Κινήσεις-ανάχωμα από Φώφη Γεννηματά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στα παράλληλα μέτωπα της εσωτερικής αναδιοργάνωσης και της πλήρους πολιτικής «ενεργοποίησης», ώστε, μεταξύ άλλων, να αποκρουστεί και η εκατέρωθεν πίεση από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζει το Κίνημα Αλλαγής. Κάτι που αποτυπώνεται στις πρώτες κινήσεις της Χαρ. Τρικούπη μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το αποτέλεσμα του οποίου, παρά τις αντιδράσεις που πυροδότησε, είναι γεγονός ότι δημιούργησε καθαρό έδαφος στην ηγεσία για να προωθήσει τον σχεδιασμό της.

Στην πρώτη κατεύθυνση, άλλωστε, ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο το «παζλ» της κεντρικής δομής της παράταξης, με την ανακοίνωση των τομεαρχών, αλλά και με τον ορισμό των οργάνων πιστοποίησης, διαφάνειας και ελέγχου, που θα έχουν έναν ευρύτερο εποπτικό ρόλο εντός του κόμματος. Αναφορικά με τους τομείς, η κίνηση της ηγεσίας να διευρύνει τον αριθμό των συμμετεχόντων, αξιοποιώντας πάνω από 1.300 στελέχη από διάφορες τάσεις, έχει και σημειολογικό χαρακτήρα, αποτελώντας, κατά τη Χαρ. Τρικούπη, μήνυμα ανανέωσης. Θεωρείται από κάποιους μάλιστα ότι συνιστά και μια έμμεση απάντηση στις κατηγορίες περί «κλειστού κόμματος», που εκφράστηκαν εμφατικά με αφορμή το «πράσινο» συνέδριο.

Οσον αφορά το δεύτερο κομμάτι, η πρόσφατη παρέμβαση της Φ. Γεννηματά σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτέλεσε, όπως τονίζουν και συνεργάτες της, μια καθαρά προσωπική και εν μέρει απρόσμενη, ακόμη και σε εσωκομματικό επίπεδο, πρωτοβουλία. Εκτιμάται ότι μαρτυρά, πάντως, την πρόθεση της ηγεσίας να μη «ρυμουλκείται» από άλλες πολιτικές δυνάμεις, αλλά να παίζει ενεργό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό και να επιχειρεί να καθορίζει τις εξελίξεις, ειδικά στα μείζονα ζητήματα. Η συγκεκριμένη παρέμβαση, άλλωστε, είχε αποδέκτες τόσο το Μαξίμου όσο και την Κουμουνδούρου, με στόχο, μεταξύ άλλων, να αυξήσει την πίεση και προς τις δύο πλευρές, ώστε να φανερώσουν δείγματα των προθέσεών τους.

Την ίδια ώρα, στην κατεύθυνση της αποδόμησης του επιχειρήματος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει έδαφος εις βάρος του, το ΚΙΝΑΛ «σηκώνει ψηλά» τις εκλογικές επιδόσεις του σε συνδικαλιστικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Σχολιάζοντας τη δεύτερη θέση που έλαβε η υποστηριζόμενη από το Κίνημα παράταξη στο Οικονομικό Επιμελητήριο –όπου υπενθυμίζεται πως υπήρξαν πέντε «διαρροές» προς το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ– η Χαρ. Τρικούπη έκανε λόγο για «επιβεβαίωση των ισχυρών δεσμών της παράταξης με την κοινωνία».

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *