Κοντά στις startups βρίσκεται η Samsung Electronics

Κοντά στις startups βρίσκεται η Samsung Electronics

Πέντε καινοτόμα projects του προγράμματος C-Lab Inside και τέσσερα start-ups από το πρόγραμμα C-Lab Outside παρουσιάστηκαν στο Λας Βέγκας.

Το booth του C-Lab ήταν στο Eureka Park, στο Sands Expo, όπου ανερχόμενα start-ups από όλο τον κόσμο έδωσαν το παρών από 7 μέχρι και 11 Ιανουαρίου.

Το C-Lab Inside είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ιδεών για στελέχη της Samsung, το οποίο ξεκίνησε το 2012 με σκοπό να ενθαρρύνει και να στηρίξει τις καινοτόμες ιδέες τους. Φέτος το C-Lab συμμετείχε για πέμπτη φορά στη CES.

Τα νέα projects του C-Lab Inside που αποκαλύφθηκαν στη φετινή διοργάνωση αφορούσαν στον άνετο και ισορροπημένο τρόπο ζωής και περιελάμβαναν το SelfieType, μια εφαρμογή εικονικού πληκτρολογίου που χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα, το Hyler, έναν έξυπνο στυλό υπογράμμισης που μετατρέπει ένα εκτυπωμένο κείμενο σε ψηφιακό, το Becon, μια οικιακή λύση για την φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής ενάντια στην απώλεια μαλλιών, το SunnySide, μια συσκευή για τεχνητό φως ηλίου σε σχήμα παραθύρου και το Ultra V, έναν υπεριώδη αισθητήρα και υπηρεσία παρακολούθησης.

Από την ίδρυσή του Samsung C-Lab, συνολικά 40 projects από απόφοιτους του προγράμματος εδραιώθηκαν ως πλήρως λειτουργικές start-up επιχειρήσεις, ανεξάρτητες από την εταιρεία. Οχτώ από αυτές παρουσίασαν τις τελευταίες καινοτομίες και προϊόντα τους στα εκθεσιακά booths τους στη CES 2020, αναζητώντας νέες ευκαιρίες. Ανάμεσα στα πετυχημένα εγχειρήματα συμπεριλαμβάνονται τα Linkflow, Welt, Linkface, Lululab, Mopic, Monit, AnaloguePlus και Luple.

Αξίζει να σημειωθεί πως, το Linkface έχει κερδίσει τον τίτλο του Innovation Honoree της CES 2020 για το ακουστικό ‘Dear’ με βιοαισθητήρα για την μείωση του κινδύνου απώλειας ακοής στα παιδιά. Τα Welt, Lululab και Linkflow έχουν επίσης βραβευτεί από τον κλάδο για αντίστοιχες καινοτομίες.

Το C-Lab Outside δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2018, ξεκινώντας ως ένα acceleration program με σκοπό την αναζωογόνηση του start-up οικοσυστήματος και τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών εργασίας στη Ν. Κορέα στον τομέα του IT και της τεχνολογίας. Αξιοποιώντας την εμπειρία του επιτυχημένου C-Lab Inside, το C-Lab Outside επεκτείνει τη δράση του για να υποστηρίξει ιδέες και καινοτομίες έξω από το δίκτυο της Samsung. Τα start-ups που επιλέγονται, λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση, συνεργασία σε επιχειρηματικό επίπεδο και ευκαιρίες συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις IT, μαζί με τη Samsung.

Στη φετινή διοργάνωση παρουσιάστηκαν οι ακόλουθες καινοτομίες από start-ups: το Circulus, ένα ρομπότ συντροφιάς με διαδραστική τεχνολογία, το FIIT, μια υπηρεσία ICT που βασίζεται σε δεδομένα του ιατροφαρμακευτικού τομέα, το Vtouch, μια τεχνολογία που αξιοποιεί κάμερες για τον έλεγχο αντικειμένων με χειρονομίες και το Smoothy, μια υπηρεσία βιντεοκλήσεων με πολλαπλούς χρήστες που υποστηρίζει ταυτόχρονα βίντεο και φωνή.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *