Καγουάι Λέοναρντ: Το πήρε μόνος του

Καγουάι Λέοναρντ: Το πήρε μόνος του

Ο Καγουάι Λέοναρντ ζητούσε βοήθεια από τους συμπαίκτες του σε όλη την σειρά με τους Σίξερς. Βλέποντας ότι αυτή δεν ήρθε, αποφάσισε να αποκλείσει την Φιλαντέλφεια μόνος του.

Οι Ράπτορς απέκτησαν τον Καγουάι Λέοναρντ για να τους πάει εκεί που παλαιότερα δεν τους πήγαν οι Βινς Κάρτερ, Κρις Μπος και ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν: Στους Τελικούς του ΝΒΑ. Μία σειρά επικών εμφανίσεων και ένα τρελό buzzer-beater αργότερα, βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό τον στόχο.

Σε όλη την σειρά του δεύτερου γύρου κόντρα στους Σίξερς ο Λέοναρντ ζητούσε με τον τρόπο του βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Πάλευε κόντρα στο… τετρακέφαλο θηρίο της Φιλαντέλφεια των Εμπίντ, Μπάτλερ, Σίμονς και Χάρις και ήθελε απλώς έναν συμπαραστάτη.

Το αίτημά του ως επί το πλείστον έπεσε στο κενό. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε τελικά από το να οδηγήσει τους Ράπτορς στους Τελικούς της Ανατολής για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σουτ στην ιστορία της ομάδας στο Game 7 κόντρα στους Σίξερς. Για την ακρίβεια, αυτό ήταν το πρώτο νικητήριο buzzer-beater σε Game 7 στην ιστορία του ΝΒΑ!

Το συγκεκριμένο buzzer-beater ήταν απλώς η κορύφωση μίας εμφάνισης που θα μείνει στην ιστορία. Σε ένα βράδυ που ο ένας μετά τον άλλο οι παίκτες των Ράπτορς αρνούντο να σουτάρουν στην τέταρτη περίοδο, βγάζοντας δισταγμό, ο Λέοναρντ έκανε αυτό που πρέπει να κάνει ο σταρ μίας ομάδας: Πήρε το παιχνίδι πάνω του. Σημείωσε τους 15 από τους 41 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, αλλά και τους 13 από τους 15 τελευταίους πόντους της ομάδας του στα τελευταία 6 λεπτά του αγώνα. Τους μοναδικούς άλλους πόντους των Καναδών σημείωσε ο Πασκάλ Σιάκαμ περίπου 70 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στο ίδιο διάστημα, οι Σίξερς είχαν τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ. Δεν είχαν όμως τον Λέοναρντ.

ΕΝΑΣ ΣΤΑΡ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Είναι δεδομένο ότι ο Λέοναρντ ήθελε περισσότερη βοήθεια στην επίθεση στο Game 7, όπου με εξαίρεση τον Σερτζ Ιμπάκα (17 πόντοι) δεν είδε κάποιον άλλο παίκτη να βγαίνει μπροστά. Γενικώς βέβαια ήθελε περισσότερη βοήθεια σε όλη την σειρά, ωστόσο πήρε την… ελάχιστη δυνατή από παίκτες όπως ο Κάιλ Λόουρι, ο Πασκάλ Σιάκαμ, ο Μαρκ Γκασόλ και ο Ντάνι Γκριν. Για τους παγκίτες των Ράπτορς ας μην γίνει κουβέντα καλύτερα. Κι όμως, με κάποιον τρόπο, ο Λέοναρντ κατάφερε να φέρει τους Ράπτορς στους Τελικούς της Ανατολής, όπου βέβαια τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα κόντρα στους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Λέοναρντ έκανε απλώς… τα πάντα κόντρα στους Σίξερς. Κατά την διάρκεια της σειράς είχε 34.7 πόντους, 9.9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1.3 κλεψίματα μέσο όρο με 54% στα σουτ και 87.1% στις βολές σε 40 λεπτά συμμετοχής. Την ίδια στιγμή, μάρκαρε στα κρίσιμα σημεία των αγώνων τον Τζίμι Μπάτλερ και όταν δε μάρκαρε αυτόν έπρεπε να μαρκάρει είτε τον Μπεν Σίμονς είτε τον Τομπάιας Χάρις. Δεν είχε όμως άλλη επιλογή. Ήξερε ότι για να προκριθούν οι Ράπτορς έπρεπε να τα κάνει όλα τέλεια. Και ξέρει ότι για να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο πρέπει πάλι να τα κάνει όλα τέλεια.

Ο Λέοναρντ είναι σε αποστολή με τους Ράπτορς. Θέλει να τους πάει όσο πιο μακριά μπορεί. Πιο μακριά από κάθε άλλο σταρ στην ιστορία της ομάδας. Θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρει. Ακόμα και να νικήσει μόνος του. Τα πράγματα από εδώ και πέρα όμως θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. Ο Λέοναρντ θα είναι έτοιμος. Οι συμπαίκτες του; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ενδέχεται να κρίνει και το αποτέλεσμα της σειράς με τους Μπακς.

AP Photo/Tony Dejak, David Zalubowski

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *