Ιαπωνία: Η απίστευτη ιστορία του πιο μολυσμένου ανθρώπου της Φουκουσίμα (εικόνες)

1Αυτό το μικρό αγοράκι στη φωτογραφία είναι ένα ανθρώπινο θαύμα. Ανήκει στον πιο μολυσμένο άνθρωπο του πλανήτη, ο οποίος αρνήθηκε να εγκαταλείψει την Φουκουσίμα όταν έγινε η πυρηνική έκρηξη.

Σήμερα ο ηρωικός Ναόμο Ματσουμούρα ζει σαν ερημίτης περίπου 12 χιλιόμετρα από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα που εξερράγη, πριν από 4 χρόνια, μετά το τσουνάμι.

Κάθε πρωί ξυπνάει για να ανάψει μια σόμπα με μαζούτ και να ετοιμάσει ένα φτωχό πρωινό από σόγια και άσπρο ρύζι. Ο καφές είναι η μόνη του πολυτέλεια. Αλλά από την ημέρα που συνάντησε την Ακίκο όλα άλλαξαν στη ζωή του. Και γεννήθηκε, σαν από θαύμα, και ο γιός του.

O Nαότο Ματσουμούρα έμεινε μόνος όταν ξεκίνησε το πυρηνικό ατύχημα στο νησί Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Αγρότης, αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη γη και τα ζώα του που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από το πυρηνικό εργοστάσιο. Τον Μάρτιο 2011, όταν η καταστροφή ξέσπασε, ο Ναότο δήλωσε ότι δεν μπορεί να φύγει από τη γη που ανήκει στην οικογένειά του εδώ και πέντε γενιές. Αποφάσισε λοιπόν να μείνει εκεί με την άρρωστη μητέρα του.

Η ιστορία του έγινε σύντομα γνωστή και έκανε το γύρο του κόσμου. Δεκάδες πρωτοσέλιδα του έκαναν αφιέρωμα, δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο ήρθαν επιτόπου να τον συναντήσουν. Ο ίδιος ταξίδεψε σε πολλές πρωτεύουσες του κόσμου για να διηγηθεί την ιστορία του και να περάσει το μήνυμα: ποτέ πια πυρηνική ενέργεια.

Ο Ναόμο ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που έζησε από το 2011 στην περιοχή της Φουκουσίμα. Η ιστορία του έγινε βιβλίο με τίτλο «Ο τελευταίος άνθρωπος της Φουκουσίμα» που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. «Είμαι πρόθυμος να πάω σε όλο τον κόσμο για να εκφραστώ και να μιλήσω. Γιατί και σε σας, αύριο, μπορεί να συμβεί η ίδια καταστροφή. Πρέπει να αγωνιστούμε» δηλώνει ο Ναόμο.

Στα 54 χρόνια του, σήμερα, ο Ναόμο θεωρείται ο πιο μολυσμένος άνθρωπος από ραδιενέργεια στον πλανήτη. Άντεξε στην μόλυνση, υπέστη ειδικές θεραπείες και η χειρωνακτική εργασία τον βοήθησε σημαντικά. Σε ένα συνέδριο στο Τόκυο όπου πήγε να μιλήσει, τρεις μήνες μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα, συνάντησε την Ακίκο και η ζωή του μεταμορφώθηκε. Σήμερα οι δυό τους ζουν στο ίδιο σημείο, με τις ίδιες συνήθειες και μεγαλώνουν το υγιέστατο αγοράκι τους, τον Ναοάκι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *