Κρίμα, κρίμα, κρίμα!

1Ε, όχι κι έτσι! Η Εθνική μας ομάδα πάλεψε κόντρα στην Ισπανία, αλλά άργησε να κάνει την αντεπίθεσή της στο τέλος, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 73-71 και πλέον να είναι αναγκασμένη να παλέψει για ένα «εισιτήριο» που οδηγεί στο προολυμπιακό τουρνουά…

Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Καλάθης με 14 πόντους, με τον Πρίντεζη να είχε 13 και τον Αντετοκούνμπο από την πλευρά του να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 12 πόντους και 17 ριμπάουντ. Το επόμενο ματς της «επίσημης αγαπημένης» θα είναι την Πέμπτη (17/9) με τον ηττημένο του Γαλλία-Λετονία, για τις θέσεις 5-8.

Κακή αρχή, αλλά… στα ίσα

Η γνωστή πρώτη πεντάδα, Καλάθης, Σπανούλης, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης και Κουφός, εκκίνησε το ματς έχοντας απέναντί της Ρίμπας, Γιουλ, Ρούντι, Μίροτιτς και Γκασόλ. Δύο τρίποντα του Γιουλ και ισάριθμες τάπες του Γκασόλ έμοιαζαν με εικόνες από το εφιαλτικό παρελθόν (6-0). Με πρωτεργάτη τον Σπανούλη η Εθνική συνήλθε (8-8) και με παίκτη-κλειδί τον Αντετοκούνμπο παρότι δεν προσπέρασε ποτέ, ήταν στα ίσα με τους Ίβηρες μετά το πρώτο δεκάλεπτο (14-14) δείχνοντας να ξεπερνά την μπόρα.

Μια από τα ίδια και πίσω με διαφορά

Το πρώτο ελληνικό προβάδισμα ήρθε δια χειρός Κουφού (17-18), αλλά ήταν βραχύβιο, αφού η Εθνική κυριαρχούσε στα ριμπάουντ, ωστόσο ήταν επιρρεπής στα λάθη, άστοχη και ξάφνου ευάλωτη στην άμυνα. Συνέπεια ήταν τα τρίποντα του Μίροτιτς να φέρουν τη διαφορά στους επτά (27-20) και λίγο αργότερα δύο δικές του βολές στους οκτώ (33-25). Η ελληνική ομάδα συνέχισε να αιμορραγεί από τις εμπνεύσεις του Ροντρίγκεθ και το σκοράρισμα του Γκασόλ, με συνέπεια η Ισπανία να ξεφύγει με 39-30 λίγο πριν το ημίχρονο.

Επιτέλους… Εθνική!

Άλλη ομάδα επέστρεψε από τα αποδυτήρια. Αντετοκούνμπο και Σπανούλης σάλπισαν για την αντεπίθεση, η άμυνα άρχισε να… κάνει δουλειά και με τρίποντο του Καλάθη η Εθνική χρειάστηκε μόλις 2:51 για να επιστρέψει στο ματς (42-42) και να περάσει μπροστά με καλάθι του Πρίντεζη και alley hoop του Κουφού (42-46). Ο Γκασόλ κρατούσε μόνος του όρθια την Ισπανία (53-55) με 11 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά η ελληνική ομάδα είχε στρογγυλοκαθίσει στη θέση του οδηγού.

Αργήσαμε…

Σε λιγότερο από ένα λεπτό στην τέταρτη περίοδο οι Ισπανοί κέρδισαν, χάρη στην εξυπνάδα του Ρέγες και τη σχολαστικότητα των διαιτητών τέσσερα φάουλ. Ο βετεράνος σέντερ και ο Μίροτιτς έφεραν την ομάδα τους με σερί 9-0 στο 62-57. Το τρίποντο του Αντετοκούνμπο σταμάτησε (62-60) τους Ισπανούς, αλλά οι κακές επιλογές στην επίθεση, έδωσαν την ευκαιρία στη «φούρια ρόχα» να πάει στο +7 (68-61), περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη. Όμως και πάλι, οι διεθνείς δεν τα παράτησαν (70-68), ωστόσο δεν υπήρχε άλλος χρόνος και έτσι η Ισπανία πήρε τη νίκη με το τελικό 73-71.

Δεκάλεπτα: 14-14, 39-32, 55-57, 73-71

Ισπανία (Σκαριόλο): Γκασόλ 27 (1), Ρούντι, Ροντρίγκεθ 10 (1), Ερνανγκόμεθ, Ρίμπας 3 (1), Ρέγες 5, Κλαβέρ 2, Σαν Εμετέριο, Γιουλ 8 (2), Αγκιλάρ, Μίροτιτς 18 (2), Βίβες.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5, Ζήσης 5, Σπανούλης 10 (1), Καλάθης 14 (2), Περπέρογλου, Σλούκας 3 (1), Καϊμακόγλου, Κουφός 9, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12 (2τρ., 17 ριμπ.).

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρότσα (Πορτογαλία

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *