Τελευταία Νέα

Η Huawei ανακοινώνει το νέο SoC Kirin 990 που θα ενσωματωθεί στη σειρά Mate 30

Η Huawei ανακοινώνει το νέο SoC Kirin 990 που θα ενσωματωθεί στη σειρά Mate 30

Στο πλαίσιο της έκθεσης IFA, η Huawei προχώρησε στην ανακοίνωση του νέου της κορυφαίου 5G SoC επεξεργαστή ο οποίος θα ενσωματωθεί στη νέα σειρά συσκευών της εταιρείας, Huawei Mate 30.

Πιο συγκεκριμένα, ο Richard Yu, ο CEO της Huawei Business Group (CBG), κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην έκθεση IFA, στο Βερολίνο, με τίτλο «Αναθεωρήστε την Εξέλιξη» αποκάλυψε την σειρά επεξεργαστών Kirin 990, που αποτελείται από τον «απλό» Kirin 990 και τον Kirin 990 με υποστήριξη δικτύων 5G.

«O Kirin 990 (5G) είναι η πρώτη κατηγορία SoC 5G παγκοσμίως που θα επιτρέψει στους τελικούς χρήστες να έχουν πρόσβαση σε εξαιρετική εμπειρία συνδεσιμότητας 5G κατά το πρώτο έτος της εμπορευματοποίησης της» δήλωσε ο Richard Yu. «Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των χρηστών για βελτιωμένες εμπειρίες 5G στην εποχή του 5G, ο Kirin 990 (5G) έχει αναβαθμιστεί πλήρως από την άποψη της απόδοσης και της αποδοτικότητας της ισχύος, της τεχνητής νοημοσύνης και της ISP, αναβαθμίζοντας την εμπειρία χρήσης των smartphones σε νέο επίπεδο».

Ο Kirin 990 (5G), έχει επίσης σχεδιαστεί για να αποφέρει αναβαθμισμένες επιδόσεις, ενεργειακή απόδοση, δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και νέες δυνατότητες στη φωτογραφία, προσφέροντας καλύτερη εμπειρία στους χρήστες smartphone 4G.

Ο Kirin 990 (5G) της Huawei είναι το πρώτο 5G SoC στον κόσμο και υποστηρίζει την πιο συμπαγή λύση smartphone 5G. Με την τελευταίας τεχνολογίας 7 Nm + EUV διαδικασία κατασκευής, στον Kirin 990 (5G) είναι ενσωματωμένο το 5G, καταλαμβάνοντας μια μικρότερη περιοχή και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, o Kirin 990 (5G) είναι o πρώτος πλήρους συχνότητας 5G για την υποστήριξη τόσο των μη αυτόνομων (NSA) όσο και των αυτόνομων (SA) αρχιτεκτονικών, καθώς και των ζωνών πλήρους συχνότητας TDD/FDD, επιτρέποντάς του να φιλοξενεί απαιτήσεις υλικού σε ποικίλα δίκτυα και λειτουργίες δικτύου. Με βάση την δυνατότητα συνδεσιμότητας 5G του μόντεμ Balong 5000, ο Kirin 990 (5G) παρέχει έναν κορυφαίο ρυθμό μέγιστης μείωσης των 2,3 Gbit/δευτερόλεπτο και μια μέγιστη ταχύτητα ζεύξης 1,25 Gbit/δευτερόλεπτο, προσφέροντας απαράμιλλες εμπειρίες 5G στον κλάδο.

Επιπρόσθετα, ο Kirin 990 (5G) είναι το πρώτο SoC που περιλαμβάνει ένα διττό NPU κατασκευασμένο με την αρχιτεκτονική da Vinci, η οποία περιλαμβάνει μεγάλους πυρήνες NPU και μικρούς πυρήνες NPU. Οι μεγάλοι πυρήνες επιτυγχάνουν υψηλή απόδοση και απόδοση ισχύος σε βαριές υπολογιστικές περιπτώσεις, ενώ η μικροσκοπική βασική δομή, η πρώτη στον κλάδο, ενδυναμώνει τις εφαρμογές χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, αξιοποιώντας πλήρως την ευφυή υπολογιστική ισχύ που έφερε η καινοτόμα αρχιτεκτονική NPU.

Από την άποψη της CPU, ο Kirin 990 διαθέτει μια δομή ισχύος τριών επιπέδων, αποτελούμενη από δύο εξαιρετικά μεγάλους πυρήνες, δύο μεγάλους πυρήνες και τέσσερις μικρούς πυρήνες, με κυρίαρχη συχνότητα έως 2,86 GHz. Επιπλέον, ο Kirin 990 χρησιμοποιεί μια GPU Mali-G76 16 πυρήνων και το νέο Smart cache σε επίπεδο συστήματος για έξυπνη διανομή ροής, η οποία μπορεί να εξοικονομήσει αποτελεσματικά το εύρος ζώνης και τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Για εμπειρίες gaming, ο Kirin 990 (5G) υποστηρίζει ένα αναβαθμισμένο Kirin gaming + 2.0 που επιτρέπει την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ της υποδομής υλικού και των λύσεων, προσφέροντας κορυφαία ομαλή και γρήγορη εμπειρία παιχνιδιού.

Όσο για τη φωτογραφία, ο Kirin 990 (5G) παρέχει το νέο επαγγελματικό hardware ISP 5.0 με block-matching και 3D filtering (BM3D) τα οποία συμβάλλουν στην καταγραφή φωτεινότερων και πιο ευκρινών εικόνων χαμηλού θορύβου (noire reduction) σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού. Είναι επίσης το πρώτο που χρησιμοποιεί βίντεο dual-domain video NR για πιο ακριβή επεξεργασία θορύβου για βίντεο. Επιπλέον, το βίντεο σε πραγματικό χρόνο μετά την επεξεργασία και την απόδοση με βάση την κατάτμηση AI μπορεί να προσαρμόσει το πλαίσιο χρώματος εικόνας ανά καρέ για να φέρει ένα αποτέλεσμα κινηματογραφικής ποιότητας.

Τέλος, η Huawei αποκάλυψε το αναβαθμισμένο P30 Pro, το οποίο πλέον θα είναι διαθέσιμο σε δύο νέα χρώματα που δημιουργούν τάσεις και είναι κατασκευασμένα με μία διαδικασία matte surface sanding. Το Mystic Blue που θυμίζει τον ουρανό όταν αντανακλάται στη θάλασσα, και ένα Misty Lavender, που μοιάζει με το χρώμα της θάλασσας κάτω από το ηλιοβασίλεμα. Επιπλέον, οι πρόσφατα αναβαθμισμένες δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο παρέχουν ανώτερη λειτουργία σε όλα τα εικαστικά, ενώ το νέο λειτουργικό EMUI 10 προσφέρει στον χρήστη ένα νέο επίπεδο έξυπνης εμπειρίας ζωής.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *