Κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης…

Την ώρα που η κυβέρνηση ονειρεύεται έξοδο από το μνημόνιο, εκείνο που η ίδια έφερε χρεώνοντας τον ελληνικό λαό με ένα δυσβάσταχτο χρέος το οποίο και θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, η Ελλάδα μοιάζει ακυβέρνητο καράβι με την πολιτική ηγεσία να εμφανίζεται ανίκανη να διαχειριστεί και τα πιο απλά.
Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά όσα πράττουν οι συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. λίγο απέχουν από σενάριο… καρτούν. Από τη μία ο Νίκος Παππάς, που την έχει δει σερίφης του διαστήματος και επιλέγει να ακυρώσει έναν διεθνώς αναγνωρισμένο επιστήμονα. Από κοντά ο Πάνος Καμμένος, που ονειρεύεται να πρωταγωνιστήσει σε κάποια ιστορία του Κράνους ή της Μάχης. Την εικόνα συμπληρώνει ο Φώτης Κουβέλης ως άλλος Άβερελ Ντάλτον ο οποίος κοντεύει να σπάσει τα κοντέρ της γκάφας!
Ξεκινώντας αντίστροφα, η είσοδος του Φώτη Κουβέλη στη Βουλή έγινε ως αντίβαρο στον πολέμαρχο υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Μόνο που ο αναπληρωτής υπουργός μπήκε με το… αριστερό στο ΥΕΘΑ. Του «έκατσε» η σύλληψη και φυλάκιση στην Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ενώ εκείνος δήλωσε –εκτιμώντας λάθος τα στοιχεία– ότι ήταν θέμα ωρών η επιστροφή τους, οι δύο αξιωματικοί μας ήδη μετρούν σχεδόν 2 μήνες στις τουρκικές φυλακές. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ιδρυτής κόμματος που βρέθηκε εκτός του κόμματός του, επέλεξε να προχωρήσει και σε γαλλική ναυμαχία. Κάποιος είπε, κάπου άκουσε, και εκείνος βιάστηκε να εκθέσει τη χώρα ανακοινώνοντας από τηλεοράσεως την άφιξη των γαλλικών φρεγατών.
Η ανακοίνωση εντελώς αληθοφανής: καταρχήν γιατί όντως υπήρξε συζήτηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, στην οποία έγινε αναφορά και στις γαλλικές φρεγάτες. Με τη διαφορά ότι η συζήτηση δεν ήταν ανακοινώσιμη, τελικές αποφάσεις δεν είχαν ληφθεί και οι όποιες αποφάσεις είχαν μεταφερθεί χρονικά για μετά την αξιολόγηση. Το πρόβλημα τώρα, όπως εξηγούν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, είναι πως δύσκολα οι Γάλλοι θα προχωρήσουν στην όποια συμφωνία λόγω της έκτασης που έχει πάρει το θέμα.
Και από το πεδίο μάχης, στη μάχη του διαστήματος! Εκεί όπου ο Νίκος Παππάς κατάφερε μέσα σε χρόνο μηδέν να εξωθήσει στην έξοδο από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό τον διακεκριμένο παγκοσμίως επιστήμονα δρα Σταμάτη Κριμιζή (σ.σ. παραιτήθηκε από τη θέση του καταγγέλλοντας καπελώματα και μη αξιόπιστες γραφειοκρατικές δομές) γιατί κάποιος άλλος γνώριζε καλύτερα. Μάλιστα ο εκλεκτός για αντι-Κριμιζής της κυβέρνησης πρόλαβε σε χρόνο dt να γίνει… φίρμα στα social media, καθώς «ξεθάφτηκαν» και αποκαλύφτηκαν παλαιότερες διαδικτυακές αναρτήσεις του νέου προέδρου του ΕΛΔΟ στις οποίες λοιδορούσε τους Ευρωπαίους και εξυμνούσε τον «Σοφό Άγιο της Τεχνολογίας» τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη!
Φαίνεται ότι με τις επιλογές του ο Ν. Παππάς ξεπέρασε ακόμα και τον Παύλο Πολάκη και την επιλογή του ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ για τη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης. Το θέμα είναι ότι σε ένα βουλκανιζατέρ επιτρέπεται να έχει όποια νομική μορφή (Α.Ε., Ο.Ε., ΕΠΕ κ.λπ.) επιθυμεί. Αντίθετα, μία διακυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποτελεί Κυβέρνηση Περιορισμένης Ευθύνης…
https://www.iapopsi.gr/ Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *