Η Φώφη Γεννηματά κατά του σκηνικού ακραίας πόλωσης

Με κατοίκους στο Χαλάνδρι συνομίλησε χθες η Φώφη Γεννηματά, ενώ σήμερα θα βρίσκεται στη Νέα Ιωνία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Ιδανική ευκαιρία» χαρακτηρίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη το πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται στην τελική ευθεία πριν από τις ευρωεκλογές. Από τη μία η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα να κάνει διακοπές στο γιοτ της οικογένειας Παναγοπούλου και από την άλλη οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εργασιακά καταδεικνύουν, σύμφωνα με κομματικές πηγές, πως το ΚΙΝΑΛ είναι η μόνη «πραγματικά προοδευτική δύναμη». «Είναι τα στερεότυπα της νέας Δεξιάς από τη μία και της παραδοσιακής Δεξιάς από την άλλη», σχολιάζει χαρακτηριστικά συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, με το επίσημο κόμμα να υποστηρίζει πως οι δηλώσεις Μητσοτάκη είναι «εκ του πονηρού» και συνιστούν «επιστροφή στο χθες». Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Παύλος Χρηστίδης σχολίαζε (Παραπολιτικά FM) πως ο πρωθυπουργός «είναι απελπισμένος, σε αγωνία και είναι ο βασικός υπηρέτης των ελίτ».

Μία ακόμη βασική στόχευση για το ΚΙΝΑΛ είναι να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες που τους απωθεί το εντεινόμενο κλίμα πόλωσης που καλλιεργείται συστηματικά από τα δύο μεγάλα κόμματα. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως αυτό το ποσοστό είναι μεγάλο, εξ ου και η αναφορά της κ. Γεννηματά, κατά τις τελευταίες εμφανίσεις της στη Βουλή, πως «δεν είμαστε εχθροί με κανέναν, είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι», ώστε να εμφανιστεί ως η «ήρεμη δύναμη» του πολιτικού σκηνικού.

Με αφετηρία αυτούς τους δύο άξονες, το ΚΙΝΑΛ «φουλάρει τις μηχανές» του για το τελευταίο δεκαήμερο των εκλογών. Σήμερα η κ. Γεννηματά θα βρίσκεται στη Νέα Ιωνία, ενώ αύριο, σε μια ιδιαίτερα σημειολογική επίσκεψη, θα μιλήσει στην Αχαΐα, σε μια εκδήλωση όπου θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Γιώργος Παπανδρέου. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η επαφή της κ. Γεννηματά με τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιο Απόστολο Κατσιφάρα, καθώς την υποψηφιότητά του στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, το ΚΙΝΑΛ με ενημερωτικό του σημείωμα κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως, ενώ στις 9 Αυγούστου 2018 δήλωνε πως έχει έτοιμο νέο σχέδιο νόμου για την πολιτική προστασία, το σχέδιο αυτό έρχεται σχεδόν με έναν χρόνο καθυστέρηση και εισάγεται τώρα, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *