Η τροφή που εκμηδενίζει τον κίνδυνο ναυτίας στο αυτοκίνητο!

45Εάν ετοιμάζεστε για κάποιο ταξίδι με το αυτοκίνητο και ανησυχείτε για τη ναυτία που ενδεχομένως σας φέρνει μια μεγάλη διαδρομή, τότε αξίζει να μάθετε τι έδειξε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet σχετικά με το πρόβλημα της ναυτίας στο αυτοκίνητο.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 36 ατόμων που είχαν έντονο πρόβλημα ναυτίας σε διαδρομές με το αυτοκίνητο. Έδωσαν σε κάθε έναν είτε δύο κάψουλες τζίντζερ σε σκόνη, είτε δύο κάψουλες με ένα placebo.
Στη συνέχεια και μετά την πάροδο 20 λεπτών από την λήψη της κάψουλας, οι συμμετέχοντες κάθισαν σε μηχανοκίνητες καρέκλες που περιστρέφονταν για χρονικό διάστημα 6 λεπτών.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που είχαν πάρει τις κάψουλες τζίντζερ, είχαν αισθητή καθυστέρηση στην εκδήλωση συμπτωμάτων ναυτίας (έως και 2 φορές περισσότερο), ενώ οι μισοί εξ” αυτών, κατάφεραν να αντέξουν και τα 6 λεπτά της δοκιμασίας στην περιστρεφόμενη καρέκλα, χωρίς να νιώσουν ναυτία.
Δεν είναι ακριβές το πώς το τζίντζερ βοηθάει στην μείωση ή και εξάλειψη των συμπτωμάτων ναυτίας, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει μια συγκεκριμένη χημική ένωση, η οποία είναι γνωστή ως «6-gingerol» και η οποία ρυθμίζει την ισορροπία και μετακίνηση των υγρών στο γαστρεντερικό σύστημα.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *