Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμοι κρεμμυδοκεφτέδες

Υλικά συνταγής
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα (περίπου ½ κιλό)…

3-4 αυγά
½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 φέτες ψωμιού (ψίχα μόνο)
λίγο αλεύρι
1 κ.γ. σόδα φαγητού
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία συνταγής
Ψιλοκόβουμε και ζεματίζουμε τα κρεμμυδάκια σε κατσαρόλα για 1-2 λεπτά, ίσα-ίσα να μαραθούν λιγάκι.
Τα αφαιρούμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια κάνουμε το μείγμα μας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός και προσθέτουμε λίγο-λίγο αλεύρι μέχρι να πήξει λίγο, τόσο ώστε να πέφτει μαζικά το μείγμα μας από το κουτάλι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα από το μπολ και τοποθετούμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού με σκόρδο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *