Xαστούκι που ακούστηκε μέχρι τον … καταφύγιο του Αδόλφου Χίτλερ, έριξε στην Γερμανίδα υπουργό Άμυνας ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφορικά με τις δηλώσεις της ότι “η Ελλάδα, προσεγγίζοντας τη Ρωσία, θέτει σε κίνδυνο τη θέση της στο ΝΑΤΟ”.
“Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής” τονίζει ο κ. Καμμένος και προσθέτει: “Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές”.
Κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με το Βερολίνο, ο Ελληνας υπουργός έθεσε ζήτημα υπονόμευσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινεν καθώς με τις δηλώσεις της “Yπονομεύει τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ”.
“Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία” καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος απαντώντας στο σχόλιο της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας ότι η προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας ενέχει ρίσκο για τη χώρα μας.
Τη θέση της στο ΝΑΤΟ ρισκάρει η Ελλάδα με την προσέγγιση προς τη Ρωσία, υποστηρίζει η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ζητά από την Ελλάδα σαφήνεια. Τονίζει δε ότι “όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα”.
Η Φον Ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της στην «Sueddeutsche Zeitung» ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «παρ’ όλες τις
διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών”.
Μάλιστα, ζητά από την Ελλάδα να τοποθετηθεί και επισημαίνει: “Μπορούμε στην καθημερινότητα να συζητάμε για το πώς θα διαμορφώσουμε τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη”
“Δεν πρέπει όμως να υπάρχει αμφιβολία για το ότι συμφωνούμε στις βασικές αξίες», αναφέρει και υπογραμμίζει ότι «όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να συμπεριφέρεται αλληλέγγυα”.
Χθες, όπως μετέδωσε πρωτο το defencenet.gr η απάντηση από to Μαξίμου στην τοποθέτηση της Γερμανίδας για το θέμα ήταν ότι “Ουδείς εντός του ΝΑΤΟ έχει θέσει τέτοιο ζήτημα. Καλό είναι οι Γερμανοί να μην ανασύρουν μνήμες του 1945 στις σχέσεις τους με την Μόσχα. Aλλωστε έχει αποδειχθεί ποιος είναι ο αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ στην περιοχή και ποιος όχι. Και δε νομίζουμε ότι είναι καν θέμα της Γερμανίας να θέσει θέμα ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Η Γερμανία μπήκε στο ΝΑΤΟ πολύ μετά την Ελλάδα, το 1955 και με έγκριση της Ελλάδας, αν θυμούνται καλά”!
Ιδού η πλήρης δήλωση του Πάνου Καμμένου για τη συνέντευξη της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας: «Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές.
Υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία».
Use Facebook to Comment on this Post