Κοροϊδία: Αφήνουν έξω από την ρύθμιση 300000 οφειλέτες

33Τουλάχιστον 300.000 φορολογούμενους που θέλουν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους, θα «πετάει» από τις 30 Οκτωβρίου και κάθε τέλος του μήνα, έξω από τη ρύθμιση των 100 δόσεων που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση. Αυτό θα συμβαίνει αν δεν αλλάξει η διάταξη που κατατέθηκε, έστω και την τελευταία στιγμή πριν ψηφιστεί απόψε στη Βουλή, η οποία προβλέπει ότι για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση πρέπει να έχει πληρώσει υποχρεωτικά όλους τους φόρους και τις εισφορές που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος του από 1ης Οκτωβρίου και μετά.

Είναι όμως ακριβώς αυτοί τα μεγάλα θύματα της κρίσης που, επειδή ακριβώς δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους φόρους τους τελευταίους μήνες, δεν θα μπορούν να το κάνουν αυτό σε μία εβδομάδα από σήμερα ή, αν κάνουν αίτηση αργότερα μέχρι τον Μάρτιο, δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν μαζεμένα τα νέα βάρη που συσσωρεύονται ήδη, από τον 1η Οκτωβρίου και μετά!

Είναι ενδεικτικό ότι:

– μέσα σε μόλις 3 μήνες, όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Αρχή σήμερα, οι φόροι στο εισόδημα και στην περιουσία αυξήθηκαν κατά 984 εκατ. ευρώ (ανήλθαν σε 4,79 δισ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου, από 3,806 δισ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο) ενώ τα πιο μεγάλα βάρη (τρέχουσες δόσεις εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κλπ) «μαζεύονται» όλα στο δ΄τρίμηνο της χρονιάς.

– Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ήδη μέσα σε 18 μήνες να αυξηθούν τα απλήρωτα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία κατά 18 δισ. ευρώ!

– Μέσα στους 8 μόλις πρώτους μήνες του 2014 δημιουργήθηκαν 9.682.026.809 απλήρωτα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη και η τάση είναι να ξεπεράσουν τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ στο δ΄τρίμηνο. Με τη συσσώρευση άλλων 4 δισ. ευρώ, είναι σίγουρο ότι θα «ισοπεδωθούν» πλήρως όσοι έχουν ανάγκη να μπουν στη ρύθμιση, αλλά δεν θα έχουν να τα πληρώσουν.

– Μέσα σε μόλις 1 μήνα, στο τέλος Αυγούστου (όπου δεν υπήρχε και απαίτηση για πληρωμές για φόρους εισοδήματος, ακινήτων, ΦΠΑ κλπ) δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ.

– Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 300.000 επιχειρήσεις και νοικοκυριά χάνουν κάθε τέλος του μήνα την φορολογική και ασφαλιστική τους ενημερότητα.

– Από τα 3 εκατ. οφειλέτες που χρωστούν στην εφορία και τις άλλες 200.000 που χρωστούν στα Ταμεία έχουν κάνει ρύθμιση μόλις οι 300.000.

– Τουλάχιστον 5.000 κάθε μήνα χάνουν τη ρύθμιση που είχαν, μόνο στην εφορία

– Άλλοι 12.500 πληρώνουν εκπρόθεσμα κάθε μήνα στην εφορία και από μήνα σε μήνα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός, αδυνατώντας να πληρώσουν και τα τρέχοντα.

– Κάθε μήνα απορρίπτονται 3.000 αιτήσεις ένταξης σε κάποια ρύθμιση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *