν “πειραγμένο” με κανέναν τρόπο, το κορίτσι-δεν την είχα ξανασυναντήσει, ωραία. Άρα θέλω να το σκεφτείτε για λίγο. Πολλοί προσπαθούν να σκεφτούν μια λογική λύση γι’αυτό που έγινε. Αλλά μιας και τα μυαλά σας δεν είναι προπονημένα στην τέχνη της εξαπάτησης, οι λύσεις που σκέφτεστε το 99% των φορών θα είναι τελείως εκτός.

Διότι η μαγεία έχει να κάνει με τη κατεύθυνση της προσοχής. Αν,για παράδειγμα δεν ήθελα να δείτε το δεξί μου χέρι, τότε,δεν το κοιτάω. Αλλά αν ήθελα να δείτε το δεξί μου χέρι, τότε το κοιτάω και εγώ, βλέπετε. Είναι πολύ απλό όταν ξέρεις τον τρόπο, αλλά και πολύ μπερδεμένο με άλλους τρόπους.

Τώρα, θα σας κάνω μια επίδειξη εδώ, ζωντανά. Θέλω δύο άτομα να με βοηθήσουν γρήγορα. Μπορείς να έρθεις εσύ; Και,να δούμε,κάτω στο τέλος,εδώ, μπορεί να ανέβεις και εσύ,γρήγορα; Σε πειράζει; Ναι,εσύ στο τέλος. Ωραία, χειροκροτήστε τους όσο ανεβαίνουν. Ίσως, θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα σκαλιά, εκεί. (Χειροκρότημα) Τώρα, είναι πολύ σημαντικό για όλους εδώ να καταλάβουν ότι δεν έχω κανονίσει τίποτα με εσάς παιδιά Δεν ξέρετε τι θα συμβεί. Σύμφωνοι; Θα σας πείραζε να σταθείτε εδώ για μια στιγμή; Το όνομά σου;

Nicole: Nicole.

KB: Nicole, και; (Ήχος τηλεφώνου)

KB: Εντάξει. Απάντησε τους, βασικά, εδώ είναι το πράγμα, απάντησε, απάντησε. (Γέλια)

KB: Είναι κορίτσι;

Άντρας: Το έκλεισαν ήδη.

KB: Εντάξει, το έκλεισαν. Θα σου πώ τι, αλλάξτε θέσεις. Αν μπορείς να σταθείς εδώ θα είναι πιο εύκολο. Κρίμα που το έκλεισαν, θα τους είχα πει ότι ήταν ο άσσος μπαστούνι. Ωραία, λίγο πιο κοντά. (Γέλια) Λίγο πιο κοντά. (Γέλια) Λίγο πιο κοντά, ελάτε — φαίνονται πραγματικά αγχωμένοι εδώ πάνω. Ελάτε λίγο πιο κοντά

Ωραία, τώρα, πιστεύεις καθόλου στα μάγια;

Nicole: Όχι.

KB: Voodoo?

Nicole: Όχι.

KB: Πλάσματα που μας τρομάζουν τη νύχτα;

Nicole: Όχι.

ΚΒ: Εκτός, ποιός είναι ο επόμενος, όχι, εντάξει. Θέλω να μου σταθείς ακριβώς έτσι, ανέβασε τα μανίκια σου αν δεν σε πειράζει. Ωραία, τώρα, θέλω να έχεις επίγνωση όλων των διαφορετικών αισθήσεων γύρω σου, γιατί θα κάνουμε ένα πείραμα Voodoo τώρα. Θέλω να έχεις επίγνωση των αισθήσεων, αλλά μην πεις τίποτα μέχρι να σε ρωτήσω, και μην ανοίξεις τα μάτια σου μέχρι να στο ζητήσω. Από αυτή τη στιγμή , κλείσε τα μάτια σου, μη λες τίποτα, μην τα ανοίξεις, έχε επίγνωση των αισθήσεων.

Ναι ή όχι, ένιωσες τίποτα;

Nicole: Ναι.

KB: Το ένιωσες; Τι ένιωσες;

Nicole: Ένα άγγιγμα στην πλάτη μου.

KB: Πόσες φορές το ένιωσες;

Nicole: Δύο.

KB: Δύο φορές, ωραία, άπλωσε το αριστερό σου χέρι μπροστά σου. Άπλωσέ το αριστερό χέρι σου, ωραία. Εντάξει, κράτησέ το εκεί. Έχε επίγνωση των αισθήσεων, μην λες τίποτα, μην ανοίξεις τα μάτια σου, ωραία. Ένιωσες τίποτα εκεί;

Nicole: Ναι.

KB: Τι ένιωσες;

Nicole: Τρία…

KB: Κάτι σαν γαργάλισμα;

Nicole: Ναι.

KB: Μπορείς να μας δείξεις πού; Ωραία, τέλεια. Άνοιξε τα μάτια σου. Ποτέ δε σε ακούμπησα. Ακούμπησα μόνο την δικιά του πλάτη και το δικό του χέρι. Ένα Voodoo πείραμα. (Γέλια) Ναι, γυρίζω όλη τη νύχτα σε κλαμπ κάπως έτσι. (Γέλια) Κάτσε εδώ για ένα δεύτερο. Θα σε ξαναχρησιμοποιήσω, σε λίγο. Και εσύ μπορείς να κάτσεις ακριβώς εδώ, αν δεν ενοχλείσαι. Κάτσε εδώ.

Man: Εντάξει.

KB: Κάτσε, Τέλεια. Τώρα, αυτό που θέλω να κάνεις είναι να κοιτάς απευθείας εμένα, πάρε μια βαθιά ανάσα από τη μύτη, εκπνέοντας από το στόμα, και χαλάρωσε. Άσε τα μάτια σου να κλείσουν. σε πέντε, τέσσερα, τρία, δύο, ένα κλείσε τα μάτια σου. Ωραία, τώρα, δε σε υπνωτίζω, Απλά σε βάζω σε μια αυξημένη κατάσταση συγχρονικότητας, ώστε τα μυαλά μας να ευθυγραμμιστούν. Και όσο βυθίζεσαι και παρασύρεσαι σε αυτή τη χαλαρωμένη κατάσταση μυαλού, θα πάρω το δεξί σου χέρι και θα το τοποθετήσω εδώ πάνω,

Και θέλω να το κρατήσεις εκεί μόνο για λίγο, και θέλω μόνο να αφήσεις το χέρι σου να βυθιστεί και να πέσει στο τραπέζι στον ίδιο βαθμό και ταχύτητα όπως και εσύ βυθίζεσαι σε αυτή τη χαλαρωμένη κατάσταση συνειδητότητας, και άσε το να πάει τελείως κάτω στο τραπέζι. Αυτό είναι, τελείως κάτω, τελείως κάτω, τελείως κάτω και άλλο, και άλλο, και άλλο, και άλλο, και άλλο, και άλλο, Τέλεια. Θέλω να το αφήσεις να κολλήσει σταθερά στο τραπέζι. Ωραία τώρα ασ’το να μείνει εκεί. Ωραία, κάποια στιγμή, θα νιώσεις μια συγκεκριμένη πίεση, και θέλω να έχεις επίγνωση της πίεσης. Απλά έχε επίγνωση της πίεσης. Και θέλω μόνο να επιτρέψεις στο χέρι σου να ανηψωθεί ξανά από το τραπέζι όταν νιώσεις την πίεση να φεύγει, μα μόνο όταν νιώσεις την πίεση να ελευθερώνεται. Καταλαβαίνεις; Απλά απάντησε ναι ή όχι. Καταλαβαίνεις;

Άντρας: Ναι.

KB: Κράτα το εκεί. Και όταν νιώσεις την πίεση να επιστρέφει, θέλω μόνο να αφήσεις το χέρι σου να πέσει πίσω στο τραπέζι, μα μόνο όταν νιώσεις την πίεση. (Γέλια) Ωραία, έγινε θαυμάσια, ας το ξαναπροσπαθήσουμε.

Τέλεια. Τώρα που πήρες την ιδέα, ας δοκιμάσουμε κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Άσε το να κολλήσει σταθερά στο τραπέζι, κράτα τα μάτια σου κλειστά. Μπορείς να σηκωθείς; Ωραία, απλά στάσου, προς τα εμπρός. Θέλω να δείξεις απευθείας στο μέτωπό του, Φαντάσου μια σύνδεση μεταξύ εσένα και αυτού, μόνο όταν θέλεις την πίεση να φύγει, κάνε μια χειρονομία προς τα πάνω, έτσι, μα μόνο όταν θέλεις την πίεση να φύγει. Μπορείς να περιμένεις όσο θέλεις, μα μόνο όταν θέλεις την πίεση να φύγει, Εντάξει, ας το ξαναπροσπαθήσουμε. Ωραία, τώρα φαντάσου τη σύνδεση. Δείξε απευθείας στο μέτωπό του, μα μόνο όταν θες την πίεση να φύγει, θα το ξαναδοκιμάσουμε. Δούλεψε αυτή τη φορά, τέλεια. Κράτα το εκεί, κρατήστε το εκεί και οι δυό σας, μόνο όταν θέλεις την πίεση να επιστρέψει, κάνε μια καθοδική χειρονομία. Μπορείς να περιμένεις όσο θέλεις. Το’κανες αρκετά γρήγορα, αλλά κατέβηκε, ωραία.

Τώρα θέλω να ξέρεις πως κάποια στιγμή, όταν χτυπήσω τα δάχτυλά μου, τα μάτια σου θα ανοίξουν, ξανά. Είναι καλό να θυμάσαι να ξεχάσεις, ή να ξεχάσεις να θυμάσαι τι συνέβη. Οι περισσότεροι σε ρωτάνε τι στο καλό έγινε εκεί πάνω; Αλλά παρόλο που δεν είσαι υπνωτισμένος, θα ξεχάσεις όλα όσα έγιναν. (Γέλια) Σε πέντε, τέσσερα, τρία, δύο ένα–άνοιξε τα μάτια σου. Χειροκροτήστε τους, όσο επιστρέφουν στις θέσεις τους. (Χειροκρότημα) Ωραία, μπορείς να πάς πίσω.

Κάποτε, είδα μια ταινία με όνομα “Οι θεοί είναι τρελοί.” Την έχει δει κανείς αυτή την ταινία; Ναι. (Χειροκρότημα) Θυμάστε όταν έριξαν το μπουκάλι κόκα κόλα από το αεροπλάνο, και προσγειώθηκε και δεν έσπασε; Τώρα, δείτε, αυτό συνέβη διότι αυτά τα μπουκάλια είναι συμπαγή. Είναι σχεδόν αδύνατον να σπάσεις ένα μπουκάλι κόκα κόλα. Θες να το δοκιμάσεις; Καλή δουλειά. (Γέλια) Δεν έχει καμιά πιθανότητα.

Βλέπεις, η ψυχοκίνηση είναι η παραφυσική επίδραση του νού σε φυσικά γεγονότα και διαδικασίες. Για κάποιους μάγους ή mentalists κάποιες φορές το κουτάλι θα λυγίσει ή θα λιώσει, κάποιες όχι. Κάποιες φορές το αντικείμενο θα κυλίσει στο τραπέζι, άλλες όχι. Εξαρτάται από το πόση ενέργεια έχεις εκείνη τη μέρα, και τα λοιπά. Θα κάνουμε ένα πείραμα στην ψυχοκίνηση, τώρα. Έλα εδώ, δίπλα μου. Τέλεια.

Τώρα ρίξε μια ματιά στο μπουκάλι. Σιγούρεψε ότι είναι συμπαγές, υπάρχει μόνο μια τρύπα, και ότι ένα κανονικό μπουκάλι κοκ. Και μπορείς να το χτυπήσεις στο τραπέζι, αν θέλεις Πρόσεχε. Ακόμα και αν είναι συμπαγές, κάθομαι μακριά. Θέλω να πιέσεις εδώ με δύο δάχτυλα και τον αντίχειρά σου. Τέλεια. Τώρα, έχω ένα θρύμα γυαλί εδώ. Θέλω να εξετάσεις το θρύμα γυαλιού. Πρόσεχε, γιατί είναι αιχμηρό. Απλά κράτησε το για λίγο. Τώρα, κράτα το εκεί.

Θέλω να φανταστείς, τώρα, μια αποτυχημένη σχέση από χρόνια πριν θέλω να φανταστείς όλη την αρνητική ενέργεια από αυτήν τη χωρισμένη σχέση, με αυτόν, να μεταδίδεται στο σπασμένο κομμάτι γυαλί, που θα τον αντιπροσωπεύει. Αλλά θέλω να το πάρεις πολύ σοβαρά. Κοίτα το γυαλί, αγνόησέ τους όλους εδώ. Κάποια στιγμή, θα νιώσεις μια συγκεκριμένη αίσθηση, και όταν νιώσεις αυτή την αίσθηση, θέλω να ρίξεις το κομμάτι γυαλί μέσα στο μπουκάλι. Σκέψου αυτόν το άνθρωπο, αυτόν τον μπα–,αυτόν τον άνθρωπο, (Γέλια) Προσπαθώ να είμαι καλός εδώ. Όταν νιώσεις την αίσθηση– μπορεί να πάρει λίγο– ρίξε το στο μπουκάλι. Εντάξει, ρίξε το μέσα.

Τώρα, φαντάσου όλη την αρνητική ενέργεια εκεί μέσα. Φαντάσου το όνομά του, φαντάσου τον, μέσα στο γυαλί. Και θέλω να απελευθερώσεις αυτήν την αρνητική ενέργεια. κουνώντας το από μεριά σε μεριά. (Γέλια) Ήταν πολλή αρνητική ενέργεια, δημιουργημένη εκεί μέσα. (Γέλια) (Χειροκρότημα) Θέλω επίσης να σκεφτείς το όνομά του. Κοίτα με και σκέψου το όνομά του. Έχεις το όνομά του; Ωραία, σκέψου πόσα γράμματα έχει το όνομά του. Σκέψου πόσα γράμματα στο όνομα. Υπάρχουν πέντε γράμματα στο όνομα. Δεν αντέδρασες σε αυτό, άρα είναι τέσσερα γράμματα στον τίτλο. Σκέψου ένα από τα γράμματα στο όνομα. Σκέψου ένα από τα γράμματα. Υπάρχει ένα Κ στο όνομά του. Το ξερα διότι και το δικό μου όνομα αρχίζει με Κ αλλά το δικό του όνομα δεν αρχίζει με Κ, αρχίζει με Μ. Πες στον Μike ότι τον χαιρετώ, όταν τον ξαναδείς. Αυτό ήταν το όνομά του;

Nicole: Μμ-χμμ.. KB: Ωραία χειροκροτήστε την. (Χειροκρότημα) Σας ευχαριστώ (Χειροκρότημα) Έχω κάτι ακόμα να μοιραστώ μαζί σας τώρα. Βασικά, Chris, θα διάλεγα εσένα γι’αυτό, αλλά αντί να σε διαλέξω, μπορείς να πηδήξεις εδώ και να διαλέξεις ένα θύμα γι’αυτό το πείραμα; Και πρέπει να είναι αρσενικό θύμα, αυτό είναι το μόνο.

Chris Anderson: Ωχ, εντάξει.

KB: Θα σε χρησιμοποιούσα γι’αυτό, αλλά αποφάσισα ότι θα ήθελα να επιστρέψω άλλη χρονιά. (Γέλια)

CA: Για να τον ανταμείψουμε που είπε “εύρηκα”, και επειδή επέλεξε τον Michael Mercil να έρθει και να μας μιλήσει — Steve Jurvetson.

KB: Εντάξει, Steve, έλα εδώ πάνω. (Χειροκρότημα)

CA: Ήξερες!

KB: Εντάξει, Steve, θέλω να καθίσεις ,πίσω από εδώ. Τώρα, Steve.–Μπορείς να ελέγξεις από κάτω. Συνέχισε, δεν έχω φανταχτερούς βοηθούς από κει κάτω. Απλά, επέμεναν επειδή ήμουν μάγος να βάλουν ένα ωραίο μαύρο τραπέζομάντηλο. Στο’πα, Εντάξει. (Γέλια) Έχω τέσσερις ξύλινους πλίνθους εδώ, Steve. Ένας, δύο, τρεις, τέσσερις. Τώρα, είναι όλοι ακριβώς ίδιοι εκτός αυτόν που προφανώς έχει μια ανοξείδωτη ατσάλινη αιχμή έξω από αυτόν. Θέλω να την εξετάσεις, και να σιγουρέψεις ότι είναι συμπαγής. Χαρούμενος;

Steve Jurvetson: Μμμμ, ναι.

KB: Εντάξει. Steve, θα σταθώ μπροστά απ’το τραπέζι, όσο θα στέκομαι μπροστά απ’το τραπέζι, θέλω να βάλεις τα κύπελλα πάνω στους πλίνθους, κάπως έτσι. σε όποια σειρά θέλεις, και μετά ανακάτεψέ τα όλα ώστε κανείς να μην έχει ιδέα που βρίσκεται η αιχμή, εντάξει; SJ: Κανένας στο κοινό;

KB: Κανείς στο κοινό, και για να σε βοηθήσω, θα τους κόψω τη θέα, ώστε κανείς να μην μπορεί να δει τι κάνεις. Θα κοιτάω και εγώ μακριά, άρα, ανακάτεψέ, τώρα. Ωραία, και πες μου όταν είσαι έτοιμος. (Γέλια) Τέλειωσες;

SJ: Μμμμ, σχεδόν.

KB: Σχεδόν. Εντάξει σιγουρεύεις ότι είναι καλά κρυμμένη. Τώρα– ωχ, έχουμε έναν πονηρό εδώ, έχουμε έναν εδώ. (Χειροκρότημα) Εντάξει θα τα αφήσουμε έτσι. (Γέλια) Εγώ θα γελάσω τελευταίος, όμως (Γέλια) Τώρα Steve, ξέρεις που είναι η αιχμή, αλλά κανείς άλλος δεν ξέρει; Σωστά; Αλλά δε θέλω ούτε εσύ να ξέρεις, άρα στρίψε πάνω στην καρέκλα σου. Θα με παρακολουθούν για να σιγουρέψουν ότι δεν κάνω τίποτα περίεργο, Όχι, μείνε, εντάξει. Τώρα, Steve, κοίτα πίσω. Άρα, τώρα δεν ξέρεις που είναι η αιχμή, και δεν ξέρω ούτε εγώ που είναι. Τώρα, υπάρχει κανένας τρόπος να δεις από το μαντήλι;

SJ: Να το φορέσω;

KB: Όχι, απλά υπάρχει κανένας τρόπος να δεις από μέσα του;

SJ: Μμμμ.

KB: Όχι;

SJ: Όχι, δεν μπορώ να δω από αυτό.

KB: Δεν μπορείς να δεις από αυτό. Τέλεια, εντάξει. Τώρα, θα φορέσω το τυφλοπάνι. Μην τα δεματιάσεις, εντάξει. Ανακάτεψε τα ξανά. Μην μετακινήσεις τα κύπελλα, γιατί δεν θέλω κανείς να δει που είναι η αιχμή, αλλά ανακάτεψε ξανά τους πλίνθους, και μετά ευθυγράμμισέ τους έτσι, εντάξει; Θα βάλω το μαντήλι. Ανακάτεψέ τα ξανά. Όχι χαζομάρες αυτή τη φορά. Ωραία, συνέχισε, ανακάτεψέ τα. Το χέρι μου είναι στη ζωή, εδώ, άρα, -σε κίνδυνο. (Γέλια) Πες μου όταν είσαι έτοιμος.

SJ: Έτοιμος.

KB: Εντάξει, πού είσαι; Άπλωσε το χέρι σου. Το δεξί σου χέρι.Είναι αυτό–όχι, εντάξει. Πες μου όταν είμαι πάνω από ένα κύπελλο.

SJ: Είσαι πάνω από κύπελλο.

KB: Είμαι πάνω από κύπελλο τώρα;

SJ: Μμμμ.

KB: Τώρα, Steve, νομίζεις ότι είναι εδώ; Ναι ή όχι;

SJ: Ωχ! (Γέλια)

KB: Σου είπα ότι εγώ θα γέλαγα τελευταίος. (Γέλια)

SJ: Δεν νομίζω ότι είναι εκεί.

KB: Όχι; Καλή απόφαση. (Γέλια) (Χειροκρότημα) Τώρα, αν πάω έτσι, υπάρχει άλλο κύπελλο εδώ; SJ: Μπορούμε να το κάνουμε με το αριστερό χέρι;

KB: Ωχ, όχι, όχι. Με ρώτησε αν θα μπορούσε με το αριστερό χέρι. Απολύτως όχι. (Γέλια)

KB: Τώρα, αν πάω έτσι, υπάρχει άλλο κύπελλο;

SJ: Είναι ένα κύπελλο προς τα εκεί, ναι.

KB: Πες μου πότε να σταματήσω.

SJ: Εντάξει.

KB: Εκεί;

SJ: Ναι, είναι ένα.

KB: Νομίζεις ότι είναι εδώ, ναι ή όχι; Aυτή είναι η δικιά σου απόφαση, όχι δική μου. (Γέλια)

Θα πω όχι.

ΚΒ: Καλή απόφαση. (Γέλια) Ωραία, δώσε μου και τα δύο χέρια. Τώρα, βάλε τα πάνω και στα δύο κύπελλα. Νομίζεις ότι η αιχμή είναι κάτω από το αριστερό σου χέρι, ή κάτω από το δεξί σου χέρι;

SJ: Σε κανένα.

KB: Κανένα, ωχ, εντάξει. Αλλά αν έπρεπε να μαντέψεις; (Γέλια)

SJ: Νομίζω είναι κάτω από το δεξί μου χέρι. KB:Νομίζεις ότι είναι κάτω απ’το δεξί σου χέρι; Τώρα θυμήσου ότι εσύ έκανες όλες τις επιλογές από την αρχή. Ψυχολόγοι, συμπεράνετε το. Δες

Ωχ! (Χειροκρότημα) Σας ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ. Αν κάποιος θέλει να δει μερικά τεχνάσματα του χεριού μετά θα είμαι έξω. Σας ευχαριστώ. (Χειροκρότημα) Σας ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ. (Χειροκρότημα)

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *