ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ Α. Τσίπρας και Π. Καμμένος, από κινε,στέλνουν μήνυμα σε Βρυξέλες και Βερολίνο

1Σε μια ταυτόχρονη κίνηση χαρακτηριστική των εναλλακτικών λύσεων που «δείχνουν» προς Βρυξέλες και Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμενος βρέθηκαν σήμερα σε κινεζικό και ρωσικό «έδαφος» αντίστοιχα λίγες ημέρες μετά αφότου οι BRICS με πρωτεργάτες τη Ρωσία και την κίνα συναποφάσισαν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη την προσφορά οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε σε δεξίωση στο κινεζικό σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων Changbai Shan (989) Type 071, μέρος της δύναμης του 18ου Στόλου της Κίνας το οποίο βρίσκεται στον Πειραιά μαζί με άλλα πολεμικά σκάφη για επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο της αποστολής τους για την καταπολέμηση της διεθνούς πειρατείας.

Η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή όπως και θερμά ήταν και τα λόγια τόσο του πρωθυπουργού προς την κινεζική αντιπροσωπεία όσο και του Κινέζου ναυάρχου επικεφαλής της ναυτικής δύναμης Ζανγκ Τσουασνού αλλά και του Κινέζου πρεσβευτή στην Ελλάδα Zou Xiali.

Και οι δύο πλευρές τόνισαν την προσήλωση των δύο χωρών στην ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με έμφαση στο λιμάνι του Πειραιά, τις υποδομές τις συγκοινωνίες και το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ελάχιστη ώρα αργότερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος διάβαινε το κατώφλι της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα με την ευκαιρία της επίσημης δεξίωσης για την ημέρα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ασπαζόμενος θερμά το Ρώσο πρεσβευτή στην Ελλάδα Ανδρέι Μασλόβ.

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας υπουργός Άμυνας παρευρίσκεται στη δεξίωση της ημέρας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες αλλά και οι ακόμη καλύτερες προοπτικές για συνεργασία σε όλους τους τομείς συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Άμυνας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Π, Καμμένος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα πιθανότατα στις 20 Απριλίου όπου και θα παραβρεθεί σε κοινή σύνοδο υπουργών Άμυνας στην οποία θα συμμετέχουν και κράτη του ΝΑΤΟ. Παράλληλα ο Π. Καμμένος θα βρεθεί ξανά στη Μόσχα στα τέλη Μαΐου σε επίσκεψη εργασίας ακολουθώντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα όπου και θα παρευρεθεί στον επίσημο εορτασμό των 70 χρόνων της ημέρας της νίκης εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας στις 9 Μαΐου.

Στα θέματα που θα απασχολήσουν στις συζητήσεις ο Π. Καμμένος στη Μόσχα θα είναι και οι συμφωνίες τόσο για την παροχή ανταλλακτικών για τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και TOR M1 όσο και για την επικαιροποίηση ανεκτέλεστων μέχρι στιγμής διακρατικών συμφωνιών όπως είναι αυτή της αγορά των ΤΟΜΑ BMP-3HEL για τις ανάγκες του ΕΣ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *