Κάμερες ασφαλείας με τεχνητή νοημοσύνη σε 1.000 καταστήματα της Walmart

Κάμερες ασφαλείας με τεχνητή νοημοσύνη σε 1.000 καταστήματα της Walmart

REUTERS/Daniel Becerril

Η Walmart χρησιμοποιεί τεχνολογία computer vision για να παρακολουθεί τα checkouts και να αποτρέπει πιθανές κλοπές σε πάνω από 1.000 καταστήματά της, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία στο Business Insider.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης (Missed Scan Detection, όπως αναφέρεται εσωτερικά) χρησιμοποιεί κάμερες για τον εντοπισμό λαθών/ σφαλμάτων κατά την ολοκλήρωση των αγορών. Οι κάμερες παρακολουθούν και αναλύουν δραστηριότητες σε επανδρωμένα και μη ταμεία. Όταν προκύψει πρόβλημα, όπως πχ να περάσει ένα αντικείμενο από scanner χωρίς να σαρωθεί, ενημερώνεται το προσωπικό ώστε να παρέμβει.

Σκοπός του προγράμματος είναι να περιορίσει τις απώλειες από κλοπές, λάθη σε σαρώσεις, απάτες κ.α. Τα καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ θεωρείται πως είχαν απώλειες εσόδων της τάξης του 1,33% το 2017, που ανέρχονταν στα 47 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη National Retail Federation.

«H Walmart κάνει μια πραγματική επένδυση για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πελατών και συνεργατών μας» είπε η Λεμία Τζένκινς, εκπρόσωπος της Walmart. «Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε μια προσπάθεια να εμποδίσει, μειώσει και αποτρέψει το έγκλημα στα καταστήματα και τους χώρους στάθμευσής της. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ανθρώπους, προγράμματα και τεχνολογία για να κρατούμε τα καταστήματα και τις κοινότητές μας ασφαλείς».

Η Walmart άρχισε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία Missed Scan Detection στα καταστήματά της πριν από δύο χρόνια, και μέχρι τώρα φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, καθώς οι απώλειες έχουν μειωθεί στα καταστήματα όπου χρησιμοποιείται, σύμφωνα με τη Τζένκινς.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *