Κατσικάρης: «Ευχάριστος προβληματισμός για Εθνική»

ÌÏÕÍÔÏÌÐÁÓÊÅÔ 2014 / ÉÓÐÁÍÉÁ / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÅËËÁÄÁÓ / WORLD CHAMPIONSHIP 2014 / SPAIN / GREECE TRAININGΠληθώρα επιλογών για όλες τις θέσεις έχει ο Φώτης Κατσικάρης για την Εθνική εν όψει Ευρωμπάσκετ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας στην «Αγορά» αναφέρθηκε σε περιπτώσεις συγκεκριμένων παικτών, όπως τους Σπανούλη, Κουφό, Παππά-Γιάνκοβιτς, τα κολεγιόπαιδα των ΗΠΑ, αλλά και τον Βεζένκοφ. Παράλληλα μίλησε για το ενδεχόμενο πρότασης από σύλλογο, αλλά και την ΑΕΚ.

Αναλυτικά, ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για:

-τον μεγάλο ανταγωνισμό για μια θέση στην Εθνική: «Είναι ευχάριστο να εξελίσσονται πολλά παιδιά, να ωριμάζουν παίζοντας σε ομάδες απαιτήσεων. Είναι πολλά παιδιά που κάνουν καλή χρονιά και πράγματι θα δημιουργηθεί ευχάριστος προβληματισμός όταν θα βάλουμε κάτω τα κριτήρια (αγωνιστικά και χημείας) για να φτιάξουμε την αποστολή του Ευρωμπάσκετ».

-τα προβλήματα τραυματισμών: «Είμαι προπονητής και καταλαβαίνω. Δεν είναι ευχάριστο, πρωτίστως για τον ίδιο τον παίκτη. Οι καταπονήσεις των παικτών είναι μεγάλες. Το θέμα είναι οι τραυματισμοί να είναι περαστικοί. Αυτό το κομμάτι πάντα θα υπάρχει στο επαγγελματικό μπάσκετ. Ελπίζω τα παιδιά να είναι καλά».

-τον Βασίλη Σπανούλη: «Με τον Βασίλη έχουμε μιλήσει, μιλούσαμε συχνά και πριν. Είναι δεδομένη η θετική του διάθεση και το πόσο αγαπάει την Εθνική ομάδα, θα μιλάμε συνεχώς έτσι κι αλλιώς. Επαναλαμβάνω, το ζητούμενο είναι τα παιδιά να είναι καλά».

-την αναβάθμιση των Παππά και Γιάνκοβιτς: «Με τις αλλαγές που έγιναν και την απόφαση να στηριχθεί η επιλογή Γιάνκοβιτς στο ‘3’, η εμπιστοσύνη αυτή τον έχει βοηθήσει. Είναι πολύ ταλαντούχος. Μέσα από τα παιχνίδια, μέσα από τα λάθη μαθαίνει να ωριμάζει. Ο Παππάς εκμεταλλεύθηκε τη φιλοσοφία Ιβάνοβιτς, που του ταιριάζει. Έχει πολύ ταλέντο. Ξέρετε, κάθε παίκτης χρειάζεται διαφορετικό χρόνο και συνθήκες. Τώρα ήρθε η κατάλληλη ώρα για εκείνον. Ωριμάζει αγωνιστικά και συναισθηματικά και ήδη έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε όλα αυτά τα κομμάτια».

-την υπόθεση του Κώστα Κουφού: «Είμαι αισιόδοξος για την επαφή με τον Κουφό και τη διάθεσή του. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Ξέρουμε τη διαδικασία των FREE agents. Αν βρει ομάδα σε χρόνο τέτοιο που θα του επιτρέψει να μπει στην προετοιμασία και είναι υγιής, θα έρθει. Μέχρι τον Ιανουάριο δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω, θα ξαναπάω στις ΗΠΑ, θα ξαναβρεθούμε».

-το αν υπάρχει θέμα Βεζένκοφ: «Δεν με έχει απασχολήσει το θέμα, γιατί είναι σε επίπεδο φημών. Το σχόλιο που θα κάνω είναι ότι πρόκειται για καταπληκτικό παίκτη, πολύ έξυπνο, σε μια θέση που μαζί με εκείνη του πλέι μέικερ είναι οι πιο σημαντικές στο μοντέρνο μπάσκετ».

-τους Έλληνες στα κολέγια των ΗΠΑ: «Έχουμε ειδικό δίκτυο που παρακολουθεί αρκετά παιδιά που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Χωρίς να είναι κάτι πιεστικό, που πρέπει ή θα γίνει άμεσα, τους παρακολουθούμε. Άλλωστε, τα δεδομένα του κολεγιακού από το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι διαφορετικά».

-το τιμ των συνεργατών του: «Θα είναι ίδιο, γιατί θεωρώ ότι δουλέψαμε άψογα τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και σε επίπεδο σχέσεων και νοοτροπίας. Είναι επιθυμία όλων. Το ευχαριστηθήκαμε πολύ πέρυσι και αυτό που μας πλήγωσε μεγάλωσε την επιθυμία μας».

-το αν μπορούν οι «αιώνιοι» να φτάσουν στο Final Four: «Έχουν τις δυνατότητες. Είναι έμπειροι οργανισμοί. Και οι δύο έχουν τον χαρακτήρα και τις προσωπικότητες να προκριθούν. Υπάρχει τεράστιος σεβασμός στην Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ουδείς τους θέλει αντιπάλους στην οκτάδα. Το μειονέκτημα έδρας είναι δύσκολη κατάσταση, αλλά σε κάνει και πιο δυνατό. Πιο πολύ ο Ολυμπιακός, που έχει από χρόνια τις βάσεις που συνεχίζονται, αλλά και ο Παναθηναϊκός, που έκανε μεγάλες αλλαγές και συνεχώς μεγαλώνει ξανά, έστω κι αν έχει διαφορετική εικόνα στο ΟΑΚΑ σε σχέση με τα εκτός έδρας».

-τις συνεχείς φήμες για Ρεάλ: «Τι να πω, έχω κουραστεί με αυτό. Μιλάω ειλικρινά. Από το 2011, που τους αποκλείσαμε από τους τελικούς, το όνομά μου υπάρχει πολύ καλά στα μπλοκάκια τους. Αυτό το γνωρίζω, το έχω εισπράξει. Με έχουν καλά αξιολογημένο. Ως εκεί. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

-το αν θα άφηνε την Εθνική για έναν σύλλογο: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αποκλείεται. Υπάρχει η ηθική και η επαγγελματική δέσμευση, αλλά και η σχέση με την ομοσπονδία. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν σας κρύβω ότι μου έχει λείψει η καθημερινότητα του πάγκου. Είμαι ενεργός προπονητής, θέλω να κοουτσάρω έναν σύλλογο που θα καλύπτει τις φιλοδοξίες μου. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα επί του παρόντος, αλλά και να συμβεί, θα βρω τρόπο να μη διαταραχθεί αυτή η σχέση με την Εθνική ομάδα, που πάνω απ’ όλα είναι σχέση καρδιάς και ευθύνης».

-την επιστροφή της ΑΕΚ: «Είναι η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω παίκτης και στη συνέχεια προπονητής. Πέρασε πολύ δύσκολα η ομάδα και είναι πολύ ευχάριστο ότι εξελίχθηκε καλά. Σε τόσους μήνες με τον Μάκη Αγγελόπουλο έγιναν τόσο πολλά πράγματα, ήρθαν τόσοι παίκτες μεγάλης αξίας, μαζί με έναν άξιο και έμπειρο προπονητή που ξέρει όσο κανένας την ομάδα. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι επιστρέφει ανταγωνιστική, οι άνθρωποι της θέλουν να την ξαναδούν στην Ευρώπη και υπάρχει τρομερή χημεία διοίκησης, προπονητή, παικτών και, φυσικά, των φιλάθλων».

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *