Η Ρώμη ξεμένει από ρευστό και κοιτά με… γλυκό μάτι τα κέρματα της Φοντάνα ντι Τρέβι

Σε μια περίοδο δημοσιονομικής κρίσης βρίσκεται η Ρώμη, και…
με τα μετρητά να λιγοστεύουν με γοργό ρυθμό, οι αξιωματούχοι της πόλης έχουν βάλει στο μάτι την Φοντάνα ντι Τρέβι.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν στην Αιώνια Πόλη για να θαυμάσουν την πληθώρα των αξιοθέατων. Μια μεγάλη μερίδα εξ αυτών ρίχνουν κέρματα στο ηλικίας σχεδόν 300 ετών συντριβάνι, η συγκέντρωση των οποίων απέφερε 1,5 εκατομμύριο δολάρια μόνο το 2016, την ώρα που η πόλη έχει χρέος που αγγίζει τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Σύμφωνα με την παράδοση, όποιος γυρίσει την πλάτη του στο μπαρόκ αριστούργημα και πετάξει ένα νόμισμα στο συντριβάνι, κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιστρέψει. Τα μετρητά συνήθως συγκεντρώνονται και δίνονται στο καθολικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Caritas, αλλά αυτό θα αλλάξει από τον Απρίλιο του 2018, αν η δήμαρχος της πόλης, Βιρτζίνια Ράτζι βρει τον τρόπο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, δεν είναι μόνο η Φοντάνα ντι Τρέβι στο στόχαστρο, αλλά όλα τα μνημειώδη συντριβάνια της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ράτζι έχει βάλει στο μαι τα μετρητά αυτά για ορισμένα έργα που πρόκειται να αποφασιστούν από το δημαρχείο, παρόλο που η «Il Giornale» αναφέρει πως ορισμένα από τα χρήματα θα δοθούν σε «προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας».

Δεν είναι σαφές πώς μπορεί να νιώσουν οι τουρίστες για την πόλη που θα «κλέβει» το συντριβάνι, στο οποίο η Σουηδέζα Ανίτα Έκμπεργκ έκανε την περίφημη βουτιά της στην κλασική ταινία του Φεντερίκο Φελίνι «La Dolce Vita».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *