Τελευταία Νέα

Θες να έχεις καλύτερα αποτελέσματα όταν γυμνάζεσαι; Ακολούθησε αυτό το πανεύκολο tip!

Ερευνητές της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας κατέληξαν πως ναι, η μουσική μπορεί να αποδειχθεί τρομακτικά ωφέλιμη για την υγεία…
και ιδιαίτερα για την καρδιά!

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρείας, η μουσική δύναται να βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία του ενδοθηλίου (αδένας που είναι υπεύθυνος για την άρτια λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων) σε ασθενείς με στεφανιαία αρτηριακή νόσο. Η μουσική σε συνδυασμό με την άθληση παρουσίασαν τα μεγαλύτερα οφέλη για την καρδιά των συμμετεχόντων, αποδεικνύοντας πως δεν είναι καθόλου τυχαίο που στους περισσότερους αθλούμενους αρέσει να συνδυάζουν τη γυμναστική τους με την αγαπημένη τους μουσική.

Η καθηγήτρια καρδιολογίας Marina Deljanin Ilic τονίζει: «ο συνδυασμός μουσικής και άθλησης αποδείχθηκε πως είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για την ενδοθηλιακή λειτουργία, κάτι που με τη σειρά του συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της αντοχής της καρδιάς».

Μάλιστα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως η μουσική από μόνη της είναι ευεργετική για τη λειτουργία των αρτηριών – αλλά τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά όταν συνδυάζεται με την άσκηση.

Πώς το εξηγούν οι ειδικοί αυτό; Πιθανολογείται, πως η ρυθμική μουσική κατά τη διάρκεια της γυμναστικής απελευθερώνει κάποιες επιπλέον δόσεις ενδορφίνης (της φυσικής ορμόνης της ευεξίας) που με τη σειρά τους βοηθούν τις αρτηρίες να παράγουν περισσότερο μονοξείδιο του αζώτου για τη χαλάρωση των αγγείων – ως εκ τούτου και των μυών.

Η ειδικός καταλήγει: «Δεν υπάρχει «ιδανική» μουσική για όλους. Πρέπει να διαλέγετε την μουσική εκείνη που σας χαλαρώνει, αυτή που θα σας κάνει πραγματικά χαρούμενους».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *