Κάμερον: Η Τουρκία θα μπει στην ΕΕ το 3.000 μ.Χ.

1Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επανέλαβε με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό ITV ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως κάθε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ διατηρεί το δικαίωμα άσκησης βέτο κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Δε βρίσκεται στο ελάχιστο στα χαρτιά η πιθανότητα ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ σε οποιοδήποτε σύντομο χρονικό διάστημα», επανέλαβε ο κ. Κάμερον και πρόσθεσε: «(Η Τουρκία) υπέβαλε αίτηση ένταξης το 1987. Με τον τρέχοντα ρυθμό προόδου πιθανότατα θα καταφέρει να ενταχθεί περίπου το έτος 3.000 σύμφωνα με τις νεότερες προβλέψεις».
Ο κ. Κάμερον κλήθηκε να σχολιάσει τα περί βέτο στην τουρκική ένταξη μετά από τη δήλωση της Υφυπουργού Άμυνας της κυβέρνησής του Πένυ Μόρντοντ στο BBC ότι η Τουρκία θα ενταχθεί στην ΕΕ εντός των επόμενων οκτώ ετών και ότι η Βρετανία θα είναι ανήμπορη να αποτρέψει μία τέτοια εξέλιξη.
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε ότι αυτός ο ισχυρισμός ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου από την παράταξη υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, στην οποία ανήκει η κα Μόρντοντ, είναι «πολύ παραπλανητικός». Ερωτηθείς αν η υφυπουργός του έκανε λάθος όταν υποστήριξε ότι η Βρετανία δεν μπορεί να αποτρέψει την τουρκική ένταξη, ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι όντως ο ισχυρισμός της ήταν «απολύτως λανθασμένος» καθώς η Βρετανία έχει το δικαίωμα βέτο.
Η κα Μόρντοντ είπε επίσης ότι αν το Ηνωμένο Βασίλειο παραμείνει στην ΕΕ κινδυνεύει να δεχθεί στο έδαφός της εγκληματίες, δολοφόνους και τρομοκράτες από χώρες που περιμένουν να ενταχθούν στην Ένωση, όπως η Αλβανία και η Τουρκία.
Χαρακτηριστικός είναι ο σημερινός πρωτοσέλιδος τίτλος της ευρωσκεπτικιστικής SundayExpressπου αναφέρει ότι «12 εκ. Τούρκοι λένε πως θέλουν να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», με την εφημερίδα να αναφέρει πως οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνεργοι ή φοιτητές.
Η Υφυπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι η μαζική έλευση Τούρκων πολιτών στη Βρετανία μετά την ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ θα προξενήσει αφόρητη πίεση και μεγάλο οικονομικό κόστος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας NHS.
– See more at: http://apocalypsejohn.com/kameron-tourkia-mpi-ee-3-000-m-ch/#sthash.2CTUrUxi.dpuf

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *