Κακές συνήθειες που καταστρέφουν τα γόνατα

Η καθημερινή μας ζωή σίγουρα είναι γεμάτη με πράγματα και συνήθειες που θεωρούμε δεδομένα, αλλά μήπως κάποια από αυτά κάνουν… κακό στην υγεία μας; Συγκεκριμένα, ποιες καθημερινές συνήθειες καταστρέφουν τα γόνατα, που είναι από τις πιο σκληρά εργαζόμενες αρθρώσεις του σώματος. Οι συνήθειες αυτές τους ασκούν περιττή πίεση, αυξάνοντας τον κίνδυνο φλεγμονών και παθήσεων. Ποιες είναι όμως;

Περιττό βάρος

Η κακή διατροφή και η έλλειψη γυμναστικής είναι παράγοντες παχυσαρκίας. Όσο περισσότερο ζυγίζουμε, τόσο μεγαλύτερη η επιπλέον πίεση που ασκείται στα γόνατά μας, αυξάνοντας τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας.

Έλλειψη γυμναστικής

Εκτός από το ότι είναι παράγοντας παχυσαρκίας, η έλλειψη γυμναστικής μπορεί να κάνει τους μύες που στηρίζουν την άρθρωση γύρω από το γόνατο αδύναμους. Ξεκινήστε με ασκήσεις χαμηλής έντασης, όπως yoga και κολύμβηση.

Ψηλά τακούνια

Τα ψηλά τακούνια δεν βοηθούν στον ίσο διαμοιρασμό του βάρους όταν στέκεστε όρθιες, με αποτέλεσμα να ασκείται τεράστια πίεση στα γόνατα. Συνεπώς, τα αγαπημένα σας ψηλοτάκουνα μπορεί να αποτελούν παράγοντα οστεοαρθρίτιδας. Φορέστε παπούτσια που να σας βοηθούν να στέκεστε άνετα και σωστά.

Κακή στάση του σώματος

Αν καμπουριάζετε, αυτό κάνει το σώμα σας να παίρνει λάθος στάση, και με τον καιρό αυτό μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις αρθρώσεις σας, όπως και στα γόνατα. Προσπαθήστε να στέκεστε με την πλάτη σας ίσια, και τους μύες της κοιλιάς σφιχτούς για να στηρίζουν το υπόλοιπο σώμα. Μην σφίγγετε τα γόνατά σας όταν στέκεστε όρθιοι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *