Η Ρωσία εκτόξευσε «δορυφόρο -δολοφόνο» στο διάστημα, ανησυχία σε ΗΠΑ

1Σύμφωνα με δυτικές μυστικές υπηρεσίες, υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι η Ρωσία εκτελεί διαστημικά πειράματα, τα οποία αποσκοπούν στην καταστροφή «εχθρικών διαστημοπλοίων και κατασκοπευτικών δορυφόρων». Δυτικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν την ύπαρξη μυστηριώδους ρωσικού «δορυφόρου-δολοφόνου», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων inosmi.ru .
Επισήμως η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos, και το υπουργείο άμυνας δεν έχει σχολιάσει την πληροφορία αυτή. Μήπως όμως ο τομέας αυτός αποτελεί μέρος της σύγκρουσης των δύο υπερδυνάμεων, στον τομέα της στρατιωτικής έρευνας;
Το βρετανικό δίκτυο ειδήσεων BBC, και άλλα δυτικά μέσα ενημέρωσης, με αναφορά στον διεθνή αντιπροσωπευτικό οργανισμό για την επιτήρηση του διαστήματος, ανέφερε ότι στις 25 Δεκεμβρίου του 2014, η Ρωσία απέστειλε στο διάστημα τρείς στρατιωτικούς δορυφόρους με αριθμούς 2496, 2497 και 2498.
Ωστόσο, διαπιστώθηκε ξαφνικά στις 9 Νοεμβρίου του 2014, η ύπαρξη και τέταρτου μη δηλωθέντα δορυφόρου στην ίδια διαστημική γεωγραφική περιοχή. Από αυτό συνάγεται το συμπέρασμα ότι η Μόσχα εκτόξευσε τέσσερις δορυφόρους αντί για τρείς.
Κατά τον ΟΗΕ, η Ρωσία αναγνώρισε τελικά ότι τέθηκαν σε τροχιά τέσσερις δορυφόροι , αλλά δεν παρείχε καμία πληροφορία σχετικά με την επίσημη αποστολή του «τέταρτου δορυφόρου» .
Μετά την ανάλυση των κινήσεων, του σχήματος, δυτικοί εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο δορυφόρος αυτός έχει στρατιωτικές μυστικές εφαρμογές, και έχει σχεδιαστεί για να πραγματοποιεί πειράματα που σχετίζονται με την επισκευή των άλλων ρωσικών δορυφόρων, καθώς και την απενεργοποίηση και καταστροφή δορυφόρων άλλων χωρών.
Δυτικές υπηρεσίες διαστήματος προσέφυγε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας για σχόλια, αλλά και στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο όμως παραμένει ιδιαίτερα «σιωπηλό». Ο διευθυντής του ρωσικού Ινστιτούτου έρευνας του διαστήματος, και Ακαδημαϊκός Λεβ Ζελέζνυ, έδωσε «σκοτεινές εξηγήσεις», λέγοντας ότι αν η Ρωσία πραγματοποιήσει όλα τα προγραμματισμένα σχέδια και πειράματα , θα ανακτήσει την απόλυτη κυριαρχία στο διάστημα .
Η βρετανική εφημερίδα Financial Times, δημοσίευσε ένα άρθρο στην πρώτη σελίδα, κάτω από τον τίτλο «Ρωσικά αντι-δορυφορικά όπλα;» αναφέροντας ότι ο στρατός των ΗΠΑ, «παρατηρεί» το μυστηριώδες αντικείμενο, προσπαθώντας να εξάγει συμπεράσματα . Η εφημερίδα πρότεινε ότι, ίσως, το Κρεμλίνο έχει αναβιώσει το απόλυτο σχέδιο για την καταστροφή αμερικανικών δορυφόρων .
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι κινήσεις του ρωσικού δορυφόρου ελέγχονται από ραντάρ δυτικών υπηρεσιών.. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς εκτελεί ο ρωσικός δορυφόρος . Αναλυτές ωστόσο εκτιμούν ότι η τεχνολογία προσέγγισης σε τροχιά θα μπορούσε να έχει προφανώς στρατιωτικές χρήσεις.
Θα μπορούσε για παράδειγμα να χρησιμοποιηθεί για την εξουδετέρωση εχθρικών δορυφόρων, ίσως με τη χρήση ενός ρομποτικού βραχίονα που καταστρέφει τους ηλιακούς συλλέκτες του στόχου, ή ακόμα με συσκευές ηλεκτρονικής παρεμβολής που λειτουργούν από μικρή απόσταση. Σύμφωνα με παλαιοτέρα άρθρα και η Κίνα απεργάζεται παρόμοιο σχέδιο , χωρίς όμως επιτυχία. Εάν επαληθευτούν οι ρωσικές δηλώσεις ομιλούμε για το απόλυτο όπλο στο απόλυτο πόλεμο των δύο υπερδυνάμεων.
pentapostagma.gr

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *