Ισραηλινές στρατιωτινές η “τελευταία γραμμή άμυνας” στα σύνορα Ισραήλ – Σινά – ΦΩΤΟ

1Το τάγμα Caracal που δημιουργήθηκε με σκοπό την ενσωμάτωση των γυναικών σε μάχιμες μονάδες ειναι η τελευταία γραμμή άμυνας κατά των τζιχαντιστών στα σύνορα Ισραήλ – Σινά.

Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες της Αιγύπτου να “σφραγίσει”, απο την πλευρά της, την διοικούμενη απο την Χαμάς Λωρίδα της Γάζας, μια σταθερή ροή απο κατοικούς της Γάζας έχουν κατορθώσει να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα και να ενταχθούν στις τάξεις των ισλαμικών μαχητών και συνεπώς να ενταχθούν στο πλευρό των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στις μάχες που λαμβάνουν χώρα με τις αιγυπτιακές δυνάμεις στη Χερσόνησο του Σινά, γράφει η Times of Israel.Οι μαχητές περνουν απαρατήρητοι μέσω των υπόγειων τούνελ που συνδέουν το Σινά και τη Γάζα, που όπως αναφέρουν πηγές, τα τουνελ ειναι πλέον μόνο 10 – 15 σε αντίθεση με τα 650 – 700 πριν τρία χρόνια.

Απο την μεριά του το Ισραήλ, κρατάει τα σύνορα με την βοήθεια του τάγματος Caracal.

“Δεν φοβάμαι να αντιμετωπίσω τους τρομοκράτες αν χρειαστεί”, εξηγεί ο υπολοχαγός Άντα, διοικητής τους τάγματος Caracal στα σύνορα Ισραήλ-Σινά. “Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φοβούνται την ήττα από μια γυναίκα, καθώς αυτο συγκρούεται με την ιδεολογία τους και τις ριζικές τους πεποιθήσεις.“
Η κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ – Σινά ειναι όλο και πιο τεταμένη λόγω τρομοκρατικων οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων και οργανώσεων που ειναι συνδεδεμένες με το Ισλαμικό Κράτος. Η παρουσία τους ειναι πλέον σταθερός παράγοντας στην περιοχή με αποτέλεσμα την αύξηση της αστάθειας. Να σημειώσουμε οτι σύμφωνα με πρόσφατα ισραηλινά δημοσιεύματα η Hamas, η οποία εντάσσεται στις τρομοκρατικές οργανώσεις κατα το Ισραηλ, προσφέρει ιατρική βοήθεια στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Το τάγμα Caracal ευθύνεται για ττην προστασία των συνόρων Ισραήλ-Σινά. Το Caracal ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό την ενσωμάτωση των γυναικών σε μάχιμες μονάδες. Οι γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο.”Μετά την πτώση του ρωσικού αεροπλάνου συνειδητοποιήσαμε πόσο απτή ήταν η απειλή”, λέει η υπολοχαγός Ada. “Οι στρατιώτες μου πρέπει να γνωρίζουν ότι βρισκόμαστε εδώ για να σταθούμε μαζί ενάντια στην τρομοκρατία. Δεν φοβάμαι να αντιμετωπίσω τους τρομοκράτες εάν αυτο ειναι απαραίτητο. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φοβούνται την ήττα από μια γυναίκα, καθώς αυτο συγκρούεται με την ιδεολογία τους και τις ριζικές τους πεποιθήσεις. “

H CPL. Noy Haim-Bar, εξηγεί τη σημασία του έργου του τάγματος στα σύνορα. “Όταν βγαίνουμε για περιπολία στα σύνορα, κοιτάζω πίσω μου τις ισραηλινές κοινότητες. Βλέπω τα φώτα στα σπίτια και τις οικογένειες. Αυτές είναι οι στιγμές που κατανοώ πλήρως γιατί κάνω αυτό που κάνω. Είμαι εδώ για να προστατεύσω αυτούς τους ανθρώπους. ”

Ο ρόλος του τάγματος Caracal ειναι σημαντικός, όμως οι Ισραηλίνες στρατιωτίνες όμως έχουν γίνει γνωστές παγκοσμίως και για άλλα… προσόντα, πέραν απο την σημαντική τους μάχη στο Σινά και την συμμετοχή τους στο τάγμα Caracal.
Παρακάτω μερικές φωτογραφίες της Maria Miri Domark που ακόμη κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. (Το OnAlert ειχε δημοσιεύσει κάποιες απο αυτές τον Οκτώβριο του 2015).
Η Maria αρχικά, και σύμφωνα με ισραηλινά blog, ειχε γίνει μοντέλο, και στην συνέχεια εντάχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις. Η Maria μεγάλωσε στο Kiryat Ono, μια πόλη ανατολικά του Τελ Αβίβ και τώρα εργάζεται στην Yuli Group, το κορυφαίο πρακτορείο μοντέλων στο Ισραήλ.

Δείτε τις φωτογραφίες

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο στρατός του Ισραήλ ειναι απο τους καλύτερους στον κόσμο και οτι οι γυναίκες στον Ισραηλινό στρατό ειναι ενα σημαντικό κομμάτι για τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

 

onalert.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *