Θέλετε να κρατήσετε το μυαλό σας κοφτερό; -Δοκιμάστε το κακάο ή τον…έρωτα!

1Τα σταυρόλεξα και οι σπαζοκεφαλιές μπορούν να ενισχύσουν τη δύναμη του εγκεφάλου σας, αλλά μια ταινία, το κακάο και το σεξ θα μπορούσαν να είναι πιο διασκεδαστικά.

Πρόσφατη έρευνα διαφόρων πανεπιστημίων, κατέδειξε ότι υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντες τρόποι για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της γήρανσης της φαιάς ουσίας.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι οι πρόσφατα συνταξιούχοι, οι οποίοι ξεκίνησαν μαθήματα ζωγραφικής βελτίωσαν τη συνδεσιμότητα μεταξύ των περιοχών του εγκεφάλου, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Erlangen στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Πολλές λειτουργίες του εγκεφάλου βασίζονται στην αλληλεπίδραση μεταξύ των περιοχών.

Μια πρόσφατη μελέτη συνέκρινε μια ομάδα ατόμων ηλικίας 55-70 που έκαναν Hatha Yoga τρεις φορές την εβδομάδα και μια παρόμοια ομάδα που έκανε απλές διατάσεις και ασκήσεις τόνωσης. Μετά από οκτώ εβδομάδες, η ομάδα της γιόγκα ήταν ταχύτερη και ακριβέστερη σε γνωστικές εργασίες.

Η παρακολούθηση μια ταινίας 3-D βελτιώνει την γνωστική απόδοση, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Goldsmiths, Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Τα σκορ σε βασικές γνωστικές δοκιμασίες αυξήθηκαν κατά 30% κατά τη διάρκεια μιας μελέτης του ενός μηνός, που οι εξεταζόμενοι έπρεπε να πιουν δύο φλιτζάνια κακάο την ημέρα.

Το πανεπιστήμιο του Maryland διαπίστωσε ότι η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα αύξησε το σχηματισμό νέων κυττάρων εγκεφάλου σε μεσήλικες αρουραίους και αποκατέστησε τη λειτουργία στον ιππόκαμπο, μια περιοχή του εγκεφάλου σημαντική για τη μνήμη. Στους αρουραίους, το σεξ φαίνεται να βοηθά τη λειτουργία του εγκεφάλου, μειώνοντας τα επίπεδα των ορμονών του στρες όπως της κορτιζόλης, που εμποδίζουν την παραγωγή των νευρικών κυττάρων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *