ΚΙΝΑΛ: στις κάλπες χωρίς ανοικτά μέτωπα στο εσωτερικό

Η διάθεση για «ανακωχή» μεταξύ Γεννηματά – Παπανδρέου φάνηκε στο τελευταίο συνέδριο στο ΣΕΦ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ενα ήταν το βασικό ερώτημα που ετίθετο τους τελευταίους μήνες όσον αφορά το εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ: Θα κατάφερνε η Χαρ. Τρικούπη να κλείσει όλα τα εσωκομματικά μέτωπα, ώστε η πορεία προς τις ευρωεκλογές να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή; Οκτώ ημέρες πριν από τις κάλπες, φαίνεται πως σε σημαντικό βαθμό αυτό έχει επιτευχθεί.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου στην Αχαΐα για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, την οποία επικύρωσε η Φώφη Γεννηματά μέσω της ομιλίας της στην Πάτρα την Τετάρτη, αποτέλεσε ένα βασικό κομμάτι του εν λόγω «παζλ». Οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών δοκιμάστηκαν ουκ ολίγες φορές το τελευταίο διάστημα, με τον πρώην πρωθυπουργό να… κλείνει σε αρκετές περιπτώσεις το μάτι προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας τη δυσφορία της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Ωστόσο, αρχής γενομένης από το πρόσφατο συνέδριο στο ΣΕΦ, άρχισε να διαφαίνεται μια εκατέρωθεν πρόθεση για «ανακωχή». Πρόθεση η οποία μεταφράστηκε σε πράξη με την ανακοίνωση της Τετάρτης, ικανοποιώντας την επιθυμία που είχε εκφράσει εδώ και καιρό ο κ. Παπανδρέου.

Αρκετές ομοιότητες παρουσιάζει και η περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη, ισχυρής εσωκομματικής φωνής, αλλά και βασικού αντιπάλου της Φώφης Γεννηματά στις εκλογές του 2017 για την ηγεσία. Οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχουν επιλυθεί σε απόλυτο βαθμό, ωστόσο η τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη εκ νέου στο ευρωψηφοδέλτιο φαίνεται πως έχει λειτουργήσει κατευναστικά.

Τελευταίο κομμάτι της «εξίσωσης», και μοναδικό που –επισήμως τουλάχιστον– παραμένει ανοικτό, είναι αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου, η τοποθέτηση του οποίου ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας κερδίζει έδαφος.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *