Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΙΣ ΗΠΑ! Ενώ κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι ευθύνεται για το πραξικόπημα

1Η Τουρκία απειλεί με «πόλεμο» την Αμερική κατηγορώντας τον Φετουλάχ Γκιουλέν που κατοικεί στις ΗΠΑ, ότι είναι ο ηθύνων νους πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η Τουρκία βαδίζει από σήμερα σε μια πορεία πολέμου με την Αμερική ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του στην χώρα με σιδερένια πυγμή μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Σε μια εκπληκτική αλλά και απερίσκεπτη επίθεση προς τις ΗΠΑ ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η ίδια η χώρα θεωρεί ότι βρίσκεται σε πόλεμο με κάθε έθνος όπου διαμένει ο μουσουλμάνος κληρικός Φετουλάχ Γκιουλέν. Είπε συγκεκριμένα: «Κάθε χώρα που προστατεύει τον Φετουλάχ Γκουλέν θα είναι εχθρός για την Τουρκία.»

Ο μετριοπαθής μουσουλμάνος κληρικός Γκιουλέν, ο οποίος ζει στην Πενσυλβανία, είναι σταθερά ο αποδιοπομπαίος τράγος για τον Ερντογάν ο οποίος τον κατηγορεί επανειλημμένως ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα «παράλληλο κράτος» για να ανταγωνιστεί το δικό του φέουδο, όπως γράφει χαρακτηριστικά η Daily Express.

Η δήλωση του Γιλντιρίμ θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια κεκαλυμμένη απειλή για την Αμερική να εκδώσει τον Γκιουλέν στην Τουρκία, ο οποίος ζει σε καθεστώς αυτοεξορίας στην Πενσυλβανία.

Ο Γκιουλέν, ιδρυτής ενός ισλαμικού κινήματος που φέρει το όνομά του, υποστηρίζει ότι η θρησκεία του προωθεί την πίστη στην επιστήμη, στον διαθρησκευτικό διάλογο και την πολυκομματική δημοκρατία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *