Θεοδωράκης: Την εθνική συνεννόηση τη θυμούνται όλοι στην πτώση τους κι εσείς δεν είστε εξαίρεση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τη Μακεδονία μας αν ψηφιστεί αυτή η συμφωνία; Με την Συμφωνία των Πρεσπών παύει η μονοπώληση του ονόματος Μακεδονία από τους γείτονες μας», σημείωσε από το βήμα της Ολομέλεια της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Εμείς οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για την Μακεδονία και την ιστορία της. Το λέω και ως βουλευτής Θεσσαλονίκης. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία των λαών του κόσμου όταν ακούν Μακεδονία ο νους τους πάει στην πΓΔΜ», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνοντας παράλληλα πως 140 χώρα ως τώρα έχουν αναγωνρίσει την γείτονα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Μετά τους τακτικισμούς του κ.Τσίπρα και τις μεταγραφές βουλευτών αρκετοί είναι αυτοί που μας καλούν να πούμε όχι στη συμφωνία ανεξαρτήτως αν είναι καλή. Εδώ να πω δυο λέξεις στον κ.Τσίπρα: Την εθνική συνεννόηση τη θυμούνται όλοι στην πτώση τους κι εσείς δεν είστε εξαίρεση», υπογράμμισε.

Τόνισε δε πως η συμφωνία δεν δίνει τα πάντα. «Tο έχω πει ξανά αν η χώρα είχε Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ή αν η κυβέρνηση μας καλούσε γύρω από ένα τραπέζι θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα. Το μεγάλο κέρδος είναι ότι η Ελλάδα επιβάλλει στους γείτονες μας μια σύνθετη ονομασία», σημείωσε ενώ διερωτήθηκε ποια θα είναι η τύχη της χώρας αν οι βουλευτές πουν όχι στη συμφωνία. «Τότε θα πρέπει να ζήσουμε με ένα κράτος που θα συνεχίσει να λέγεται παντού και πάντα Μακεδονία – σκέτο».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε επιπροσθέτως πως επιδίωξη ενός συμβιβασμού έπρεπε να είναι πατριωτικός στόχος. «Σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας η χώρα θα απομονωθεί διεθνώς. Θα συγκρουστούμε με την ΕΕ. Θα συγκρουστούμε με το ΝΑΤΟ. Θα συγκρουστούμε με τις ΗΠΑ», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *