«Κανείς πάνω από τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ»

1Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ τόνισε πως προσωπικός του στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και η έξοδος της ομάδας στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Παράλληλα, ο ομογενής επιχειρηματίας εμφανίστηκε αποφασισμένος να πολεμήσει τους οπαδούς που δημιουργούν πρόβλημα στον σύλλογο, αφού αυτό είναι αυτοκαταστροφικό για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη έχει ως εξής

– Καλώς ήρθατε στην Αμερική κύριε Σαββίδη.

«Ευχαριστώ πολύ».

– Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στους Πόντιους της Νέας Υόρκης και σε όλη την Αμερική…

«Στην συνάντηση που είχα με τους προέδρους των Ποντίων και του Ποντιακού ελληνισμού είπα ότι είχα εξαιρετικά συναισθήματα, γιατί έχω δει έναν πραγματικό ποντιακό ελληνισμό στην Αμερική. Με τις παραδόσεις, τις πραγματικές που έχετε διατηρήσει».

– Τι είναι ο Πόντος για εσάς;

«Μπορώ να απαντήσω με μία λέξη, ο Πόντος είναι τα πάντα. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αλλά για εμένα είναι τα πάντα. Καμαρώνω γιατί είμαι Πόντιος, είμαι πολύ ευτυχισμένος που έχω αυτή την ανατροφή. Και από τα παιδικά μου χρόνια έχω συνηθίσει να ακούω τα ίδια πράγματα».

– Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει τα 90 χρόνια, εσείς είστε στα ηνία του συλλόγου από το καλοκαίρι του 2012, ποιος ο μεγάλος στόχος, ποια η μεγάλη σας επιθυμία;

«Θέλω σε αυτή την ιστορία να συμβεί, ο ΠΑΟΚ να γίνει μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Στη ζωή μου έχω δύο μεγάλες αξίες: τον Πόντο και τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλοι ιδιοκτήτες ομάδων που για επτά χρόνια ήταν σε διαπραγματεύσεις για να πάρουν μία ομάδα. Εγώ επτά χρόνια βάδιζα και κατάλαβα ότι αυτό είναι το νόημα της ζωής μου. Υπάρχουν βεβαίως λύπες. Και το πιο σημαντικό είναι αυτές οι λύπες να μην με απομακρύνουν από τον στόχο μας. Ο ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετικός, θα είναι ισχυρός, επειδή ο ΠΑΟΚ είναι νοσταλγία των εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών του».

Πεισμώσατε περισσότερο για τον ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα μετά τα όσα σας είπαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας μετά την ήττα από τον Ηρακλή;

«Εγώ νομίζω ότι οι φίλαθλοι με δοκιμάζουν. Θα ήθελα να μοιράσω τους οπαδούς σε δύο μέρη: είναι οι πραγματικοί φίλαθλοι που κοιμούνται και ονειρεύονται το μεγαλείο του ΠΑΟΚ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα κάνουν ενέργειες που θα καταστρέφουν τη σταθερότητα του ΠΑΟΚ. Και υπάρχει ένα άλλο μέρος οπαδών, που αποτελεί εσωτερική καταστροφική δύναμη. Κανένας δεν μπορεί να είναι πάνω από τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Ούτε εγώ, αλλά ούτε καμία ξεχωριστή ομάδα των φιλάθλων. Αν αναγκαστώ να ξεκαθαρίσω, θα αναγκαστώ να το κάνω και αν η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων θέλουν να δουν τη δύναμή μου, θα τη δουν. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τους φιλάθλους του. Όλη η περιουσία, ό,τι έχει ο ΠΑΟΚ είναι οι φίλαθλοι και η αγάπη τους. Και αυτή η δύναμη των φιλάθλων δεν μπορεί να λειτουργεί εναντίον του ΠΑΟΚ. Δεν έχω αλλάξει κατεύθυνση. Έχω στεναχωρηθεί, όχι επειδή κάποιος φώναξε προς εμένα, επειδή έκανε λίγα. Εάν αισθανθούμε ότι στην Τούμπα δεν αισθανόμαστε καλά, αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξουμε τη διεύθυνση. Από την ομάδα με απαράδεκτες συμπεριφορές, θα περάσουμε στην ομάδα με μεγαλοπρέπεια. Όσα χρόνια κι αν κάνω λάθη, θα τα διορθώνω και θα προχωράω μπροστά».

– Είναι βασικός στόχος το Κύπελλο για τον ΠΑΟΚ και το ρωτάμε επειδή ακολουθεί ο πρώτος ημιτελικός με τον Ολυμπιακό. Επιπλέον είχατε πει μετά από το ματς πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη πως θα αλλάζατε τους έλληνες. Τι εννοούσατε με αυτή την φράση;

«Θα ξεκινήσω από το παράπονο για τους Έλληνες. Είναι τεράστιο θέμα. Εγώ το είπα σκεφτόμενος και συνειδητοποιώντας πως με καταλαβαίνουν. Η ερώτηση που μου είχαν θέσει τότε, τι πρέπει να αλλάξουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εγώ είπα πως πρέπει να αλλάξουμε τους Έλληνες. Και σήμερα το λέω, ότι μέχρι την στιγμή που ο Έλληνας θα αλλάξει την στάση του απέναντι στον εαυτό του αλλά και απέναντι στο πρόβλημα, δεν θα έρθει κανείς από έξω για να λύσει αυτά τα προβλήματα. Για αυτό είπα ακριβώς πως πρέπει να αλλάξουμε τους Έλληνες. Τώρα όσον αφορά τους στόχους, από τρεις στόχους μας έμειναν δύο υλοποιήσιμοι. Είναι να παλέψουμε, να αγωνιστούμε για το Κύπελλο. Βεβαίως για όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ το μεγαλύτερο δώρο θα είναι να κερδίσουμε το Κύπελλο. Και εγώ θα το επιδιώξω αυτό. Ο δεύτερος στόχος είναι η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο χαρακτήρας μου είναι τέτοιος, εγώ δεν αλλάζω ποτέ τους στόχους, μέχρις ότου υπάρχει θεωρητική δυνατότητα επίτευξης τους. Εγώ νομίζω πως έχουμε κάθε δυνατότητα και κάθε λόγο να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο. Δεν θα ήθελα με τίποτα να χρησιμοποιήσω τους ίδιους κανόνες και μεθοδολογίες που χρησιμοποιούν άλλες ομάδες με την διαιτησία. Σήμερα είμαι πολύ ευτυχισμένος όχι επειδή κερδίσαμε τον Αστέρα που το είχαμε ανάγκη. Πολύ περισσότερο πριν το ματς του κυπέλλου. Πολύ περισσότερα γιατί θα είχαμε κάνει δύσκολο τον επόμενο στόχο μας αν δεν κερδίζαμε».

Ο Ιβάν Σαββίδης είπε ακόμη για την συναναστροφή του με τους φίλους του ΠΑΟΚ από την Νέα Υόρκη: «Όταν ήρθα στην Νέα Υόρκη την Παρασκευή είχα πει ότι θα ήθελα πάρα πολύ να δω το παιχνίδι με τους φιλάθλους. Είχα μία τόσο ζεστή υποδοχή από τους φιλάθλους και σε μία φάση αισθάνθηκα σαν το σπίτι μου στην Τούμπα. Και αυτό το τονίζω, επειδή δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα και απόλυτα πως η Τούμπα είναι το σπίτι μου. Και βεβαίως πιστεύω ότι η αγάπη που τρέφουν οι φίλαθλοι για την ομάδα δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο σύλλογο. Και όταν βλέπαμε το ματς μαζί και ο διαιτητής σταματούσε το παιχνίδι με οφ σάιντ, οι φίλαθλοι μου έλεγαν πως δεν ήμαστε άλλη ομάδα και σωστά έκανε ο διαιτητής και σταμάτησε. Και μου άρεσε πολύ η έκφραση ενός φιλάθλου στην Νέα Υόρκη που είπε πως ένας δικός μας ήταν ένα στρέμμα… οφσάιντ. Καταλαβαίνω πως ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από ποιοτικό ποδόσφαιρο και θα προχωράμε σε αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να αντιστοιχώ σε όλους τους ποιοτικούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Για αυτούς που δημιουργούν προβλήματα θα διεξάγουμε την διαδικασία κάθαρσης».

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *