Η ΤΡΑΝΣ ΠΟΥ «ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ» ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ – Σε ποιον πολιτικό αρχηγό είπε όχι

1Αλλαγή φύλου; Όχι, επανακαθορισμός είναι το σωστό λέει σε συνέντευξή της η Άννα Κουρουπού, η οποία στα 16 της χρόνια ξεκίνησε ορμονοθεραπεία και ένα χρόνο μετά βγήκε για πρώτη φορά στη Συγγρού.

Δεν απαρνήθηκε τη φύση της, απλά τη βελτίωσε, κάνοντας αρχικά την επέμβαση προσθετικής στήθους και αργότερα την επέμβαση στα γεννητικά όργανα, εξηγεί η ίδια σε συνέντευξή της στο newsbeast.gr. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Εάν περάσει ο νόμος αναμένεται να αλλάξει ριζικά ο τρόπος και η ποιότητα ζωής των τρανς στην Ελλάδα. Πολλές φορές η Κουρουπού ένιωσε έκθεμα, το παραδέχεται. Την κακοποίησαν. Όχι μόνο μία φορά. Η μεγαλύτερη κακοποίηση που έχει υποστεί όμως, είναι στην ψυχή.

ΚΟΥΡΟΥΠΟΥ 2

Έντονα πολιτικοποιημένη, αρνήθηκε πρόσφατα, πρόταση να κατέβει υποψήφια βουλευτίνα. Δεν πιστεύει στην πολιτική. Ένας από τους ανθρώπους που καθόρισαν τη διαδρομή της, είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης. Τον γνώρισε στις ΚΟΥΚΛΕΣ, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης. Όπως λέει η γνωριμία μαζί του ήταν το κίνητρο για να γράψει το βιβλίο της: «Γιατί δεν έχω σαν το δικό σου μαμά;».

ΚΟΥΡΟΥΠΟΥ 3

Κατά καιρούς αρθρογραφεί. Κι αυτή την περίοδο αναζητά νέα στήλη που θα φιλοξενήσει τα κείμενά της.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΝ «ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ»

– Κάποια στιγμή αποφάσισες να κατέβεις δημοτική σύμβουλος με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία. Τι δουλειά είχες εσύ με την πολιτική;

«Ήταν μία κίνηση περισσότερο ακτιβιστική. Ήθελα να δείξω ότι μπορώ κι εγώ. Μετά όμως έκανα πίσω. Ωστόσο το μήνυμα που ήθελα να περάσω, ήταν ότι κι εγώ έχω δικαίωμα να είμαι υποψήφια».

– Γιατί σταμάτησες;

«Στην ουσία ο ίδιος ο Γρηγόρης Βαλιανάτος, ο οποίος ήταν επικεφαλής της κίνησης, απέσυρε την υποψηφιότητά του, διότι δεν είχε αποδοχή από τον κόσμο. Είναι παρωχημένος άλλωστε ο Βαλιανάτος, μη λέμε ό,τι θέλουμε. Και δεν με νοιάζει να γράψεις αυτό που σου λέω, είναι ακριβώς όπως στο είπα: παρωχημένος! Οι ιδέες του ανήκουν σε άλλες εποχές».

– Σου έκαναν ποτέ πρόταση να πας σε κόμμα ως υποψήφια βουλευτίνα;

«Ναι. Απλά δεν θα πω πού. Δεν πήγα γιατί δεν πιστεύω στην πολιτική. Είμαστε υποχείρια άλλων ανθρώπων πιο δυνατών και πιο έξυπνων από εμάς. Και εννοώ τους ξένους. Βρισκόμαστε πλέον σε νερά, στα οποία δεν ξέρουμε να κολυμπάμε».

– Πίστεψες ποτέ σε κάποιο κόμμα;

«Στο ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου. Τότε ήμουν παιδί και ήταν εύκολο να πιστέψω. Ήταν άλλωστε και ο ίδιος πολύ πειστικός. Πίστεψα επίσης στο Σταύρο Θεοδωράκη. Λίγο… Γιατί τον γνώρισα. Ακόμα έχω ελπίδες για το Σταύρο γιατί έχει καλές προθέσεις. Πίστεψα όμως και τον Τσίπρα. Αλλά έπεσα έξω όπως και όλοι οι άλλοι. Δεν είναι αριστερά αυτή. Δεν τον ψήφισα παρόλ” αυτά. Φοβήθηκα. Δεν ήθελα να βοηθήσω κάτι που θα μπορούσε να μας καταστρέψει. Είναι λίγο απολιτίκ αυτό που σου λέω. Ψήφισα όμως έναν άνθρωπο που πολεμάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κι ας μη βγήκε τελικά. Επίσης, στενοχωρήθηκα για τη φυγή της Κατριβάνου από το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και όλες οι τρανς. Μας βοήθησε σε πολλά με την πολιτική της. Όσο για την πολιτική και τη νοοτροπία των Ελλήνων θα σου πω ένα πράγμα: Από αυτό το χαλί που έχουμε κρυφτεί όλοι, ούτε τα κρόσσια δεν σηκώθηκαν ακόμα για να δούμε πόση βρωμιά έχει κρυφτεί από κάτω….

crashonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *