Κοιτάξτε Γύρω από τα Μάτια σας! Μήπως έχετε Αυτά τα Σπυράκια; Δείτε ΤΙ Σημαίνει για την Υγεία σας…

1Αυτή είναι μία από τις πιο κοινές δερματοπάθειες που επηρεάζει ανθρώπους από όλο τον κόσμο. 

Αν και κυρίως επηρεάζει τα νεογέννητα μωρά, άνθρωποι όλων των ηλικιών παλεύουν να απαλλαχτούν από αυτή.

Γιατί δημιουργείται αυτή η δερματοπάθεια όμως;

Η πάθηση Milia αναπτύσσει μικρά άσπρα σπυράκια που συνήθως εμφανίζονται στην επιφάνεια της μύτης και των μάγουλων και αυτό συμβαίνει όταν η κερατίνη, μία πρωτεΐνη κλειδί για το ανθρώπινο δέρμα, παγιδεύεται κάτω από το δέρμα.
Ενώ όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν αυτή την πάθηση, συναντάται κυρίως στα νεογέννητa, όπου καλύπτουν τα πρόσωπα, τα βλέφαρα, τα μάγουλα και πολλές φορές αναφέρονται σε αυτήν ως την “ακμή των μωρών.”

Μέχρι σήμερα, οι γιατροί δεν έχουν καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό. Πιθανώς να οφείλεται σε ορμόνες της μητέρας αν και κάποιοι δερματολόγοι πιστεύουν πως ευθύνονται δερματικοί αδένες που δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως ακόμα.Ποιες είναι οι αιτίες;

Οι ενήλικοι είναι πιθανό να αναπτύξουν αυτή την πάθηση λόγω πολλώ πραγμάτων, κυρίως όμως λόγω φθοράς του δέρματος.Πιθανώς να οφείλεται σε κάποια ήδη υπάρχουσα δερματική πάθηση ή σε κάποιο έγκαυμα, φουσκάλες, βλάβη από μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο ή χρήση κρεμών με στεροειδή, όπως επίσης και σε επέμβαση με laser ή δερμοαπόξεση.
Αντίθετα με τα μωρά, μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικοι ίσως χρειαστεί να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να καθαρίσει το δέρμα τους. Κάποιοι ίσως αναγκαστούν να ακολουθήσουν θεραπείες ή ακόμα και χειρουργικές επεμβάσεις για να απαλλαχτούν από αυτά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *