Η Lazard που ζητάει απομείωση του ελληνικού χρέους αναλαμβάνει σύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη

59Μόλις χθές ο Ματιέ Πιγκάς, ανώτατο στέλεχος της τράπεζας Lazard, εισηγήθηκε τη μείωση κατά 50% του χρέους που διακρατούν οι πιστωτές που ανήκουν στον επίσημο τομέα. Σήμερα ανακοινώθηκε πως στη Lazard αναθέτει το ρόλο του συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών.

Στην εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων Lazard αναθέτει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης το ρόλο του συμβούλου του υπουργείου σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες στέλεχος της Lazard δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει «κούρεμα» του χρέους που διακρατά ο επίσημος τομέας τουλάχιστον 50%.

«Αυτή η αναδιάρθρωση είναι απολύτως απαραίτητη. Δεν είναι μόνον απαραίτητη, αλλά είναι επίσης εφικτή», είπε ο Ματιέ Πιγκάς σε μια δήλωσή του στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό BFM Business, και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα έχει γίνει εργαστήριο για αυτό στο οποίο μπορεί να μετατραπεί όλη η Ευρώπη αύριο».

Σημειώνεται επίσης πως η Lazard παρείχε συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους που διακρατούσαν οι ιδιώτες το 2012.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *