Δεκέμβριος 05, 2018

Select your Top Menu from wp menus

Η ουσία που αποτρέπει πιθανό εγκεφαλικό και πού θα τη βρείτε

1Τα εγκεφαλικά επεισόδια αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ, μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο.

Εν τούτοις, σε έρευνα που πραγματοποίησε η Αμερικανική Ένωση για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια, μόνο το 1% των συμμετεχόντων ανησυχούσαν γι’ αυτά, ενώ μόνο 15% αναγνωρίζουν ότι μια σημαντική κίνηση πρόληψης του εγκεφαλικού είναι η διακοπή του καπνίσματος.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επιπλέον ότι οι πλούσιες σε φυλλικό οξύ δίαιτες μπορούν να αποτρέψουν ένα επερχόμενο εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ η κατανάλωση δυο αλκοολούχων ποτών την ημέρα μπορεί να υπερδεκαπλασιάσει τις πιθανότητες ενός σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου που συνήθως πλήττει νεώτερους σε ηλικία.

Συγκεκριμένα, όσοι κατανάλωναν 300 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος καθημερινά, είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από εγκεφαλικό, όπως απέδειξε η έρευνα που διήρκεσε 20 χρόνια. Η διατροφή αυτή μειώνει ταυτόχρονα και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων κατά 13%.
Η δόση αυτή πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη (500 μικρογραμμάρια) για όσους έχουν ήδη προσβληθεί από εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή και θέλουν να μειώσουν την πιθανότητα επανεμφάνισης.Τα ευεργετικά αποτελέσματα του φυλλικού οξέος έχουν αναγνωριστεί εδώ και αρκετά χρόνια (π.χ. η κατανάλωσή του από εγκύους συμβάλλει στην πρόληψη νευρολογικών διαταραχών στο έμβρυο) και ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έχει επιβάλλει τον εμπλουτισμό κοινών τροφών όπως το αλεύρι, το ρύζι, τα μακαρόνια και τα προϊόντα από δημητριακά με φυλλικό οξύ.
Τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ:
-Σκούρα, πράσινα, πλατύφυλλα λαχανικά
-Σπανάκι
-Μαρούλι
-Μπρόκολο
-Σπαράγγια
-Πορτοκάλι
-Ντομάτες
-Φράουλες
-Δαμάσκηνο
-Βερίκοκο
-Αχλάδι
-Κρόκος αυγού
-Φακές
-Πατάτες
-Μαγιά μπίρας
-Μανιτάρια
-Καρύδια
-Φιστίκια
ΠΗΓΗ
Loading...

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...