Θρήνος! 76 οι νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου στην Κολομβία

1Νεκροί οι 76 από τους 81 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο που συνετρίβη κοντά στο Μεντεγίν της Κολομβίας δηλώνει Κολομβιανός αξιωματούχος
– Έξι άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί αλλά ένας από τους τραυματίες πέθανε στο νοσοκομείο
– Ανάμεσα στους επιζώντες τουλάχιστον τρεις παίκτες της Chapecoense, της ποδοσφαιρικής ομάδας από τη Βραζιλία που ταξίδευε στο Μεντεγίν για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ
– Συγκλονίζουν οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας – Το αεροπλάνο κόπηκε στα δυο μετά τη συντριβή!
– Σταμάτησαν οι έρευνες λόγω καταρρακτώδους βροχής!
– Το μοιραίο αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Σάο Πάολο και έκανε στάση στη Βολιβία πριν κατευθυνθεί στην Κολομβία
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Είναι το χρονικό μιας αεροπορικής τραγωδίας. Όσο οι ώρες περνούν μετά τη συντριβή αεροσκάφους της εταιρίας Lamia της Βενεζουέλας κοντά στο Μεντεγίν της Κολομβίας, τόσο αυξάνονταν οι φόβοι πως πέρα από τους επιβεβαιωμένα επιζώντες, δεν θα υπάρχουν άλλα καλά νέα.

Η καταρρακτώδης βροχή ανάγκασε τα σωστικά συνεργεία να σταματήσουν τις έρευνες λίγες ώρες μετά τη συντριβή. Το αεροπλάνο, που είχε απογειωθεί από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, έκανε στάση στη Βολιβία – ίσως για ανεφοδιασμό- και συνετρίβη στις 10:15 (τοπική ώρα) στην περιοχή Cerro Gordo, περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από την πόλη La Union κοντά στο Μεντεγίν. Επέβαιναν 81 άνθρωποι (72 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα). Ανάμεσα στους επιβάτες τα μέλη της βραζιλιάνικης ομάδας Chapecoense, που ταξίδευε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για νεκρούς αλλά άγνωστο πόσους. Αργότερα, ήρθαν οι μαρτυρίες των πυροσβεστών που βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής και έκαναν λόγο για τουλάχιστον 25 με 27 νεκρούς. Μετά, όμως, ήρθε η επιβεβαίωση των χειρότερων φόβων: ο διευθυντής της αστυνομίας, στρατηγός Χοσέ Ασεβέδο Όσσα δήλωσε ότι υπάρχουν 75 νεκροί και έξι τραυματίες. Και πρόσθεσε πως οι έρευνες σταμάτησαν γιατί δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες.

Αξιωματούχος της πολιτικής αεροπορίας δήλωσε επίσης ότι ο αριθμός των νεκρών είναι αδιαμφισβήτητος και πως υπάρχουν επιβεβαιωμένα έξι επιζώντες. Όμως λίγα λεπτά αργότερα ο απολογισμός αυτός άλλαξε και πάλι. Οι νεκροί έγιναν 76, αφού ένας από τους τραυματίες έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Autoridades confirman 76 muertos tras accidente aéreo en La Unión.

Μεταξύ των επιζώντων τουλάχιστον τρεις παίκτες της Chapecoense, ο αμυντικός Άλαν Ρουσέλ, ο τερματοφύλακας Ντανίλο και ο (επίσης τερματοφύλακας) Τζάκσον Φόλμαν. Ανάμεσα στους επιζώντες και ο δημοσιογράφος Ράφαελ Ένζελ και μια αεροσυνοδός. Προορισμός του αεροπλάνου ήταν το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρία Κόρδοβα στο Ριονέγκρο, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κολομβίας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το αεροσκάφος της εταιτίας Lamia, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών αεροπορίας, έπεσε πιθανότατα λόγω ηλεκτρικής βλάβης. Είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου, λίγο πριν χαθεί από τα ραντάρ.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στις 10:15 (τοπική ώρα) στην περιοχή Cerro Gordo, περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από την πόλη La Union κοντά στο Μεντεγίν. Επέβαιναν 72 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει κοπεί στα δυο! Οι εικόνες από τα συντρίμμια συγκλονίζουν.

Primeras imágenes del avión siniestrado en donde se transportaban los jugadores de Chapecoense

View image on TwitterView image on Twitter

Primeras imágenes de avión accidentado en cerro de La Unión. Cortesía

Avión de Chapecoense se accidentó La Unión http://owl.li/ZEGS306Ca6W 

Φωτογραφία Twitter @AndresFelipeΦωτογραφία Twitter @AndresFelipe

View image on TwitterView image on Twitter

Este es el lugar del accidente aéreo en La Unión.

Avión de Chapecoense se accidentó en La Unión http://owl.li/ZEGS306Ca6W 

View image on TwitterView image on Twitter

| Primeiras imagens do avião onde viajava o time Chapecoense.

Ανάμεσα στους επιζώντες είναι ο Αλαν Ρουσέλ, παίκτης της Chapecoense, ο οποίος νοσηλεύεται στην Εντατική.

Alan Rushel, primer jugador que fue remitido al hospital de La Ceja. El futbolista está en cuidados intensivos.

Επέζησε επίσης και ο τερματοφύλακας της ομάδας, Ντανίλο, ο οποίος μάλιστα έχει επικοινωνήσει και με τη σύζυγό του και ο Ραφαέλ Ενζέλ, Βραζιλιάνος δημοσιογράφος.

| Rafael Henzel es uno de los sobrevivientes, periodista de Brasil.

Periodista brasilero fue rescatado con vida, fue llevado a la Clínica San Juan de Dios de La Ceja.

Φωτογραφία EFE / ΑΠΕ - ΜΠΕΦωτογραφία EFE / ΑΠΕ – ΜΠΕ

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Estas fueron las últimas fotos tomadas por Alan Ruschel antes del accidente del avión en el cuál viajaba el equipo

«Όπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε νωρίτερα στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα. Ο ίδιος είπε ότι το αεροπλάνο έχει κοπεί σε δυο κομμάτια.

Organismos de socorro trasladan varios de los sobrevivientes del a clínicas y hospitales del Oriente Antioqueño

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Οι οικογένειες και τα στελέχη της Σαπεκοένσε περιμένουν νέα για την τύχη των ανθρώπων τους. Η εικόνα είναι χαρακτηριστική…

Φωτογραφία EFE / ΑΠΕ - ΜΠΕΦωτογραφία EFE / ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία EFE / ΑΠΕ - ΜΠΕΦωτογραφία EFE / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Esta es la entrada al cerro El Gordo en La Unión, llegan ambulancias de diferentes lugares del Oriente a atender siniestro aéreo.

Dos helicópteros de la Fuerza Aérea Colombiana ya emprendieron la búsqueda de los sobrevivientes. http://owl.li/IIex306CbPI 

Συγκλονιστικές είναι και οι τελευταίες εικόνες των παικτών της Chapecoense, που βρίσκονταν στο μοιραίο αεροπλάνο και ετοιμάζονταν για το παιχνίδι της ζωής τους: τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιολάν.

Ανάμεσα στους επιβάτες του αεροπλάνου ήταν και οι παίκτες της βραζιλιάνικης ομάδας , που ταξίδευε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν.

Νωρίτερα μάλιστα, τα μέλη της ομάδας είχαν ανεβάσει φωτογραφία στο twitter μέσα από το αεροπλάνο αλλά και video πριν από την επιβίβασή τους.

Fuerza a los jugadores de Chapecoense, sus familias y sus seguidores. El Fútbol está de luto.

Μετά από την είδηση για τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Chapecoense, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής CONMEBOL ανακοίνωσε την αναστολή του Copa Sudamericana.

Με πληροφορίες από rt.com και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *