Θεράπευσαν αλκοολικό με επέμβαση στον εγκέφαλο όσο είχε τις αισθήσεις του (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστήμονες έχουν θεραπεύσει έναν αλκοολικό, με επέμβαση στον εγκέφαλό του με ηλεκτρική ενέργεια μέσω αισθητήρων στο κεφάλι του.
Ο Δρ Frank Plummer, 67 ετών, ήταν στα πρόθυρα οδηγηθεί στο θάνατο από την κατανάλωση αλκοόλ πριν από την πειραματική επέμβαση.
Έπινε σχεδόν ένα μπουκάλι ουίσκι σε μια νύχτα και αρώστησε με το συκώτι του το 2012. Ο Δρ Plummer έλαβε μεταμόσχευση το 2014, αλλά δεν έβαλε μυαλό.
Ο εμπειρογνώμονας των λοιμωδών νοσημάτων στράφηκε στο Τορόντο του Καναδά ως έσχατη λύση. Οι γιατροί διάνοιξαν τρύπες στο κεφάλι του και εμφύτευσαν δύο ηλεκτρόδια στον εγκέφαλό του ενώ ήταν ακόμα ξύπνιος.
Τα ηλεκτρόδια συνδέονται με μια μπαταρία τοποθετημένη κάτω από το οστό του τραχήλου του. Η θεραπεία που κόστισε 11.000 λίρες στέλνει ηλεκτρικούς παλμούς στην περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τον εθισμό και την ανταμοιβή.
Λέγεται ότι ρυθμίζει ή επαναφέρει την ελαττωματική εγκεφαλική δραστηριότητα που κάνει τους εθισμένους να ποθούν το αλκοόλ.
Ένα χρόνο μετά από τη χειρουργική επέμβαση, ο διεγέρτης του είναι ενεργός 24 ώρες την ημέρα και δεν πιάνει συνεχώς αλκοόλ.
Ο Δρ Plummer δήλωσε: «Η θεραπεία έχει αλλάξει τη ζωή μου. Έχει σώσει τη ζωή μου.
«Δεν σκέφτομαι το αλκοόλ όλη την ώρα όπως έχω συνηθίσει. Πίνω περιστασιακά, αλλά δεν το θέλω. »
Η σύζυγός του, Jo Kennelly, 53 ετών, δήλωσε: «Ο ίδιος όχι μόνο αφιέρωσε τη ζωή του στην επιστήμη, αλλά μάλιστα δέσμευσε το μυαλό του, κυριολεκτικά».
Το αλκοόλ σκότωσε περισσότερους από 7.500 Βρετανούς το περασμένο έτος.
Labels Άρθρα, Διεθνή, Υγεία loading…ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *