Κυρίαρχοι από την α΄ Κυριακή σε έξι Περιφέρειες και σε πολλούς δήμους

Σε πολλούς δήμους της χώρας δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσουν οι δημότες, καθώς πολλοί υποψήφιοι κατάφεραν να κερδίσουν ποσοστό άνω του 50%.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε έξι από τις συνολικά 13 Περιφέρειες της χώρας εξελέγη περιφερειάρχης χθες, ενώ στις υπόλοιπες ο τελικός νικητής θα αναδειχθεί στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Και σε πολλούς δήμους της χώρας δεν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, καθώς αρκετοί υποψήφιοι κατάφεραν να κερδίσουν ποσοστό άνω του 50% στις χθεσινές εκλογές. Ανάμεσά τους πολλοί μικροί δήμοι αλλά και πολλοί δήμοι της Αττικής, όπως οι Περιστερίου, Γλυφάδας, Νίκαιας-Ρέντη, Ελληνικού, Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, Αλίμου, Νίκαιας, Μοσχάτου και Φυλής. Από την πρώτη Κυριακή εξελέγη ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τσιτζικώστας, υποψήφιος της Ν.Δ., με ποσοστό 61,67%, εκλέγοντας 44 περιφερειακούς συμβούλους. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ κ. Σταύρος Αρναουτάκης με ποσοστό 59,90% θα είναι και πάλι ο περιφερειάρχης Κρήτης. Στην Ηπειρο επανεξελέγη ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, υποψήφιος της Ν.Δ., με ποσοστό 56,34% και στο Νότιο Αιγαίο ο κ. Γεώργιος Χατζημάρκος (Ν.Δ.) με ποσοστό 55,73%. Στη Θεσσαλία επανεξελέγη ο Κωνσταντίνος Αγοραστός (Ν.Δ.) με ποσοστό 54,78% και στη Δυτική Μακεδονία ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης (Ν.Δ.) με ποσοστό 52,80%.

Ποσοστά ρεκόρ συγκέντρωσαν ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης στον Δήμο Περιστερίου και ο κ. Γιώργος Παπανικολάου στον Δήμο Γλυφάδας. Ο κ. Παπανικολάου συγκέντρωσε ποσοστό 79,25%. Ο κ. Παχατουρίδης με ποσοστό 74,03% άφησε πίσω όλους τους συνυποψηφίους του και μάλιστα με μονοψήφια ποσοστά και θα έχει 33 δημοτικούς συμβούλους στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης σε σύνολο 45. Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλος στον Δήμο Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 71,96%, ο κ. Ανδρέας Κονδύλης με ποσοστό 68,52% στον Δήμο Αλίμου και ο κ. Ιωάννης Κωνσταντάτος με ποσοστό 69,01% στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη ο κ. Γεώργιος Ιωακειμίδης εξελέγη και πάλι δήμαρχος, από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 63,92%.

Σε πολλούς δήμους στην επαρχία εξελέγησαν επίσης δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών. Συγκεκριμένα, στον Δήμο Βελβεντού ο κ. Ιωάννης Σεντελές με ποσοστό 70,16% και στον Δήμο Κρωπίας ο κ. Δημήτριος Κιούσης με ποσοστό 70,60%. Μικροί δήμοι όπως το Αγαθονήσι, ο Αγιος Ευστράτιος, οι Λειψοί, το Οροπέδιο Λασιθίου αλλά και πολλοί νησιωτικοί έχουν ήδη δήμαρχο και δεν θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *