ΚΛΕΨΑΤΕ ΑΡΧΑΙΑ, ΚΛΕΨΑΤΕ ΛΕΦΤΑ, ΚΛΕΨΑΤΕ ΖΩΕΣ, ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ !!! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ RAUST !!!

1Γράφει ο Γεώργιος Κοντός
Εδώ θα δούμε διαχρονικά γιατί επιβάλετε να πούμε  RAUST στους Γερμανούς !!!

Ξεκινάμε από τα απλά, πώς μπορείς να υπερηφανεύεσαι, για κάτι που έχεις, που ξέρεις ότι το κατέχεις παράνομα και είναι και κλεμμένο;
Το Γερμανικό κράτος εισπράττει 7,00 Ευρώ είσοδο στο Μουσείου του Μονάχου εκθέτοντας Αρχαία ΕΛΛΗΝΙΚΑ, Αγάλματα ΚΛΕΜΜΕΝΑ απο την Αίγινα !!!
Όσο θα ψάχνει κανείς θα βρίσκει !!! Δεν έχει τέλος αυτός ο κατάλογος της απάτης των Γερμανών !!!
Λεηλατήσατε, καταστρέψατε, διαλύσατε την Πολιτιστική μας κληρονομιά !!! Διαλύσατε τα πάντα, μην ξεχνάτε πως υπέστησαν τεράστιες ζημιές πολλές βυζαντινές αρχαιότητες. Και βέβαια, κυρίως εκκλησίες. Εκτιμάται ότι καταστράφηκαν 15 μοναστήρια, μεταξύ των οποίων τα ιστορικής σημασίας Αγίας Λαύρας και Μεγάλου Σπηλαίου, καθώς και 300 εκκλησίες, με έργα μεγάλης πολιτιστικής αξίας !!!
Οι Γερμανοί είναι «Επαγγελματίες» βάρβαροι και αρχαιοκάπηλοι !!!

Λάκκος σε αίθουσα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, γεμάτος με αγάλματα, πριν καταχωθούν για να σωθούν από τους ληστές – κατακτητές (από το βιβλίο του Β. Πετράκου)
Αποκαλυπτικές για τη βαρβαρότητα απέναντι στα παγκόσμιας σημασίας μνημεία, αλλά και τον «επαγγελματισμό» στην αρχαιοκαπηλία, ακόμα και αρχαιολόγων Γερμανών, είναι οι περιγραφές που υπάρχουν στον ειδικό τόμο του υπουργείου Παιδείας το 1946 («Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατευμάτων κατοχής»).

Ακρόπολη
Γερμανοί αξιωματικοί και στρατιώτες με ξιφολόγχες ή άλλα μέσα αποσπούσαν κατεργασμένα μάρμαρα, φτάνοντας συχνά μέχρι την πλήρη καταστροφή σπουδαίων αρχιτεκτονημάτων. Δεν σεβάστηκαν ούτε τον Παρθενώνα !!! Αυτά γίνονταν καθημερινά, για όλο το διάστημα της Κατοχής.
Αθήνα
Γερμανοί αξιωματικοί πήραν αρχαία κεφαλή γυναικός, σε άριστη κατάσταση, του 4ου αιώνος π.Χ., την οποία χάρισαν στο στρατάρχη Λιστ. Αυτός την έβγαλε από την Ελλάδα (σ.σ.: στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών διευθυντής ήταν ο Βάλτερ Βρέντε, αρχαιολόγος, αλλά ακραιφνής ναζί, με τον οποίο είχε συναντηθεί και ο Χίτλερ όταν είχε έλθει στην Αθήνα).
Κεραμεικός
Οι χιτλερικοί, κατά την αποχώρησή τους από την Αθήνα, πυροβόλησαν κατά του ανάγλυφου του Χάρωνος.
Σούνιο
Οι Γερμανοί, κατά την αποχώρησή τους, έκαναν ανατινάξεις κοντά στο Ναό του Ποσειδώνα. Ένα περιστύλιο της ανατολικής πλευράς κομματιάστηκε !!!
Κορωπί
Στο σχολείο ήταν συγκεντρωμένη η αρχαιολογική συλλογή. Οι Γερμανοί διέλυσαν τελείως αυτή τη συλλογή, πολλά αρχαία αντικείμενα τα χρησιμοποίησαν για να στολίσουν τη λέσχη τους, άλλα τα έκλεψαν και άλλα τα κατέστρεψαν !!!
Ελευσίνα
Γερμανοί στρατιώτες διέρρηξαν το μουσείο και αφαίρεσαν αγγεία και διάφορα ειδώλια. Επίσης, οι χιτλερικοί ανέτρεψαν κολόνες και κατέστρεψαν διάφορα αρχαία στο εκεί μουσείο. Ο,τι μπορούσαν το έπαιρναν σαν «ενθύμιο»!!! Με τις αρχαιότητες «προστάτευαν» το υδραγωγείο, το οποίο είχαν μετατρέψει σε καταφύγιο.
Αίγινα
Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1941 ο Γερμανός αρχαιολόγος Βάλτερ γέμισε τέσσερα κιβώτια αρχαία από την Αίγινα και τα έβγαλε στο εξωτερικό. Το τι πήρε αυτός ο «αρχαιολόγος» δεν έγινε δυνατό να εξακριβωθεί, γιατί επί πολλά έτη πριν από τον πόλεμο ο ίδιος έκανε ανασκαφές εκεί.
Μυκήνες
Το καλοκαίρι του 1941 Γερμανοί στρατιώτες πήραν δύο πλάκες από τον κυκλικό περίβολο των τάφων. Τον Αύγουστο του 1943 πέντε Γερμανοί στρατιώτες μπήκαν στο Θησαυρό του Ατρέως και με κοπίδια, σφυριά κ.λπ. κατέστρεψαν τάφους για να αφαιρέσουν πέντε χάλκινους ήλιους. Αλλοι «συμβάρβαροί» τους πυροβόλησαν με περίστροφα τα λιοντάρια στην Πύλη των Λεόντων. Στο τέλος, οι αχρείοι έγραψαν και τα ονόματά τους, για να μείνουν στην Ιστορία !!!
Ολυμπία
Από την παραμονή των μηχανοκίνητων στο χώρο, προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές (σ.σ.: δεκάδες εξ αυτών αναφέρονται). Και όλα αυτά έγιναν ύστερα από τη διαβεβαίωση του αντιπροσώπου του Γ’ Ράιχ, Αλτενμπουργκ, ότι η Ολυμπία είναι χώρος «που ενδιαφέρει εξαιρέτως τον Χίτλερ». Να φανταστεί κανείς και να μην τον ενδιέφερε εξαιρετικώς !!!
Κόρινθος

Γερμανοί αξιωματικοί και διπλωματικοί υπάλληλοι κατά διαστήματα έκλεψαν πολλά αρχαία από το μουσείο της πόλης.
Αγία Λαύρα
Από φωτιά που έβαλαν οι Γερμανοί, καταστράφηκε ο πάνω όροφος των κελιών του μοναστηριού.
Καλαμάτα
Γερμανικό πυροβολικό κανονιοβόλησε το βυζαντινό μοναστήρι της Βελανιδιάς, μέσα στο οποίο υπήρχαν πολλές βυζαντινές εικόνες και πολύτιμη βιβλιοθήκη.
Χαλκίδα
Κατά την περίοδο 1941-1942, οι Γερμανοί αρχαιολόγοι Λάουφερ και Χάρντερ έκαναν ανασκαφές. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο στην Αθήνα ή αλλού. Αγνοούνται !!!
Κωπαΐδα
Γερμανοί αρχαιολόγοι έκαναν παράνομες ανασκαφές σε σπήλαιο της Κωπαΐδας. Ο Λάουφερ έκανε ανασκαφές σε τάφους στην περιοχή. Τα ευρήματα αγνοούνται !!!
Τιθορέα
Κοντά στο σταθμό της Τιθορέας οι Γερμανοί έκαναν διάφορες εργασίες. Βρήκαν είκοσι αρχαίους τάφους. Το περιεχόμενό τους δεν παραδόθηκε σε κανέναν Έλληνα αρμόδιο !!! Αγνοούνται !!!
Θήβα
Θρασύτατη διάρρηξη στο μουσείο στις 29 Απριλίου 1941. Πολλά αρχαία εκλάπησαν και προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές.
Ορχομενός
Τον Οκτώβριο του 1944 οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν ως στόχο βολής το μεσαιωνικό κάστρο !!! Μέρος του δυτικού τείχους γκρεμίστηκε !!!
Βεργίνα
Χωρίς καμιά άδεια, ο Γερμανός αρχαιολόγος Εξνερ έκανε ανασκαφές κοντά σε εκείνες του καθηγητή Ρωμαίου, μεταξύ Παλατίσας και Βεργίνας. Βρέθηκαν 4-6 τάφοι. Τα ευρήματα δεν παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές, αλλά στη γερμανική στρατιωτική διοίκηση. Τις υποδείξεις των Ελλήνων αρχαιολόγων να μην κάνουν ανασκαφές τις αγνόησαν.
Κέρκυρα
Από γερμανικούς βομβαρδισμούς καταστράφηκαν: τον Σεπτέμβριο του 1943 ο βυζαντινός Ναός των Αγίων Πατέρων. Οι βυζαντινοί Ναοί του Αγίου Δημητρίου και της Οδηγήτριας (σ.σ.: σε όλους υπήρχαν σπάνιες εικόνες). Η Μητρόπολη των Καθολικών, μνημείο του 16ου αιώνα, που περιείχε έργα εξαιρετικής ιστορικής αξίας, πολύτιμες ιστορικές επιγραφές, εικόνες και άλλα κειμήλια. Ο Ναός Ευαγγελισμού. Οι τάφοι των ηρώων της ναυμαχίας της Ναυπάκτου. ΗΒιβλιοθήκη (βενετικό κτίριο του 18ου αιώνα), στην οποία υπήρχαν 70.000 τόμοι βιβλίων -μεταξύ αυτών ιστορικά χειρόγραφα, πολλές πρώτες εκδόσεις Ελλήνων και ξένων συγγραφέων (π.χ. η πρώτη έκδοση του Σαίξπηρ).
Καλαμπάκα
Οι Γερμανοί κατέστρεψαν μέρος της οροφής του επισκοπικού ναού, καθώς και φορητές εικόνες, τις οποίες χρησιμοποίησαν για φωτιά !!! Σε όλες τις εκκλησίες της Καλαμπάκας, σε Αγία Βαρβάρα, Αγία Τριάδα, Αγιο Γεώργιο, στη διπλή εκκλησία των Αγίων Ιωάννη και Χαραλάμπους, έβαλαν φωτιά και τις κατέστρεψαν !!! Οι Γερμανοί μετέτρεψαν τον επισκοπικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε στάβλο !!!
Μετέωρα
Καταστράφηκαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές το Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης (Μετέωρον), η Αγία Μονή, ο Αγιος Νικόλαος, ο Αγιος Στέφανος, ο Αγιος Χαράλαμπος, ο Παντοκράτορας, τα Μοναστήρια Ρουσάνου και Αγίου Αθανασίου.
Ελασσόνα – Πύθιον
Για να μαγειρέψουν, οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν εικόνες !!!
Θεσσαλονίκη
Στις 31 Μαΐου 1944 οπλισμένοι Γερμανοί εισέβαλαν στο Μουσείο «Αγιος Γεώργιος» και έκλεψαν μαρμάρινο άγαλμα γυναίκας. Στις διαμαρτυρίες είπαν ψέματα ότι τάχα το μετέφεραν σε καταφύγιο για ασφάλεια, ενώ το έστειλαν στη Βιέννη !!!
Ποτίδαια
Τον Απρίλιο του 1941 οι Γερμανοί άρπαξαν όλη την αρχαιολογική συλλογή !!!
Χαλκιδική
Κατά τις εργασίες για στρατιωτικά έργα, οι Γερμανοί κατέστρεψαν νεκρόπολη, στην οποία βρέθηκαν σπουδαία αρχαία.
Κνωσός
Ο στρατηγός Ρίνγκελ έκλεψε από το Μουσείο της Κνωσού έντεκα πήλινα μινωικά αγγεία, μια χάλκινη υδρία και ένα λίθινο αγγείο. Για πολλές μέρες, επίσης, μετέφεραν αντικείμενα από το μουσείο στο σπίτι όπου έμενε. Στη συνέχεια, τα έστελνε στη Γερμανία (σ.σ.: αναφέρεται λίστα κλοπιμαίων). Ακόμη, Γερμανοί στρατιώτες έκλεψαν ειδώλια των θεοτήτων του υστερομινωϊκού ΙΙΙ ιερού του ανακτόρου της Κνωσού, ενώ ο βασιλικός τάφος των Ισοπάτωνκαταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους Γερμανούς στο τέλος του 1941 για να χρησιμοποιήσουν το υλικό σε παραπήγματα επάκτιων πυροβολείων.
Καστέλι Κισσάμου
Στις 21 Νοεμβρίου 1943 οι Γερμανοί πήραν πάρα πολλά κομμάτια (σ.σ.: αναφέρονται συγκεκριμένα) από την εκεί αρχαιολογική συλλογή.
Γόρτυνα
Γερμανοί έκλεψαν ένα άγαλμα νύμφης ή Αφροδίτης ρωμαϊκής εποχής, ένα ανάγλυφο καθισμένης γυναίκας και επιτύμβιο ελληνιστικών χρόνων, καθώς και δύο μικρές κεφαλές. Υπεύθυνος για τα παραπάνω ο στρατηγός Ρίνγκελ. Παράλληλα, το φθινόπωρο του 1941 οι Γερμανοί για να βρουν θησαυρούς ανατίναξαν το δάπεδο του Ισείου !!!
Βαθύ Σάμου
Η καταστροφή άρχισε από τις 17 Νοεμβρίου 1943 με τους γερμανικούς βομβαρδισμούς. Επακολούθησε στις 23 του ίδιου μήνα η διάρρηξη του Πασχάλειου Μουσείου και η εγκατάσταση εκεί των Ιταλών αιχμαλώτων. Με τη συγκατάθεση των Γερμανών πετιούνται έξω από το μουσείο, όπου έμειναν περί τους δύο μήνες, και τον Ιανουάριο του 1944 συγκεντρώθηκαν στις κάτω αίθουσες. Πολλά είχαν θρυμματιστεί, τεμαχιστεί και έφεραν σαφή τα σημάδια της κακής μεταχείρισής τους. Ο στρατηγός Μίλερ άρπαξε διάφορα αγάλματα και ξεχωριστές κεφαλές αγαλμάτων. Το παράδειγμά του μιμήθηκαν πολλοί άλλοι Γερμανοί και Ιταλοί. Ο Κράικερ (σ.σ.: «αρχαιολόγος») πήρε ένα κιβώτιο γεμάτο αρχαία, χάλκινα και πήλινα, χωρίς να πει τι ήταν και πού τα πήγαινε. Πολλά βέβαια από τα αντικείμενα του μουσείου είχαν εξαφανιστεί πριν από τη μετάβαση του Κράικερ στη Σάμο. Τον είχαν προλάβει άλλοι δικοί του !!!
Μήλος
Κατά την εκτέλεση οχυρωματικών έργων κοντά στην προϊστορική πόλη Φυλακωπή, βρέθηκαν πολλά αρχαία, που γέμιζαν τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα κιβώτια. Όλα αυτά τα κράτησε ο λοχαγός Βολντλς Ρούντολφ, μαζί με ένα λίθινο αγαλματάκι καθισμένου παιδιού σε άριστη κατάσταση. Αυτός ο λοχαγός χάρισε μερικά από τα κλοπιμαία στο στρατηγό Σπέιντερ.
Αυτά για τις Αρχαιότητες από τον Θανάση Αργυράκη και τον Αντώνη Καρατζαφέρη που δημοσιεύτηκαν στον “Τύπο της Κυριακής” !!!
ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ
Για το περίφημο κατοχικό δάνειο, όσο και για τις πολεμικές επανορθώσεις, υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν ότι τα ποσά που μπορεί να διεκδικήσει η Ελλάδα από τη Γερμανία για αποζημιώσεις είναι τεράστια και τα υπολογίζουν σε πολλές δεκάδες δισεκατομμυρίων. Ίσως….
Προσωπικά δεν γνωρίζω αν μπορούν τέτοια νούμερα να στοιχειοθετηθούν. Αντιθέτως, είναι ξεκάθαρο ότι ειδικά για το κατοχικό δάνειο έχει γίνει ένας επίσημος υπολογισμός από την ελληνική πλευρά. Και πιθανώς αυτή η απαίτηση να οδηγούσε και σε κάποια αποτέλεσμα.
Για ποιο ποσό όμως μπορούμε να συζητάμε; Την απάντηση την έχει δώσει μελέτη της Τραπέζης της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία το ύψος της απαίτησης θα μπορούσε να αγγίζει το 2001 τα 6 δισ. ευρώ !!!
Μέχρις εκεί έχει γίνει υπολογισμός συγκεκριμένος. Πώς έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα; Ας δούμε τα γεγονότα. Το κατοχικό δάνειο, το ποσό δηλαδή που έλαβε ως χρηματοδότηση από την Τράπεζα Ελλάδος η οποία πίστωνε τους σχετικούς λογαριασμούς το Γ’ Ράιχ, πέραν της υποχρέωσης της Ελλάδας ως κατακτημένης να συντηρεί τον στρατό κατοχής, είχε οριστεί το 1944 σε 1 τετράκις εκατομμύριο 530 τρισεκατομμύρια δραχμές !!!
Πρόκειται, όμως, για ονομαστικές δραχμές αλλά εδώ πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι καθεμία δεν ήταν απόλυτα συγκρίσιμη με τις υπόλοιπες, διότι κάθε μήνα ο πληθωρισμός τότε έτρεχε με 1.000.000%. Με βάση αυτό το δεδομένο, επιχειρήθηκε στη συνέχεια μια κατά προσέγγιση μετατροπή του δανείου σε δραχμές του 1944.
Η ισοτιμία ανταλλαγής ήταν 1 «νέα» δραχμή προς 50 δισ. κατοχικές παλαιές δραχμές. Έτσι, το χρέος από το δάνειο υπολογίστηκε σε 32 δισ. δραχμές του Νοεμβρίου του 1944. Σημειώστε ότι τότε το δολάριο άξιζε 149 δρχ., οπότε εκφρασμένο σε δολάρια το χρέος του Γ΄ Ράιχ προς την Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο αντιστοιχούσε σε 215,6 εκατομμύρια δολάρια του 1944.
Μία σοβαρή προσπάθεια υπολογισμού του Χρέους έγινε το 1961 και το ύψος του υπολογίστηκε με βάση το επιτόκιο του μακροπρόθεσμου ομολόγου των ΗΠΑ. Θεωρήθηκε μάλιστα τότε ένα ευνοϊκό επιτόκιο για την Ελλάδα.
Με βάση λοιπόν τους τότε υπολογισμούς, η Τράπεζα της Ελλάδος κατέληξε σε μία εκτίμηση ότι αποτιμημένο  ευρώ το δάνειο θα μπορούσε να αντιστοιχεί  το 2001 σε 6 δις !!! Βεβαίως, όλα αυτά είναι μία ερμηνεία, καθώς μπορεί να διαφωνήσει κανείς με το σενάριο του ανατοκισμού καθώς και με το επιτόκιο. Ωστόσο είναι μία ερμηνεία από αρμόδια και επίσημη πλευρά.
Τώρα από εκεί και πέρα και προεκτείνοντας το σενάριο που ήδη χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν, μπορεί να γίνει μία σχετική εκτίμηση ότι το ύψος της απαίτησης θα μπορούσε να διαμορφωθεί ακόμη και στα 10-11 δις ευρώ !!!
Ίσως και λίγο παραπάνω, όλα εξαρτώνται από το αν θα χρησιμοποιηθεί ανατοκισμός και τι είδους επιτόκιο. Άλλωστε, τόσο περίπου το εκτιμά και η Επιτροπή που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό.
Βεβαίως, άλλο θέμα είναι το πόσο υπολογίζει η ελληνική πλευρά ότι κυμαίνονται οι απαιτήσεις από το κατοχικό δάνειο και άλλο πόσο είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί η γερμανική πλευρά.
Τα μισά; Λιγότερο; Κανείς δεν ξέρει αν δεν ξεκινήσει μία συζήτηση. Όσον αφορά τις νομικές δυνατότητες επί του θέματος, οι απόψεις διίστανται. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ακόμη και αν νομικά δεν υπάρχουν επαρκή όπλα, μπορεί να αποτελέσει το θέμα αυτό ένα πολιτικό και διαπραγματευτικό χαρτί. Επαναλαμβάνω, ότι τα ποσά αυτά αφορούν στο κατοχικό δάνειο και όχι στις πολεμικές αποζημιώσεις !!!
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Ας πούμε και για αυτές για μια ακόμα φορά τίθεται από Έλληνες πολιτικούς με λόγο αξιοπρεπή και δυναμικής επιχειρηματολογίας, το (ηθικό πρώτα απ’ όλα) ζήτημα των οφειλόμενων πολεμικών αποζημιώσεων του γερμανικού κράτους (από την εποχή της γερμανικής-ναζιστικής Κατοχής) προς την Ελλάδα.

Για το θέμα εκτενές άρθρο στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου (11-4-2013) περιγράφει με συγκεκριμένους αριθμούς τα δεινά που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα: ‘’Καμιά άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα. 130.000 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τις επιθέσεις των ανταρτών. 70.000 Εβραίοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 300.000 έπαθαν κρυοπαγήματα και πείνασαν, επειδή οι Γερμανοί κατάσχεσαν τρόφιμα και καύσιμα. Το 50% των υποδομών της χώρας και το 75% της βιομηχανίας καταστράφηκαν’’.

Στις χιλιάδες των άμαχων, άοπλων και αδίκως εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, συμπεριλαμβάνονται και τα 42 θύματα συμπατριωτών μας από τις τρεις ορεινές Κοινότητες των Πιερίων ορέων (του Παλαιογρατσάνου, του Καταφυγίου και της Σκούλιαρης) του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, όταν το Δεκέμβριο του 1943 (από την 12η  Δεκεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα του ‘43) και στο πλαίσιο των διαβόητων ‘’αντιποίνων’’ στρατιώτες των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής έκαψαν σπίτια, εκκλησιές και σχολεία και σκότωσαν, κρέμασαν και πυρπόλησαν σαράντα δύο (42) πολίτες, που δεν είχαν καμιά σχέση με τις επιχειρήσεις των ανταρτών. Οι άνθρωποι αυτοί θανατώθηκαν, χωρίς να μάθουν ποτέ το γιατί !!!

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά (δείγμα δωρεάν) των εγκλημάτων που έχουν προκαλέσει οι Γερμανοί σε αυτόν τον τόπο, σε ένα τόπο με ιστορία, που σε κάθε κομμάτι γης έχει χυθεί αίμα Ελληνικό, ήρθατε κάψατε, ρημάξατε, μας καταληστέψατε, σκοτώσατε γέρους, γυναίκες, παιδιά και τώρα ζητάτε να μας πάρετε το τελευταίο την αξιοπρέπεια μας !!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ  RAUST !!!

ΑΛΕΞΗ ΣΤΕΙΛΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ !!!!!

 

 

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *