Κάνναβη και Επίφυση: Ανοίξτε το Τρίτο σας Μάτι (video)

Η επίφυση ή ο «Θρόνος της Ψυχής» όπως περιγράφεται από τον Ρενέ Ντεκάρτ, είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του βασικού πνευματικού μας συστήματος που μας κάνει να πηγαίνουμε πέρα από τις πέντε αισθήσεις της λογικής και να γινόμαστε πολυαισθητηριακοί και να συντονιζόμαστε με τις υψηλότερες διαστάσεις συνείδησης, έχοντας γνώση αυτών, μέσα σε ένα ολογραφικό σύμπαν.

Η κάνναβη ή μαριχουάνα μεταξύ άλλων ψυχεδελικών διευκολύνει την ενεργοποίηση της επίφυσης και βοηθάει στο άνοιγμα του τρίτου ματιού τον οφθαλμό του νου, κατευθύνοντας την πνευματική μας εξέλιξη στην ολότητα.

Ακολουθεί ένα άρθρο του Chris Bennett για την Κάνναβη και τη δύναμη της επίφυσης…

Η επίφυση, που βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου μας, είναι περίπου το ένα τέταρτο μια ίντσας σε μέγεθος, γκριζοκόκκινη και ζυγίζει σχεδόν το ένα δέκατο του γραμμαρίου. Αντίθετα με άλλα μέρη του εγκεφάλου που είναι σε ζεύγη, η επίφυση είναι μόνη της.

Η τοποθεσία της στο κέντρο του εγκεφάλου και η παρουσία της σε άλλα είδη, υποδηλώνει ότι είναι ένα παλιότερο κομμάτι του ανθρώπινου εξελικτικού εγκεφαλικού συστήματος.

Η επίφυση είναι παρούσα σε όλα τα κατώτερα σπονδυλωτά. Σε άλλα είδη όπως τα πουλιά, τα ερπετά και οι βάτραχοι, η επίφυση ονομάζεται το βρεγματικό μάτι ή τρίτο μάτι καθώς οι λειτουργίες της μοιάζουν με εκείνες του κανονικού ματιού.

Σε αυτά τα άλλα είδη, η επίφυση έχει τα στοιχεία ενός πραγματικού ματιού, με κερατοειδή χιτώνα, ραβδίο και κώνο. Θεωρείται ότι είναι το ίχνος ενός λειτουργικού αισθητήριου οργάνου των πρώιμων προϊστορικών σπονδυλωτών.

Η επίφυση επηρεάζεται άμεσα από το φως που μαζεύεται μέσω των ματιών. Ρυθμίζει τον ύπνο, τον έμμηνο κύκλο των θηλυκών, τις περιόδους ζευγαρώματος, την χειμερία νάρκη, τα εποχιακά μοτίβα πτήσεων και πολλές άλλες ενστικτώδεις συμπεριφορές.

Ο ψυχεδελικός ερευνητής Dr Rick Strassman, εξήγησε πώς η επίφυση «είναι αρκετά δραστήρια στην σύνθεση χημικών ενώσεων που σχετίζονται με τη σεροτονίνη, ένα σημαντικό νευροδιαβιβαστή μέσα στον εγκέφαλο. Οι νευροδιαβιβαστές είναι οι χημικοί αγγελιοφόροι που επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ μεμονωμένων νευρικών κυττάρων. Τα πιο κοινά ψυχεδελικά ναρκωτικά όπως το LSD, η μεσκαλίνη, η ψιλοκυβίνη και το DMT, είναι ενεργά σε εγκεφαλικούς χώρους οι οποίοι επηρεάζονται επίσης από τη σεροτονίνη. Επιπλέον, τα περισσότερα από αυτά τα ναρκωτικά είναι παρόμοια σε χημική δομή με τη σεροτονίνη».

Ο Strassman δηλώνει ότι οι περισσότερες από τις παραπάνω ουσίες ανήκουν στην κατηγορία ναρκωτικών της τρυπταμίνης και η επίφυση παράγει «μία ή δύο ενδογενείς τρυπταμίνες που βρίσκονται στο ανθρώπινο αίμα και στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Αυτό το υγρό συνεχώς πλένει τον εγκέφαλο και ενώσεις που βρίσκονται σε αυτό πιθανώς επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία». Ο Strassman επίσης εξηγεί πώς «τα ψυχεδελικά ναρκωτικά, οι διαλογιστικές καταστάσεις, οι αυθόρμητες επιθανάτιες εμπειρίες και άλλα φαινόμενα που μπορούν να προκαλέσουν στερεοτυπικό θάνατο/αναγέννηση και καταστάσεις παραδείσου/κόλασης, δρουν μέσω της επίφυσης.

Ο Lyttle δείχνει το συμπαντικό μυστικιστικό όραμα του Θεού ως ένα άσπρο φως που βρίσκεται παντού και διατυπώνει ότι σε ένα φυσιολογικό επίπεδο, αυτή η εμπειρία δημιουργείται από χημικές αντιδράσεις στην επίφυση που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο φως. «Το φως, τα μάτια και η επίφυση ή τρίτο μάτι σχηματίζουν μια τριάδα που ελέγχει άμεσα και ρυθμίζει την φυσιολογική ή την μεταβαλλόμενη συνείδηση και πολλές σωματικές λειτουργίες;

Αυτοί είναι τρεις παράγοντες που επίσης συνδέονται άμεσα ή εμπλέκονται με μυστικιστικές καταστάσεις και ψυχεδελικές εμπειρίες». Οράματα λευκού φωτός δεν σχετίζονται μόνο με τον μυστικισμό και τις ψυχεδελικές εξερευνήσεις, αλλά είναι και μια συνηθισμένη εικόνα που καταγράφεται από αυτούς που βιώνουν επιθανάτιες εμπειρίες. Ένας λόγος για αυτό το επαναλαμβανόμενο θέμα στις επιθανάτιες καταστάσεις ίσως ανακαλυφτεί με τον Dr Strassman που υποδηλώνει ότι μετά το θάνατο, καθώς η επίφυση κλείνει, κάποιες από τις χημικές ουσίες μέσα της μπορούν να μετατραπούν σε ψυχεδελικά ναρκωτικά!

Σύμφωνα με τον Dr Strassman η επίφυση μπορεί όχι μόνο να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στο θάνατο, αλλά επίσης και στη γέννηση, και πιθανώς στην επαναγέννηση.. Η επίφυση πρώτα γίνεται ορατή στο ανθρώπινο έμβρυο, ταυτόχρονα με τον διαχωρισμό του σε θηλυκό ή αρσενικό. Αν η δύναμη της ζωής πράγματι μπει μέσω της επίφυσης, η παρουσία αυτού του αδιάκοπου πήγαινε-έλα μπορεί να απελευθερώσει ψυχεδελικές τρυπταμίνες που μεσολαβούν για τις οραματικές εμπειρίες που σχετίζονται με τις επιθανάτιες καταστάσεις.

Πνευματικές παραδόσεις

Συγκεκριμένες αρχικές κουλτούρες όπως ο Ταντρισμός, Η κουνταλίνι και ο γνωστικισμός, ήξεραν το ρόλο της επίφυσης στην πνευματική διαδικασία. Την πνευματική/αρχική δύναμη της ζωής την έβλεπαν ως ερπετό, εξαιτίας της σωματικής της δομής που εκτείνεται από τα γεννητικά όργανα, μέσω της σπονδυλικής στήλης και ανεβαίνει στον παντεπόπτη οφθαλμό της επίφυσης.

Αυτά τα πνευματικά συστήματα εστίαζαν στην ανύψωση αυτής της ενέργειας. Μέσω πρακτικών γιόγκα, αυτή η ενέργεια μπορεί να αντιστραφεί και να αναγκαστεί να ταξιδέψει από την σπονδυλική στήλη στο μυαλό, όπου φημολογείται πως προκαλεί φώτιση. Στο σύστημα της Κουνταλίνι το οποίο έχει εφτά ενεργειακά κέντρα, η επίφυση έχει ταυτιστεί με το Ajna Τσάκρα και εναλλακτικά με το Sahasrara Τσάκρα. Επίσης προχριστιανικά ΜιθραΪκά και Γνωστικά κείμενα αναφέρονται στην επίφυση που σχετίζεται με εφτά ενεργειακά κέντρα και την φιδοειδή ενέργεια.

Χωρίς να μας εκπλήσσει, μια κοινή εμπειρία αυτών που επιτυχώς ανέβασαν την κουνταλίνι τους είναι το όραμα του λευκού φωτός που αγκαλιάζει τα πάντα. Εκείνος που επιτυχημένα ανεβάζει την κουνταλίνι του βιώνει μια ριζική αλλαγή στη συνείδηση, καταστρέφοντας την αίσθηση της εξατομίκευσης και μπαίνει σε Νιρβάνα. Άλλη μια πιθανή αναφορά στην επίφυση μπορεί να γίνεται στην Αποκάλυψη της Καινής Διαθήκης, όπου βλέπουμε ότι οι επιλεγμένοι θα γνωρίσουν το Θεό άμεσα. «Το όνομά Του θα είναι στο μέτωπό τους», όπου βρίσκεται η επίφυση.

Έχοντας παρατηρήσει τη δυνατή σχέση της επίφυσης με το φως, το υπόλοιπο απόσπασμα είναι ενδιαφέρον: «Δε θα υπάρχει νύχτα. Δε θα χρειάζονται το φως μιας λάμπας ή το φως του ηλίου, γιατί ο Κύριος θα τους δώσει φως». Όπως και στην Καμπαλιστική παράδοση, ο αρχέγονος αρχετυπικός άνθρωπος, Adam Kadmon λάμπει με ένα φως από το μέτωπό του που είναι πλούσιο σε πολύπλοκα σχέδια και γλωσσικά σύμβολα.

Παρόμοια απεικόνιση συναντάμε και στην Περσική παράδοση, του παρόμοιου με φως ιερού υγρού, το ζωοποιό και σπερματικό xvarenah. Ο Ahura Mazda είναι ο κάτοχος του xvarenah αλλά αυτή η φλόγα πηγάζει επίσης και από το κεφάλι του Μίθρα και σαν ηλιακό φως εκπέμπεται από τα κεφάλια των μοναρχών. Αυτό το φως από το μέτωπο ταυτίζεται επίσης με το τρίτο μάτι του Σίβα, που όταν ανοίγει κατακαίει την ιδέα της εγωκεντρικής συνείδησης και όταν ανοίγει συλλογικά έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει τους περιορισμούς και τα δεσμά της Παλιάς Τάξης Πραγμάτων.

Ίσως αν αρκετοί σύγχρονοι ψυχοναύτες τα καταφέρουν με την επιφυσική εμπειρία, να μπορέσουμε να μεταδώσουμε αυτό το καινούργιο πλαίσιο του νου στην υπόλοιπη ανθρωπότητα που περιορίζεται από το Εγώ.

Προσοχή: Το άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν ενθαρρύνει την χρήση παράνομων ουσιών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *