Καθησυχαστικός ο Ε.Μασκ για τον «Θεό του Χάους»: «Δεν χρειάζεται ανησυχία»

Σε μία δεκαετία από σήμερα, ένας τεράστιος αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση 31.000 χιλιομέτρων από τον πλανήτη Γη, με την πιθανότητα πρόσκρουσης να ανέρχεται σε 1/45.000

Καθησυχαστικός για τον πλανήτη Γη και τον κίνδυνο σύγκρουσης με τον αστεροειδή«Θεός του Χάους» εμφανίζεται ο γνωστός επιχειρηματίας, Έλον Μασκ.

Η NASA έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την άφιξη του αστεροειδή, ο οποίος θα περάσει σε απόσταση 31.000 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του πλανήτη στις 13 Απριλίου του 2029.

Ο «Θεός του Χάους», όπως έχει ονομαστεί, θεωρείται αρκετά επικίνδυνος και εκτιμάται ότι θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς (σ.σ. 340 μέτρα) που «επισκέπτεται» την πλανητική «γειτονιά» μας.

Μάλιστα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχει πιθανότητα (1/45.000) ακόμη και σύγκρουσης με τη Γη, με καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα.

Ο Έλον Μασκ, βέβαια, είναι καθησυχαστικός για τον «Θεό του Χάους», εξηγώντας ότι προς το παρόν δεν αποτελεί αντικείμενο ανησυχίας.

Μάλιστα, NASA και SpaceX, εταιρεία του Μασκ, συνεργάζονται για την πρώτη αποστολή στο διάστημα, με στόχο την πραγματοποίηση δοκιμών στο πεδίο «αλλαγής της πορείας» των αστεροειδών.

Αυτές οι δοκιμές εντάσσονται στην προσπάθεια θωράκισης του πλανήτη Γη έναντι της πιθανότητας πρόσκρουσης μ’ έναν γιγαντιαίο αστεροειδή.

Η συγκεκριμένη δοκιμή είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο του 2021 και αφορά την εκτόξευση ενός εκ των ρουκετών «Falxon 9» της SpaceX εναντίον του αστεροειδή «65803 Didymos» και του μικρού δορυφόρου «Didymoon».

Πέραν των παραπάνω, η NASA έχει ανακοινώσει τη συνεργασία με διεθνείς εταίρους, με στόχο την πραγματοποίηση «επίγειας άσκησης» για το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε έναν υποτιθέμενο αστεροειδή, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *