Η Ρωσία θα δημιουργήσει τη δική της πιο αξιόπιστη Wikipedia

1Τα σχέδιά της να δημιουργήσει τη δική της «Wikipedia» ανακοίνωσε η Ρωσία, με στόχο να διασφαλίσει προς τους πολίτες μια «περισσότερο λεπτομερή και αξιόπιστη πρόσβαση στην πληροφορία».

Την ίδια ώρα, οι δυτικοί κατηγορούν το Κρεμλίνο πως ασκεί όλο και περισσότερο έλεγχο σε ότι διακινείται μέσω ίντερνετ, και πως φτάνει στα όρια της λογοκρισίας. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει χαρακτηρίσει το ίντερνερ «ειδικό σχέδιο της CIA».

Στην Wikipedia, περιλαμβάνονται πληροφορίες για κάθε περιοχή και μεγάλη πόλη της Ρωσίας, και για τις 11 ζώνες ώρες της χώρας, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, σύμφωνα με τη βιβλιοθήκη του Κρεμλίνου.

«Η ανάλυση των πηγών αυτών έδειξε ότι δεν κρίνονται επαρκείς ως προς την πληροφορία που παρέχουν για της περιοχές και τη ζωή στη χώρα» δήλωσε ο πρόεδρος της βιβλιοθήκης στο πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«H δημιουργία της εναλλακτικής Wikipedia έχει ήδη αρχίσει», σημείωσε και «για το σκοπό αυτό 50.000 βιβλία και αρχεία από βιβλιοθήκες όλης της χώρας βρίσκονται στο στάδιο επεξεργασίας για να συμπεριληφθούν στην νέα αυτή διαδικτυακή πλατφόρμα».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *