“Θέλει να διαλύσει την Ευρώπη”: Ποιον Έλληνα υπουργό κατακεραυνώνει γερμανική εφημερίδα;

1Ένα περίεργο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, έρχεται να προστεθεί στον ορυμαγδό…
πληροφοριών που εντάσσονται στην προσπάθεια πίεσης προς την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα “στοχοποιεί” τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών παρουσιάζοντας τους κυρίους Καμμένο και Κοτζιά ως πολιτικούς που βρίσκονται υπό την “επιρροή κύκλων της Μόσχας” οι οποίοι επιδιώκουν την διάλυση της Ευρώπης!

Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας επικαλείται 700 e mails που έχουν υποκλαπεί από την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα. Πρόκειται για e mails που προέρχονται από πρώην στελέχους της ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα . Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Die Zeit το περιεχόμενό τους δείχνει τις στενές σχέσεις Ρώσων ολιγαρχών όπως ο Μαλοφέγιεφ και ιδεολόγοι, όπως ο Αλεξάντερ Ντούγκιν με Έλληνες πολιτικούς. Στόχος η “διάλυση” της ΕΕ!

Αφού γίνεται αναφορά στις σχέσεις της Ρωσίας με πολλά δεξιά εξτρεμιστικά κόμματα στην Ευρώπη το δημοσίευμα καταλήγει σε μια λίστα ονομάτων πολιτικών οι οποίοι υποτίθεται ότι συνεργάζονται με αντιευρωπαϊστές Ρώσους. Στα 90 ονόματα που παρουσιάζονται περιλαμβάνεται το όνομα του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, μαζί με ονόματα δικηγόρων και επιχειρηματιών.

Η λίστα προέρχεται από το e mail του πρώην Γ’ Γραμματέα της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα ,ο οποίος υπηρέτησε αυτή τη θέση από το 2009 ως το 2013. Σύμφωνα με το δημοσίευμα είχε δημιουργήσει μεγάλο δίκτυο επαφών στην Αθήνα.

Ανάμεσα στα ονόματα των “επαφών” του αναφέρονται αυτό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,του του Μίκη Θεοδωράκη και του συγγραφέα και δημοσιογράφου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου.

Και βέβαια το δημοσίευμα κάνει αναφορά σε “επαφή” του Ντούγκιν με τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, κάτι που ο τελευταίος έχει ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά.

Παρόλα αυτά η Die Zeit κάνει λόγο για μελέτες που έχει στείλει ο Νίκος Κοτζιάς στον Ντούγκιν το συμπέρασμα των οποίων είναι ότι «Η Ρωσία είναι για τους Έλληνες ένας πιθανός στρατιωτικός αι οικονομικός σύμμαχος, τον οποίο σέβονται και γνωρίζουν σχετικά καλά».

Συμπέρασμα: Όπως λέει και ο λαός “απ΄ όλα έχει ο μπαχτσές”… Θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά αυτό το διάστημα .Και καλό είναι να είμαστε προσεχτικοί.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *