Θα «ξενιτευτούν» και θα πουν κι ένα τραγούδι

1Ο Γιάννης Πάριος στο Τορόντο, ο Σταμάτης Γονίδης στη Νέα Υόρκη, η Αννα Βίσση στο Λονδίνο, ο Πάνος Κιάμος στην Ουτρέχτη, ο Παντελής Παντελίδης στη Νιρεμβέργη. Τις βαλίτσες τους για τα ξένα ετοιμάζουν o ένας μετά τον άλλο δημοφιλείς Ελληνες καλλιτέχνες τώρα που άνοιξε ο καιρός και τα live εκτός συνόρων πέφτουν βροχή. Καθώς στην Ελλάδα οι αμοιβές έχουν πάρει την κατιούσα και πολλά σχήματα ολοκληρώνουν τον κύκλο τους με συνοπτικές διαδικασίες λόγω έλλειψης πελατείας, οι τραγουδιστές μας αναζητούν τα τελευταία χρόνια, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, μια οικονομική ανάσα επί ευρωπαϊκού εδάφους ή και πέραν του Ατλαντικού.

Λογαριασμοί

Οι ομογενείς, απ’ ό,τι φαίνεται, έχουν ακόμη τη δυνατότητα να πληρώνουν «τσουχτερούς» λογαριασμούς για να απολαμβάνουν LIVE γλέντια με τους Ελληνες αστέρες της μουσικής. Ενδεχομένως γι’ αυτό βλέπουμε να κάνουν περιοδείες και καλλιτέχνες, των οποίων οι εμφανίσεις στην πατρίδα σπανίζουν τα τελευταία χρόνια, όπως, για παράδειγμα, ο Γιάννης Πάριος. Μπορεί ο «τροβαδούρος του έρωτα», όπως τον αποκαλούν συχνά, να δίνει επιλεκτικά συναυλίες για τους Ελληνες fans του, ωστόσο οι ομογενείς σε Αμερική και Καναδά σχηματίζουν ουρές αυτήν την εποχή για να τον ακούσουν να ερμηνεύει τις διαχρονικές επιτυχίες του, από το «Σήμερα» έως τη «Λυγαριά». Η διεθνής τουρνέ του Πάριου ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα και συνεχίζεται αυτήν την Παρασκευή στον Καναδά, συγκεκριμένα στο Crystal Fountain Banquet Hall του Τορόντο, όπου οι ομογενείς θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να διασκεδάσουν αλά ελληνικά, αφού τα εισιτήρια αρχίζουν από 99 και φτάνουν μέχρι τα 140 δολάρια. Εν συνεχεία ο Πάριος θα κάνει συναυλίες έως τις 24 Μαΐου σε Μόντρεαλ, Φλόριντα και Βοστόνη.

Το Μεγάλο Μήλο θα έχει γενικά την τιμητική του σε ό,τι αφορά τις εμφανίσεις Ελλήνων καλλιτεχνών στη διάρκεια του μήνα που διανύουμε αλλά και του επόμενου. Το κοσμικό κέντρο Melrose Ballroom, στην Αστόρια, που φιλοξενεί κατά καιρούς μεγάλα ονόματα από τα πάτρια εδάφη, πρόκειται να υποδεχτεί αυτήν την Παρασκευή τον Σταμάτη Γονίδη και τους συνεργάτες του. Ο γνωστός τραγουδιστής θα πραγματοποιήσει συνολικά εκεί τέσσερις εμφανίσεις έως το Σάββατο 23 Μαΐου. Τη σκυτάλη στον ίδιο χώρο θα πάρει στις αρχές Ιουνίου ο Γιώργος Τσαλίκης με τη συνοδεία του λυράρη Γιάννη Κρητικού, ενώ στις 19 και 20 του επόμενου μήνα θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να εμφανιστεί στο Melrose Ballroom η μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού Μαρινέλλα, η οποία θα έχει μαζί της τον Κώστα Καραφώτη.

Σήμερα ο Βασίλης Καρράς, ο Παντελής Παντελίδης και ο Ηλίας Βρεττός θα βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης προκειμένου να διασκεδάσουν τους ομογενείς. Ο πρώτος έχει προγραμματίσει ένα live στη Ζιρίχη, ο δεύτερος θα τραγουδήσει στη Νιρεμβέργη και ο Βρεττός θα εμφανιστεί επί γερμανικού εδάφους, σε κλαμπ στο Ντίσελντορφ. Σε ό,τι αφορά τον Βασίλη Καρρά, η συναυλία στην Ελβετία δεν είναι η μόνη στο πρόγραμμά του γι’ αυτόν τον μήνα. Ο λαϊκός τραγουδιστής από τη Θεσσαλονίκη θα εμφανιστεί στις 24 Μαΐου στη Φρανκφούρτη. Το ίδιο βράδυ οι ομογενείς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας θα υποδεχτούν επί σκηνής τον Πάνο Κιάμο, ο οποίος -όπως μαθαίνουμε- βρίσκεται σε συζητήσεις για να κάνει κι άλλα live στο εξωτερικό μέσα στο καλοκαίρι.

Στο Cypriot Wine Festival & business Expo, στο Λονδίνο, θα έχει φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο η Αννα Βίσση. Οπως ανακοινώθηκε, η σταρ της ποπ σκηνής θα δώσει δύο συναυλίες στον χώρο του Alexandra Palace, στις 27 και 28 Ιουνίου. Αρκετό καιρό νωρίτερα, συγκεκριμένα αύριο Πέμπτη, οι δύο coaches του «The Voice» Αντώνης Ρέμος και Μιχάλης Κουϊνέλης πρόκειται να ενώσουν τις καλλιτεχνικές δυνάμεις τους στη σκηνή του Smidt Arena, στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας. Εκεί θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία, όπου θα συμμετάσχει και η Ελένη Φουρέιρα. Τέλος, ο σολίστ του κλαρίνου Σαράντης Σαλέας θα επιχειρήσει να παρασύρει στον ρυθμό του κλαρίνου του ομογενείς του Βελγίου, σε μια συναυλία του που θα λάβει χώρα στο Γκενκ στις 22 Μαΐου.

«Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας» στο Ντουμπάι

Στον χορό του μεροκάματου στο εξωτερικό έχουν μπει εδώ και καιρό και οι ηθοποιοί, με τους Σωτήρη Καλυβάτση και Στέλιο Κάτσαρη να ταξιδεύουν στο Ντουμπάι στις 5 και 6 Ιουνίου, ώστε να παρουσιάσουν την παράσταση «Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας». Πρόκειται για ένα stand up comedy show μετά μουσικής, με θέμα την εργατικότητα και την τεμπελιά, έτσι όπως την αντιλήφθηκε και τη βίωσε ο Ελληνας τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Η παράσταση περιλαμβάνει σατιρικά τραγούδια, πρόζες αλλά και γνωστά σουξέ από τη σύγχρονη ελληνική δισκογραφία. «Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας» θα ανέβουν επί σκηνής στο music Room, στο Ντουμπάι. Οσο για το εισιτήριο της παράστασης; Φτάνει τα 31 ευρώ.

Πηγη espresso

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *