Η προτροπή του Δώνη, το κύπελλο και οι αλλαγές

Η προτροπή του Δώνη, το κύπελλο και οι αλλαγές

Μετά τη λήξη του ντέρμπι ο Γιώργος Δώνης ζήτησε από τους παίκτες στα αποδυτήρια νίκες στα ερχόμενα παιχνίδια για να μπουν στα play off. Τόνισε ότι στόχος είναι το κύπελλο, όπου δεν πρόκειται να προβεί σε πολλές αλλαγές κόντρα στον ΠΑΣ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μία σπουδαία εμφάνιση στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά αποτέλεσμα δεν πήρε λόγω … Γκεστράνιους. Οι παίκτες ακόμα και χθες στο Κορωπί συζητούσαν, για τα δύο πέναλτι, που δεν τους δόθηκαν, αλλά ο Γιώργος Δώνης αμέσως μετά την λήξη του ντέρμπι στα αποδυτήρια και αφού είχαν ηρεμήσει τα πράγματα από τις φωνές, για την διαιτησία είπε δύο λόγια στους παίκτες και για την εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, αλλά και για τα ματς που έρχονται:

«Μου άρεσε όπως παίξαμε σήμερα και όπως έχουμε παίξει σε όλα τα παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους, όπου έχουμε δείξει, ότι είμαστε καλύτεροι. Δεν είμαστε ομάδα, για να ταλαιπωρούμαστε να μπούμε στην εξάδα. Πρέπει να κερδίζουμε ένα – ένα τα παιχνίδια, που έρχονται και να παίξουμε το ίδιο καλά και με μικρότερους αντιπάλους, για να μπούμε στα play off. Και φυσικά στόχος μας είναι και το κύπελλο».

Το θέμα συζήτησης και χθες στα αποδυτήρια ήταν η διαιτησία. Η ΠΑΕ πήρε θέση με την επιστολή που έστειλε, ο Γιώργος Δώνης θεωρεί, ότι δεν δόθηκαν δύο πέναλτι, όπως και όλοι οι παίκτες της ομάδας και αναμένεται να τοποθετηθεί για το θέμα αυτό, τώρα που έχει ξεκάθαρη εικόνα για όλες τις φάσεις από την τηλεόραση. Οι παίκτες ακόμα και χθες μιλούσαν για έλλειψη σεβασμού, αλλά πλέον όλοι κοιτάνε μπροστά.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Σήμερα το πρωί η ομάδα αναχωρεί για τα Γιάννενα, όπου θα προπονηθεί το απόγευμα, για το αυριανό παιχνίδι, όπου ο Γιώργος Δώνης δίνει μεγάλη σημασία, διότι θεωρεί τον αντίπαλο ουσιαστικά ομάδα Σούπερ Λίγκα και επιθυμία του είναι, όπως και με την Παναχαϊκή από το πρώτο παιχνίδι να εξασφαλιστεί με νίκη η πρόκριση στο κύπελλο και να μην «τρέχει» στη ρεβάνς. Αυτό σημαίνει, ότι εκτός από τους Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Μακέντα, που έμειναν στην Αθήνα για ξεκούραση ίσως και να μην γίνουν άλλες αλλαγές στην ενδεκάδα. Μετά τη σημερινή προπόνηση, όταν και θα φανεί σε τι κατάσταση είναι όλοι οι παίκτες θα ληφθεί η απόφαση για την ενδεκάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση αυτούς τους τέσσερις παίκτες ίσως να παίξει με όλους τους άλλους βασικούς.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Ακούστηκαν διάφορα για το δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι και τις αλλαγές, που έκανε ο Γιώργος Δώνης. Κατ' αρχάς σύμφωνα και με τα στατιστικά το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν η αμυντική λειτουργία, όπου ο Ολυμπιακός έκανε μία φάση με τον Χριστοδουλόπουλο και το γκολ που έβαλε. Δεν έκανε κάτι άλλο. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν ότι δεν είχε την επιθετική ανάπτυξη και την δημιουργία του πρώτου ημιχρόνου. Δεν είχε την κυκλοφορία από το κέντρο προς την επίθεση.

Ο Δώνης, λοιπόν, προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα επιθετικά, για να φθάσει στο γκολ. Ο Νούνες, έκρινε ο προπονητής, ότι σε αυτό το παιχνίδι και στο σημείο εκείνο δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι επιθετικά. Είναι εξάρι, όποτε παίζει κατ' ανάγκη χαφ και όχι οκτάρι. Ο Κουρμπέλης δύσκολα βγαίνει σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, για να μπει στην θέση του ο Νούνες, που οκτάρι δεν θα μπορούσε να παίξει αντί του Δώνη. Αρα η σκέψη του Δώνη ήταν να φρεσκάρει παίκτες πίσω από τον Μακέντα.

Πρώτα έβγαλε τον Ζαχίντ, που είχε μείνει από δυνάμεις. Εβαλε πρώτη αλλαγή τον Μπέκ δεξιά και πέρασε τον Μπουζούκη πίσω από τον Μακέντα, για να βοηθήσει ο νεαρός άσος στην προσπάθεια να δημιουργήσει από τον άξονα και να μην πάει η ομάδα σε μακρινές πάσες με την είσοδο του Περέα, που δεν είναι χαφ. Την ίδια στιγμή έβαλε δεξιά τον Μπεκ, για να ελέγξει και τα ανεβάσματα του Τσιμίκα και στη συνέχεια άλλαξε τον Χατζηγιοβάνη με τον Περέα και τον χρησιμοποίησε κοντά στον Μακέντα και έβαλε τρίτη αλλαγή τον Καμπετσή βγάζοντας τον Δώνη και μετέθεσε τον Μπουζούκη οκτάρι.

Ολες οι αλλαγές έγιναν με το σκεπτικό να βάλει γκολ ο Παναθηναϊκός, αλλά δυστυχώς δεν βγήκαν και δεν βοήθησαν. Οι αλλαγές είχαν λογική, όμως και δεν είχε και κάποιους άλλους παίκτες στον πάγκο ο Δώνης, που αν έμπαιναν θα βοηθούσαν επιθετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παναθηναϊκός σε ΚΕΔ: "Ασκεί πίεση ο Ολυμπιακός"
Παναθηναϊκός: Χωρίς τέσσερις βασικούς κόντρα στον ΠΑΣ
Δεν τον άφησαν να νικήσει

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *