Κατακραυγή εναντίον ΣΥΡΙΖΑ για ΜΑΤ και πλειστηριασμούς: «Συντρόφια δέρνουν πρώην συντρόφια!»

Ξύλο, δακρυγόνα και τραυματίες σε συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφείο – Τα ΜΑΤ που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε συγκρούστηκαν με πρώην συντρόφους των κυβερνώντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – «Στο σκαμνί οι πολιτικοί εγκληματίες Τσίπρας, Τόσκας, Κοντονής» λέει ο Λαφαζάνης
Σε δύο φωτογραφίες που έγιναν viral στο διαδίκτυο συμπυκνώνεται ο αποτροπιασμός και η διάχυτη απογοήτευση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των πλειστηριασμών, ύστερα από τα ντροπιαστικά επεισόδια που συνέβησαν την Τετάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε αμφότερες τις εικόνες πρωταγωνιστούν οι ασπίδες των ΜΑΤ.
Στην μία έχουν αναγραφεί συνθήματα όπως «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» κ.α. πάνω στις ασπίδες που το πλήθος των διαμαρτυρόμενων για τους πλειστηριασμούς απέσπασε από τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. Στη δεύτερη εικόνα, με την κατάλληλη περιποίηση στο photoshop, έχουν προστεθεί τα εμβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στην εξάρτυση της μάχιμης αστυνομικής μονάδας.

Ο σαρκασμός δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο εύστοχος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση εφαρμόζει πάση θυσία τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2015, ακόμη και με την παρέμβαση των ΜΑΤ τα οποία θα καταργούσε, με γκλομπ, δακρυγόνα κ.λπ. εναντίον πρώην συντρόφων όπως τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

Η οργή και ο χλευασμός κατά της κυβέρνησης εξάλλου αποτυπώθηκε έντονα, ειδικά στο Twitter, όπου, ενώ όλοι καταδίκαζαν την ωμή βία των ΜΑΤ, δεν γινόταν να μην σχολιάσουν και το γεγονός πως η «αριστερή κυβέρνηση» του Αλέξη Τσίπρα, εκπροσωπούμενη από τις κρατικές αστυνομικές δυνάμεις χτυπούσε τους πρώην συντρόφους του πρωθυπουργού και των υπολοίπων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σήμερα μέλη της ΛΑΕ…

«Συντρόφια χτυπούν πρώην συντρόφια», ήταν το κοινό… συμπέρασμα, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που αναρωτήθηκαν αν τα «αριστερά ΜΑΤ» χτυπούν με μεγαλύτερη «ευαισθησία» από τα «δεξιά ΜΑΤ», που ο πρωθυπουργός και οι σύντροφοί του κατήγγειλαν μετά από κάθε διαδήλωση, υποσχόμενοι μάλιστα και την κατάργησή τους, «μόλις αναλάβουν την εξουσία».

Επαναλαμβάνοντας φράσεις όπως «θα καθίσουν στο σκαμνί» και «πολιτικοί εγκληματίες οι Τσίπρας, Τόσκας, Κοντονής», σχεδόν όμοιες με αυτές που ακούστηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή αλλά για την υπόθεση Novartis, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιτέθηκε στους κυβερνώντες. Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής της ΛΑ.Ε. και πρώην υπουργού ήταν η εξής: «Αυτό που έγινε σήμερα με την επίθεση των ΜΑΤ έξω από το συμβολαιογραφείο είναι πρωτοφανές, ακόμη και για εμάς που έχουμε ζήσει σκοτεινές και τραγικές στιγμές σε αυτήν την χώρα. Εδώ είχαμε τα ΜΑΤ να μας πετάνε αθρόα χημικά, να μας χτυπάνε με γκλομπ, ακόμη να πετάνε και μπουκάλια, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλούς με αναπνευστικά προβλήματα και λιποθυμίες, ενώ τρεις αγωνιστές, εκ των οποίων δύο στελέχη της ΛΑ.Ε, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ‘Σωτηρία’ και το ‘Λαϊκό’.

Υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί εγκληματίες Τσίπρας, Τόσκας, Κοντονής και οι τράπεζες που δίνουν εντολές στο κύκλωμα του Ρούσκα να ληστεύει νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Όλοι αυτοί θα πληρώσουν, θα λογοδοτήσουν και θα κάτσουν στο σκαμνί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην λογοδοτήσουν για τις εγκληματικές ευθύνες τους. Είναι ντροπή ότι ακόμα και σε μια ώρα εθνικών απειλών και κινδύνων, κυβέρνηση και τραπεζίτες θεωρούν ότι βρίσκουν πρόσφορη ευκαιρία για να ξεσπιτώσουν κόσμο και να του πάρουν την περιουσία.

Οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις για να περάσουν, θέλουν νεκρούς. Γι’ αυτό και τα σχέδια τρόικας, κυβέρνησης, πιστωτών θα ακυρωθούν από τις λαϊκές αντιδράσεις. Τέλος να σημειώσω ότι και η σημερινή αγωνιστική πίεση του κινήματος δεν πήγε καθόλου χαμένη. Είχε νικηφόρο αποτέλεσμα, πράγμα που δείχνει ότι ο αυταρχισμός μπορεί να πέφτει στο κενό. Όλοι οι πλειστηριασμοί, τελικά, λόγω της παρουσίας μας στο συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου, μεταξύ αυτών και μια πρώτη κατοικία, μικρά διαμερίσματα και καταστήματα και μια μικρή έκταση μικρομεσαίας αγροτικής κατοικίας, ανεστάλησαν. Και αυτό θα πρέπει να πιστωθεί ως επιτυχία του κινήματος».

«Άγρια, ωμή επίθεση από τα ΜΑΤ»
Βαριές καταγγελίες κατά της κυβέρνησης περιλαμβάνει η ανακοίνωση της ΛΑ.Ε. στην οποία αναφέρεται ότι «άγρια, ωμή και απρόκλητη επίθεση με βροχή χημικών, γκλομπ, ακόμα και με μπουκάλια δέχθηκαν οι αγωνιστές του κινήματος από τα ΜΑΤ σε συγκέντρωση για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που είχε καλέσει η Λαϊκή Ενότητα έξω από το συμβολαιογραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18. Με πολιτικά εγκληματικές εντολές των Τσίπρα, Κοντονή, Τόσκα και σε συνεργασία με τους τραπεζίτες και με τον πραξικοπηματία επίορκο πρόεδρο των συμβολαιογράφων Αθηνών Πειραιώς, Γ. Ρούσκα, οι δυνάμεις καταστολής ξεπέρασαν σήμερα κάθε όριο αυταρχισμού.

Η επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κυρίως για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σε συμβολαιογραφείο της οδού Καποδιστρίου 18, ξεκίνησε με απωθήσεις και σπρωξίματα των ΜΑΤ κατά του Παν. Λαφαζάνη με σκοπό να τον κατεβάσουν βίαια από το πεζοδρόμιο. Μπροστά στις διαμαρτυρίες του Παν. Λαφαζάνη για τις σπρωξιές, τα ΜΑΤ με εντολή άνωθεν ξεκίνησαν την εφόρμηση και άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως με τα γκλομπ και τις ασπίδες και σύντομα άρχισαν να ρίχνουν αθρόα και ‘στο ψαχνό’ χημικά.

Η κατάσταση στον στενό δρόμο της Καποδιστρίου έγινε νεφώδης και αποπνικτική και δεκάδες διαδηλωτές είχαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τρεις από αυτούς, η αγωνίστρια Δέσποινα Θανοπούλου και δύο στελέχη της ΛΑ.Ε, ο Άλκης Αντωνιάδης και ο Κώστας Σερεβέτας τραυματίστηκαν, με την πρώτη αρκετά σοβαρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ‘Σωτηρία’ και το ‘Λαϊκό’. Κάτω από την πίεση του κινήματος και το βάρος της επίθεσης των ΜΑΤ και των τραυματισμών, η συμβολαιογράφος της Καποδιστρίου αναγκάστηκε τελικά να αναστείλει όλους τους πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί και οι οποίοι συμπεριελάμβαναν μια πρώτη κατοικία, πολλά μικρά διαμερίσματα και καταστήματα και μια αγροτική μικρομεσαία επιχείρηση. Ο μόνος πλειστηριασμός, ο οποίος δεν έγινε και αυτός λόγω ρύθμισης, αφορούσε μεγάλο ξενοδοχείο στην Κω».

Δικογραφία για τα επεισόδια
Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα iskra.gr «δικογραφία σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τα επεισόδια με τραυματίες που σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου, στην Αθήνα, όπου πραγματοποιούσαν συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών μέλη της Λαϊκής Ενότητας, του κινήματος ‘Δεν Πληρώνω’, καθώς και κινήματα κατά των πλειστηριασμών.

Παράλληλα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης. Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για τραυματισμούς, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ιδιωτών (!) και, λέγοντας ψέματα, μιλάει και για τραυματίες αστυνομικούς. Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ενότητα είχε καταγγείλει ‘απρόκλητη βία, χημικά και αστυνομική καταστολή ενάντια στους διαδηλωτές της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών’, σημειώνοντας πως κατά τη διάρκεια της έντασης έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο, τραυματίστηκαν τρία άτομα (δύο στελέχη της και ένα μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών).

Κύκλοι του κινήματος τόνιζαν ότι η δικογραφία της Κρατικής Ασφάλειας γίνεται περισσότερο για τα μάτια του κόσμου και υπό την πίεση της γενικής κατακραυγής για την φρικαλέα συμπεριφορά των ΜΑΤ, η οποία δεν θα μπορούσε να επιδειχθεί αν δεν είχαν σαφείς άνωθεν εντολές και πλήρη πολιτική κάλυψη. Η υποκρισία, λοιπόν, περισσεύει, όπως περίσσεψε και όταν πάλι είχαν συντάξει δικογραφία για το χτύπημα στο κεφάλι από βολίδα χημικού της Σόφης Παπαδόγιαννη, η οποία δικογραφία στην συνέχεια καταχωνιάστηκε στο αρχείο».

Η Λαϊκή Ενότητα, πάντως, πανηγυρίζει τη νίκη της, παρά τα έκτροπα που σημειώθηκαν: «Τίποτα δεν πάει χαμένο! Η πίεση του κινήματος στο συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου, στο οποίο κάλεσε συγκέντρωση η ΛΑ.Ε, δεν πήγε χαμένη. Η επίθεση των ΜΑΤ μπορεί να έδειξε την αγριότητα των κυβερνώντων αλλά δεν έφερε το αποτέλεσμα που ήθελαν. Τελικά όλοι οι πλειστηριασμοί στο εν λόγω συμβολαιογραφείο ανεστάλησαν. Μεταξύ αυτών μια μικρή πρώτη κατοικία, αρκετά μικρά διαμερίσματα και καταστήματα και μια μικρή έκταση μικρομεσαίας αγροτικής επιχείρησης στην Λάρισα. Αν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας μαζικοποιηθεί και αγκαλιαστεί ενωτικά από χιλιάδες ακόμα πολίτες, πέρα από άλλες διαφορές, σίγουρα θα ματαιώσει τους άδικους πλειστηριασμούς».

Στιγμιότυπα από τα επεισόδια στην Αθήνα
φωτογραφίες: William Faithful

Η τραυματίας Δήμητρα Θανοπούλου έχε σωριαστεί στο πεζοδρόμιο.

Η τραυματίας, μέλος του κινήματος «δεν πληρώνω» μεταφέρεται στο ασθενοφόρο.

Ένας από τους τραυματίες έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου, στο κέντρο της Αθήνας

Κάποιοι από τους διαδηλωτές ένιωσαν δυσφορία λόγω της χρήσης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις

Τα ΜΑΤ απώθησαν βίαια τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας που επιχείρησαν να συνοδεύσουν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη μέσα στο συμβολαιογραφικό γραφείο

Εικόνες από τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *