Καραπαπάς: “Ο Μαρινάκης δεν θα ρίξει τον Ολυμπιακό Γ’ Εθνική για να γλιτώσει τα χρέη”

1O Κώστας Καραπαπάς, διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με δηλώσεις του στον “Sport24 Radio 103.3” και την εκπομπή, “Ανατροπή & πέναλτ” με τους Σταύρο Γεωργακόπουλο, Ευάγγελο Μίχο και Γιάννη Σερέτη, αναφέρθηκε σε ζητήματα της επικαιρότητας που αφορούν τους “ερυθρόλευκους”.

Για την υπόθεση με την τράπεζα Κρήτης: “Νομίζω ότι έχει απορροφηθεί από άλλη τράπεζα. Αν αναφέρεστε πάντως στο συγκεκριμένο θέμα το οποίο έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες και χθες συγκεκριμένα, υπάρχει μία διαμάχη πάρα πολλών ετών δικαστική με την τράπεζα Κρήτης και όσους την εκπροσωπούν, με τον Ολυμπιακό και κάποιες ιστορίες παλαιότερες οι οποίες προφανέστατα δεν ήταν ευθύνη του Ολυμπιακού αλλά αυτών που τις δημιούργησαν ιστορικά στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός όπως γνωρίζεται και η διοίκηση Κόκκαλη έχουν πληρώσει οποιοδήποτε χρέος υπήρχε για τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν βεβαίως και κάποιες εκκρεμότητες όπως αυτή η οποία θα συνεχίζει να βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, μέχρι να λύσει ο Άρειος Πάγος τι ακριβώς συμβαίνει. Επειδή όμως κάποιοι επιμένουν να μιλάνε για σοκ και επειδή αυτή η λέξη είναι πολύ της μόδας τελευταία για οτιδήποτε συμβαίνει, είναι ένα μεγάλο ποσό τα 22 εκατ. ευρώ σε αυτή την εποχή σίγουρα. Θυμίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει στο τιμόνι του τον κ. Μαρινάκη ο οποίος έχει βάλει στον Ολυμπιακό και στην ομάδα περισσότερο από 100 εκατ. ευρώ. Σας θυμίζω ότι, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει πληρώσει πάνω από 120 εκατ. ευρώ φόρους στο ελληνικό κράτος, οπότε δεν ήρθε η καταστροφή του κόσμου ακόμα και αν μετά από χρόνια όταν βγει αυτή η απόφαση να είναι κατά του Ολυμπιακού.

Να είστε σίγουροι πάντως, ότι ο κ. Μαρινάκης δεν πρόκειται να ρίξει τον Ολυμπιακό στην Γ’ εθνική για να γλιτώσει κάποιο χρέος. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα η οποία είναι υπόδειγμα στην οικονομική της λειτουργία για αυτό άλλωστε, έχει ανταποκριθεί και στα αυστηρότερα κριτήρια του financial fair play εδώ και χρόνια. Τώρα αυτή η ιστορία του 1993 ιστορικά σας το λέω γιατί απασχολεί, πολλοί κάνουν σπέκουλα πάνω σε αυτή την ιστορία χωρίς να ξέρουν την υπόθεση, χωρίς να ξέρουν δηλαδή ότι το περίφημο ποσό που δεν πληρώθηκε που λένε κάποιοι και χαρίστηκε στον Ολυμπιακό, ήταν ένα Φ.ΠΑ. από μεταγραφές τα λεφτά των οποίων ποτέ δεν μπήκαν στα ταμεία του Ολυμπιακού. Πολλοί κάνουν σπέκουλα για τη μεταγραφή του Ντέταρι στην Μπολόνια τα οποία ποτέ δεν μπήκαν στα ταμεία του Ολυμπιακού. Απλά δεν γνωρίζουν τις ιστορίες και η δουλειά τους είναι συγκεκριμένη για να κάνουν αυτή τη διαδικασία για να θολώνουν τα νερά. Είναι μία ιστορία ξαναλέω του 1993 που προφανώς κάποιους τους διατηρεί σε δημοσιογραφική ετοιμότητα. Αν το λέμε δημοσιογραφία τώρα αυτό. Εν πάση περιπτώσει”.

Για το εάν έχει τελεσιδικήση η συγκεκριμένη υπόθεση: “Δεν είναι θέμα τελεσιδικίας. Μην βάλουμε σε νομικούς όρους τους ανθρώπους. Η ιστορία συνεχίζεται δικαστικά στον Άρειο Πάγο. Εκεί θα πάρει χρόνο ακόμα, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Σας ξαναλέω και πάλι ότι είναι θέμα του Αρείου Πάγου από εδώ και πέρα. Δεν χρωστάμε σε κανέναν από όσο γνωρίζω. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που βγαίνουν στις τηλεοράσεις σε εκπομπές και λένε ότι ο Ολυμπιακός έχει μία τρύπα 40 εκατ. ευρώ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν από οικονομικά εταιρειών προφανώς. Μιλάνε για τρύπες της ομάδας τους και δεν μιλάω μόνο για τον Ολυμπιακό. Και για άλλες ομάδες μπορεί να λένε και να μην γνωρίζουν το αντικείμενο. Δεν ξέρουν να διαβάσουν ισολογισμό και ας πούμε δεν υπολογίζουν για παράδειγμα τα περιουσιακά στοιχεία των ομάδων. Ξέρετε σε κάθε εταιρεία, όταν μία εταιρεία έχει αυτό που λέμε «άνοιγμα», αντισταθμίζεται από τα περιουσιακά της στοιχεία και βγαίνει πιο πολύ κερδισμένη. Και η «Apple» έχει «άνοιγμα», όμως τα περιουσιακά της στοιχεία είναι πολύ μεγαλύτερα και έτσι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό θέμα στα οικονομικά της αποτελέσματα. Αυτό δεν το ξέρουν όλοι. Παρόλα αυτά, πιστεύουν ότι δημιουργούν μία ατμόσφαιρα στον κόσμο και έναν φόβο ότι κάτι συμβαίνει. Ορίστε κοιτάξτε τι έπαθε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ ή αντίστοιχα ο ΠΑΟΚ. Όταν τέλος πάντων λένε πράγματα για αυτούς τα οποία δεν γνωρίζουν”.

Για τον αν υπάρχουν κάποια Μέσα τα οποία κάνουν δημοσιογραφία για να πλήξουν επικοινωνιακά τον Ολυμπιακό: “Κοιτάξτε να δείτε, προφανώς ένα θέμα εξαρτάται και πως παρουσιάζετε στον κόσμο έτσι δεν είναι; Νομίζω ότι ο καθένας έχει τα δικά του ελατήρια και τις δικές του πρακτικές και αναλόγως παρουσιάζει οποιοδήποτε θέμα στον κόσμο. Τη Δευτέρα που μας πέρασε το βράδυ, παρουσιάστηκε από τον σταθμό του κ. Αλαφούζου τον ΣΚΑΪ ότι περίπου έγινε εισβολή στο Πολυτεχνείο ή έπεσε η δημοκρατία. Ενώ αυτό που συνέβη ήταν ότι για πρώτη φορά λειτούργησε η νομιμότητα και ένας άνθρωπος ο οποίος είχε αυτόφωρη διαδικασία για να συλληφθεί, πήγαν να τον συλλάβουν. Δηλαδή τι έπρεπε να γίνει ας πούμε; Γιατί ακούω τις δημοσιογραφικές ενώσεις και είδα ανακοινώσεις από την ΕΣΗΕΑ και τον ΠΣΑΤ.

Καταλαβαίνω ότι είναι μία εποχή όπου ο χώρος των ΜΜΕ βάλλεται πανταχόθεν και οι ενώσεις έχουν άλλα πράγματα να κάνουν, όπως τα συνδικαλιστικά και δεν μπορούν να παρατηρούν και αυτά τα θέματα. Αλλά, παρόλα αυτά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος υπερασπίζεται την ελευθεροτυπία όταν στη θέση της ελευθεροτυπίας μπαίνει η στρατευμένη δημοσιογραφία, δημοσιογραφία που συκοφαντεί και η δημοσιογραφία που καταπατά και τους νόμους; Γιατί εμείς ξέρετε, εδώ και χρόνια κάνουμε έναν αγώνα δικαστικό και το έχω ξαναπεί και άλλη φορά νομίζω στο δικό σας ραδιόφωνο και πάλι, ότι εμείς κάνουμε έναν δικαστικό αγώνα διαρκείας απέναντι σε όλη αυτή τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει. Ο κάθε σύλλογος και ο κάθε πρόεδρος συλλόγου, επιλέγει έναν τρόπο να πορευτεί στο ποδόσφαιρο. Εμείς έχουμε επιλέξει να πορευτούμε ποδοσφαιρικά. Άλλοι έχουν επιλέξει να πορευτούν επικοινωνιακά και να προσπαθούν να ακυρώσουν ότι συμβαίνει μέσα στα γήπεδα. Σας λέω λοιπόν ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό, συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση, ότι δικαστική απόφαση έχει βγει η οποία απαγορεύει να δημοσιοποιούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και στοιχεία δικογραφιών, ο ΣΚΑΪ, ο κ. Θωμαΐδης, ο κ. Αλαφούζος το καταπατούν. Δηλαδή βγαίνει μία απόφαση που λέει ότι δεν μπορείς να μιλάς για δεδομένα και δικογραφίες ανθρώπων.

Δεν το λέει ο κ. Μαρινάκης αυτό, ούτε ο Ολυμπιακός. Το λέει η ελληνική δικαιοσύνη. Οι άνθρωποι αυτοί όμως, δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική το συνεχίζουν. Κάποια στιγμή όμως θα γινόταν αυτό. Δηλαδή θα πήγαινε κάποια στιγμή η αστυνομία να δει γιατί δεν τηρείται η δικαστική απόφαση. Μετά από μήνυση δική μας, γιατί εμείς έχουμε πάρει ασφαλιστικά μέτρα και αποφάσεις ότι γίνεται αυτό το πράγμα. Όταν λοιπόν βγήκαν οι πρώτες αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων, εναντίων του ΣΚΑΪ και του κ. Θωμαϊδη, η ενέργεια του ΣΚΑΪ δεν ήταν να σταματήσουν, όπως νομίμως έπρεπε αυτή τη διαρροή δικογραφιών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, αλλά ξέρετε ποια ήταν; Να αλλάξουν την ώρα της εκπομπής του κ. Θωμαϊδη. Να γίνεται μαγνητοσκοπημένη. Είναι ξέρετε η πρώτη παγκοσμίως μαγνητοσκοπημένη εκπομπή, η οποία έχει ζωντανές παρεμβάσεις. Μάλλον αυτό το κάνουν οι «μάγοι» των καναλιών. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάνει παρέμβαση πχ ο κ. Μπέος, σε μία μαγνητοσκοπημένη εκπομπή. Πως γίνεται να παίρνει τηλέφωνο σε μία εκπομπή στις 1 το βράδυ ενώ αυτή έχει γραφτεί στις 23.00; Είναι τρόπος μαγικός ή είναι στημένο; Δεν ξέρω, ας το καταλάβει ο καθένας μόνος του. Οι αποφάσεις που έχουν βγει αλλά και η απόφαση που έχει βγει από το Πολυμελές Πρωτοδικείο, είχε να κάνει και με τον κώδικα Δεοντολογίας που υπάρχει για τα ειδησεογραφικά και τα άλλα δημοσιογραφικά μέσα και τις εκπομπές. Στην ουσία τι κάνει; Απαγορεύει στις εκπομπές, την δημοσιοποίηση εγγράφων, που γίνονται στις αρμόδιες αρχές κατά το στάδιο, την ποινικής προδικασίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχει μια διαδικασία νομική. Δεν μπορεί εσύ, όπως λέει ο νόμος, να βγάζεις αυτά τα στοιχεία. Αυτοί οι άνθρωποι, δεν καταλάβουν από αυτά τα θέματα. Και πώς να καταλάβουν… Την Δευτέρα το βράδυ, είχαν κολλήσει μια κάμερα στο πρόσωπο μιας νεαρής αντιεισαγγελέα, που έκανε την δουλειά της και μισή ώρα την πήγαιναν πάνω κάτω στους ορόφους. Μου κάνει εντύπωση, η αντίδραση, όταν καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο ο κ. Θωμαΐδης, ότι είχε σκοπό να εξυβρίσει τον κ. Μαρινάκη και άλλα πολλά σοβαρά πράγματα, δεν πήρε θέση καμιά δημοσιογραφική ένωση”.

Για τον αστυνομικό που συνόδευε την αντιεισαγγελέα που λένε ότι είναι στην φρουρά του κ. Μαρινάκη: “Για αυτό το λόγο, έβαλαν μια φωτογραφία με ένα αστυνομικό μέσα σε ένα κύκλο, όπως κάνει ο ISIS, η τρομοκρατική οργάνωση. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός λοιπόν, δεν έχει καμία σχέση με την φρουρά του κ. Μαρινάκη. Και αφού τον διαπόμπεψαν 6 ώρες, έναν αστυνομικό εργαζόμενο, μετά κατάλαβαν ότι δεν έχει σχέση με τον κ. Μαρινάκη, την εξαφάνισαν αυτή τη φωτογραφία και τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και έδειξαν ένα βίντεο στο οποίο ένας άνθρωπος από την φρουρά του κ. Μαρινάκη ήταν στο δρόμο (έξω από το κτήριο του ΣΚΑΪ), που είναι δημόσια περιουσία, μπορεί ο καθένας να περάσει από εκεί. Βγαίνει λοιπόν ένας άνθρωπος από την φρουρά του κ. Μαρινάκη από το Metropolitan στις 1.30 τη νύχτα, που έχει πάει για ένα δικό του άνθρωπο εκεί και βλέπει περιπολικά κάθετα στο δρόμο του ΣΚΑΪ και πήγε μέχρι εκεί. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι συνόδευε την αντεισαγγελέα; Όχι βέβαια. Προφανέστατα είναι ένα ψέμα του κ. Θωμαΐδη. Ποτέ κανένας άνθρωπος, δικό μας ή σχετικός με εμάς ή με τον κ. Μαρινάκη δεν συνόδεψε καμία αντιεισαγγελέα στο κτήριο του ΣΚΑΪ. Η αντιεισαγγελέας πήγε να κάνει την δουλειά της.

Αν υπάρχει ένα θέμα, είναι ότι η προηγούμενη αντιεισαγγελέας, που ξεκίνησε να πάει νωρίτερα, χτύπησε σε μια λακκούβα στο δρόμο και δεν πήγε. Αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει. Είναι μια πραγματικότητα αυτή, δεν σας τρολάρω καθόλου με αυτό το θέμα. Η πρώτη αντεισαγγελέας, χτύπησε στο δρόμο και πήγε η δεύτερη. Μου φαίνεται πολύ περίεργο, αλλά εντάξει. Εν πάση περιπτώσει, μπορεί η γυναίκα να χτύπησε στο δρόμο. Δεν έχει όμως και πολύ μεγάλη σημασία. Απλά βλέπω και εγώ την επόμενη ημέρα, για να πούνε κάτι κάποιοι άνθρωποι, για να πάρουν κάποια προνόμια, όπως πχ να παρουσιαστούν μια εκπομπή του ΣΚΑΪ, βγαίνουν σε ένα βαθμό τέτοιας υπερβολής, όπως κάποιοι πολιτικοί, όπως ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος αφού συμμετείχε στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου, τώρα μιλάει για το άσυλο του ΣΚΑΪ. Εν πάση περιπτώσει, όταν κάποιος παρανομεί, κινείται μια διαδικασία για να τον πιάνει ο νόμος. Τώρα αν αυτό, παρανομεί, συκοφαντεί και αδιαφορεί για τις δικαστικές αποφάσεις, το βαφτίζουν ελευθεροτυπία, με συγχωρείτε, τότε έχουμε διαφορετική άποψη για την ελευθεροτυπία».

«Ο οποιοσδήποτε ρεπόρτερ Ολυμπιακού μπορεί να έχει μοιραστεί μία επιχειρηματολογία, την οποία συζητάμε όλοι γύρω από τον Ολυμπιακό, είναι προφανές γιατί συμβαίνει. Γιατί ενημερώνεται από Μέσα του Ολυμπιακού, μιλάει με ανθρώπους του Ολυμπιακού, οπότε λογικό να έχει μία σχετική και συγγενική επιχειρηματολογία. Ο κ. Μελισσανίδης (σ.σ. απαντώντας σε σχετικό ερώτημα) επειδή αγαπάει πάρα πολύ την ΑΕΚ, αυτό λέω, δεν θα έπρεπε να την αφήσει να πάρει ένα τέτοιο στίγμα, με το να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. Καταλάβατε; Ο κ. Μαρινάκης αγαπάει τον Ολυμπιακό, δεν θα τον άφηνε ποτέ. Είναι πολύ σαφές αυτό που είπα. Εγώ δεν θα σταθώ σε αυτά που λένε, ότι συμμετείχε σε αυτές τις διαδικασίες, των εισβολών των φιλάθλων και όλα αυτά. Δεν με απασχολούν αυτά, ούτε έχω καμία δουλειά. Σας λέω όμως, ότι όταν αγαπάς πάρα πολύ και έχεις τα χρήματα να στηρίξεις την ομάδα σου, δεν την αφήνεις να έχει αυτό το στίγμα και να το φέρει πάντοτε, της Γ’ Εθνικής. Πολύ απλό είναι αυτό που λέω. Και όσο για την Εφορία, υπάρχουν ομάδες, οι οποίες δεν έχουν πληρώσει την Εφορία που τους αναλογούσε. Άρα δεν είπαμε ότι πληρώνει κάθε ομάδα 120 εκατομμύρια. Προφανώς. Ένα τεράστιο μέγεθος πληρώνει περισσότερα χρήματα στην Εφορία. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες ομάδες και μικρότερες και μεσαίες και σχετικά μεγάλες, οι οποίες δεν πληρώνουν τα χρέη τους στην Εφορία”, σχολίασε ο Κώστας Καραπαπάς, απαντώντας σε mail ακροατή.

Για τη σέλφι με τον Σάββα Θεοδωρίδη μπροστά στη Λεωφόρο: “Έχει βγει σε κάποια στιγμή που ο κ. Θεοδωρίδης είχε μια επίσκεψη εκεί σε έναν δικό του άνθρωπο, συμβολαιογράφο και ήμουν και εγώ μαζί του και περπατήσαμε ευχάριστα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τη βγάλαμε. Η σέλφι που έβαλα εγώ ήταν απλά μια δήλωση ότι εμείς στον Ολυμπιακό είμαστε οικογένεια, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν ζιζάνια, δεν θα το καταφέρουν και εν πάση περιπτώσει πρέπει και εσείς που είστε στα ΜΜΕ να προβληματιστείτε, άσχετα αν με το τι ομάδα είστε και ποιον υποστηρίζετε, να σκεφτείτε λίγο όλη μέρα τι λέτε στα τηλέφωνα. Και να σκεφτείτε τι θα γινόταν αν κάποια στιγμή τα βλέπατε αυτά στις τηλεοράσεις. Όλοι έχουμε πει πράγματα που δεν θα θέλαμε να ακουστούν, είτε σε φιλικό επίπεδο, είτε επειδή ήμασταν συνεννοημένοι να τα πούμε, είτε για διάφορους λόγους. Σας διαβεβαιώ ότι εμείς στον Ολυμπιακό είμαστε κάτι παραπάνω από αγαπημένοι και για αυτό έβαλα και εγώ αυτή τη σέλφι, γιατί επρόκειτο για ένα πολύ ωραίο μεσημέρι το οποίο είχαμε περάσει και είχαμε πιει και έναν ωραίο καφέ. Δεν είπα ότι ήταν την ίδια μέρα, ούτε το υποστήριξα. Ίσα ίσα που θα έπρεπε να το βλέπουν όλοι θετικά. Ότι μετά από κάτι τέτοιο και απέναντι σε όλες αυτές τις λάσπες και τη γελοιότητα, εμείς απαντάμε αγαπημένοι και ενωμένοι”.

Για τις μεταγραφικές υποθέσεις που αφορούν στον Ολυμπιακό: “Πρώτα από όλα θέλω να θυμίσω κάτι το οποίο είπε ο κ. Βρέντζος στην παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας. Ότι δηλαδή είναι ένα καλοκαίρι με Euro και όλες οι διαδικασίες πάνε αργότερα, τα γραφεία των ατζέντηδων προτιμούν να περιμένουν, να πάρουν χρόνο. Και πολλές αλλαγές θα γίνουν στις ομάδες και καραμπόλες. Ο Βιλένα είναι μια υπαρκτή περίπτωση. Είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές, ο οποίος όντως μας ενδιαφέρει. Πράγματι υπήρξε επίσκεψη εκπροσώπου του στην Ελλάδα και συζήτηση με τον Ολυμπιακό. Δεν ήρθε ο ίδιος, όπως γράφτηκε. Έγινε μια κουβέντα σε πολύ καλό κλίμα και με πολύ καλή διάθεση από τις δύο πλευρές. Είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση. Είναι ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο εμείς βλέπουμε περίπου 2,5 χρόνια, έχει μπει ήδη γερά στις εθνικές ομάδες της Ολλανδίας, όπως ξέρετε όποιος είναι στην Εθνική Ολλανδίας παίρνει τεράστια αξία. Ο Βιλένα απέρριψε την Ίντερ και αυτό δείχνει και τη δική του πρόθεση. Πολλές φορές ο κόσμος λέει, είναι δυνατόν να απορρίψει το Καμπιονάτο και την Ίντερ και να έρθει στην Ελλάδα; Πολλές φορές ένα παιδί που είναι σε αυτή την ηλικία, προτιμά να είναι στην πρώτη γραμμή, να παίζει, να είναι βασικός, να βγει στη βιτρίνα του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά να είναι σε έναν τεράστιο σύλλογο και να είναι το νούμερο 28 ή 35. Πρέπει και αυτό να το έχει ο κόσμος στο μυαλό του. Εμείς έχουμε κάνει μία πολύ καλή κουβέντα με την πλευρά του Βιλένα και νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε εάν είναι θετική ή αρνητική η εξέλιξη. Είναι οκτάρι που τα έχει όλα, μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση”.

Για τον Εστέμπαν Καμπιάσο: “Ο Καμπιάσο δεν έχει συμβόλαιο. Θα ενημερώσουμε τι ακριβώς θα γίνει με αυτό το θέμα τις επόμενες ημέρες. Θέλω να πω και μια κουβέντα για τον Νταβίντ. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο στην ομάδα τον αγαπάμε όλοι πάρα πολύ και έτσι έχουμε εξαιρετική σχέση. Η διαδικασία στις ομάδες δεν μπορεί να είναι πάντα συναισθηματική, και τηρούμε αυτό που έχει ζητήσει ο Σίλβα για φέτος, δηλαδή να υπάρχει μια ομάδα η οποία θα ρίξει ακόμη περισσότερο τον μέσο όρο ηλικίας. Και το σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί απαιτεί συγκεκριμένα στοιχεία. Έβαλα στα social media κάτι το οποίο τα λέει όλα για τον Νταβίντ. Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε, δε νομίζω ότι θα χαθούν οι δρόμοι μας με τον Φουστέρ”.

Για τον Ρομπέρτο και το θέμα παραμονής του ή μη: “Η λαϊκή απαίτηση πρέπει να συμβαδίζει και με την απαίτηση και τα θέλω του ίδιου του Ρομπέρτο αρχικά. Θυμίζω ότι έχει μια οικογένεια, η οποία ζει στην Ισπανία και κάποια στιγμή ίσως γυρίσει εκεί, γιατί δεν μπορεί να ζει πλεόν μακριά από την οικογένειά του και αυτό είναι ανθρώπινο και όλοι θα το καταλάβουμε. Θα περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, να δούμε τι θα γίνει και θα ενημερώσουμε σχετικά. Ξέρετε πόσο σημαντικός είναι ο Ρομπέρτο για εμάς, αλλά έχουμε και τον καλύτερο Έλληνα τερματοφύλακα, τον Στέφανο Καπίνο. Θα πει ο Σίλβα εάν θα χρειαστεί άλλος τερματοφύλακας. Ο Καπίνο είναι ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας και σε μικρή ηλικία έχει καταφέρει να πάρει πάρα πολλές εμπειρίες. Θα είναι ο τερματοφύλακας της Εθνικής για τα επόμενα δέκα χρόνια, κάποια στιγμή πρέπει να παίξει και ο Καπίνο”.

Για το αν θα παίξει ο Ολυμπιακός Ευρώπη: “Θα παίξουμε τον πρώτο προκριματικό στις 27 Ιουλίου και στις 3-4 Αυγούστου τον επαναληπτικό. Ο Ολυμπιακός για μια ακόμη φορά θα είναι η ομάδα που θα μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς για την Ελλάδα και μαζί με τις άλλες ομάδες, ελπίζω, να γυρίσουμε αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τα προκριματικά και τις καταστροφές και να πάμε σε ένα ωραίο περιβάλλον, να παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ”.

Για τις προτάσεις που έχουν έρθει για παίκτες (Μαζουακού κλπ.): “Είναι πολιτική δική μας να μην δημοσιοποιούμε προτάσεις που απορρίπτουμε. Για να ξέρει ο κόσμος, έχουμε απορρίψει πολλές. Τον Γενάρη ξέρετε όλοι την πρόταση για τον Ιντέγε, η οποία απορρίφθηκε, πάνω από 15 εκατομμύρια”.

Για το θέμα Νότιγχαμ Φόρεστ – Μαρινάκης: “Υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες στην Ευρώπη που θέλουν ανθρώπους σαν τον κύριο Μαρινάκη, με τεράστια οικονομική επιφάνεια, που αγαπούν το ποδόσφαιρο, που έχουν το know how και που στην πιάτσα της ποδοσφαιρικής αγοράς, είτε των ατζέντηδων είτε τον παραγόντων του ποδοσφαίρου, θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους προέδρους ευρωπαϊκής ομάδας, σε όλα τα επίπεδα, με τον τρόπο που διαχειρίζεται την ομάδα, το marketing του ποδοσφαίρου. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να μη ζητάει μια ομάδα όπως η Νότιγχαμ να έχει έναν άνθρωπο σαν τον Μαρινάκη στο τιμόνι της. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι ανακοινώσιμο, ούτε έχει σχέση με τον Ολυμπιακό. Τι είπε ο κ. Μαρινάκης στο μικρόφωνο, κατά την εφετινή φιέστα; Δεν είπε 15 χρόνια τουλάχιστον ακόμα; Ε τι συζητάμε τότε;”

contra.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *