Κάτι απ’ το παλιό μας «άστρο»

1Πρώτα απ’ όλα οφείλει να επισημάνει κάποιος ότι με την ισοπαλία κερδίσαμε…δύο βαθμούς κι όχι έναν. Γιατί αυτούς τους δύο πόντους έχασε η Βοσνία κι έτσι η ομάδα μας διατηρείται σε τροχιά πρόκρισης έχοντας αρκετές ελπίδες επιτυχίας. Απ΄αυτή την άποψη το 1-1 με το γκολ του Τζαβέλα στο 95′ μπορεί να “ερμηνευτεί” και ως…νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Είναι λοιπόν επιτυχία η ισοπαλία στο ματς με τη Βοσνία; Ασφαλώς και η απάντηση είναι καταφατική για πολλούς λόγους. Πρώτα απ΄όλα η Εθνική μας ομάδα κατάφερε ν΄αποφύγει την εντός έδρας ήττα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, στην τελευταία φάση του αγώνα. Και μόνο αυτό αρκεί για να πει κάποιος ότι το “άστρο” του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επανήλθε μετά από αρκετό χρονικό διάστημα. Δεύτερον, καταφέραμε να μην ηττηθούμε στο γήπεδο μας από μια καλύτερη ομάδα. Δεν είναι κακό να παραδεχθούμε την ανωτερότητα της Βοσνίας και να πούμε ότι οι Βόσνιοι είχαν πολύ καλύτερη εικόνα από μας. Η αντίπαλος μας είχε τον έλεγχο του αγώνα, είχε καλή κυκλοφορία μπάλας με μπροστάρη τον Μιραλέμ Πιάνιτς, ο οποίος έδειξε και στο “Καραϊσκάκη” γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους επιτελικούς μέσους στην Ευρώπης. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένας μέσος (στο ρόμβο των Βόσνιων) ο Γιάγιαλο έκανε εκπληκτική εμφάνιση και νίκησε κατά κράτος τους δικούς μας μέσους, τον Μανιάτη και τον Σάμαρη.

Η ομάδα μας είχε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, επιτρέποντας στη Βοσνία να περάσει ένα πολύ ήσυχο 45λεπτο και η αλήθεια είναι ότι η Εθνική είχε πρόβλημα τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς ήταν (λίγο) διαφορετική όχι γιατί βρήκαμε “απαντήσεις” στη δημιουργία φάσεων αλλά κυρίως γιατί πήγαμε με μεγαλύτερο πάθος και δυναμισμό στις προσωπικές μονομαχίες. Καλή η ισοπαλία, καλό που αποφύγαμε την ήττα αλλά θα πρέπει να υπάρξει και προβληματισμός για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας που δεν ήταν καλή.

Ο άξονας της μεσαίας γραμμής δε λειτούργησε, παιχνίδι από τα άκρα δε βρήκαμε και σε πολλές περιπτώσεις δεν καταφέραμε να βγάλουμε κόντρα επίθεση ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις. Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει ν’ απασχολήσουν τον Σκίμπε. Αυτό πάντως που κρατάμε είναι το ότι η ομάδα δεν εγκατέλειψε στο τέλος την προσπάθεια κι “έψαξε” το γκολ της ισοφάρισης. Κρατάμε επίσης το ότι η Εθνική παραμένει σε ρόλο φαβορί για τη δεύτερη θέση γιατί αν δεν είχαμε ισοφαρίσει τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *