Κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας αψηφούν τον κοροναϊό

Κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας αψηφούν τον κοροναϊό

REUTERS/CHINA DAILY

Κάποιες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας συνεχίζουν να κατασκευάζουν εξαρτήματα και προϊόντα παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης σε διάφορες πόλεις και επαρχίες για τερματισμό των σχετικών δραστηριοτήτων, καθώς το Πεκίνο επιχειρεί να σταματήσει την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Huawei Technologies ανέφερε τη Δευτέρα ότι επανεκκίνησε την παραγωγή προϊόντων, μεταξύ των οποίων καταναλωτικών συσκευών, και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, και ότι η λειτουργία διεξάγεται κανονικά. Η εταιρεία επανεκκίνησε τις γραμμές παραγωγής μέσω μιας ειδικής εξαίρεσης που επιτρέπει σε συγκεκριμένες, ζωτικής σημασίας, βιομηχανίες να παραμείνουν σε λειτουργία, παρά τις εκκλήσεις του Πεκίνου για παύση των εργασιών σε κάποιες πόλεις και επαρχίες. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ήταν στη Ντονγκουάν, μια πόλη στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Άλλες εταιρείες συνέχισαν και εκείνες την παραγωγή, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και κατά την κινεζική πρωτοχρονιά- κάτι που υποδεικνύει τη μεγάλη έμφαση που δίνει το Πεκίνο στην εγχώρια αλυσίδα προμηθευτών τεχνολογίας του.

Η Yangtze Memory Technologies Co Ltd, υποστηριζόμενη από το κράτος κατασκευάστρια flash memory chips που εδρεύει στη Βουχάν – την πόλη όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός- επιβεβαίωσε τη Δευτέρα πως δεν έχει σταματήσει την παραγωγή. «Επί της παρούσης, η παραγωγή και η λειτουργία στην YTMC προχωρούν κανονικά και με τάξη» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σε σχετική ανακοίνωση τη Δευτέρα.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα μεταξύ εργατών, και ότι η εταιρεία έχει ήδη λάβει συγκεκριμένα μέτρα απομόνωσης για να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους. Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η εταιρεία δεν σταμάτησε να λειτουργεί ούτε κατά τις διακοπές του σεληνιακού νέου έτους. Επίσης, και η SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corp) συνέχισε την παραγωγή κατά τις διακοπές. Όπως ενημέρωσε μέσω social media τη Δευτέρα η εταιρεία, οργανώθηκε ομάδα εργασίας πριν την πρωτοχρονιά για να διασφαλιστεί πως τα εργοστάσια θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ παράλληλα θα προστατεύεται η ασφάλεια των εργαζομένων και θα τηρούνται οι κυβερνητικοί κανονισμοί.

«H SMIC πρέπει να διασφαλίσει πως η παραγωγή του εργοστασίου συνεχίζεται 365 ημέρες τον χρόνο και 24 ώρες την ημέρα για να καλύπτονται οι ανάγκες των πελατών» τονίστηκε σχετικά στην ανάρτηση.

ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *